Wereldmuseum Rotterdam – Coördinator Publieksprogramma

Vacature | Organisatie: Wereldmuseum Rotterdam | Functie: Coördinator Publieksprogramma | Plaats: Rotterdam | Omvang: 24 uur | Sluitingsdatum: 31/05/2019


Het Wereldmuseum is een museum over mensen. Samen met het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en het Museum Volkenkunde in Leiden willen wij inspireren tot een open blik op de wereld. Gezamenlijk tonen wij de meest cultureel diverse collectie van Nederland en hebben wij oog voor wat ons wereldwijd als mensen verbindt. Wij zien die diversiteit ook graag weerspiegeld in ons publiek en onze organisatie.

Wij zoeken een

Coördinator Publieksprogramma

24 uur per week

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een coördinator publieksprogramma die diverse activiteiten en evenementen produceert, zowel eigen aanbod als dat van anderen. De coördinator is verantwoordelijk voor de inhoud en organisatie van openingen, museumnacht, vakantieprogramma’s voor families, workshops, (kinder)lezingen, et cetera. Daarnaast werkt de coördinator als ondersteunend producent bij programma’s van anderen, zowel intern (bijvoorbeeld RCMC) als extern. Je legt contact met sprekers, artiesten, technici et cetera en zorgt voor goede contractuele afspraken en interne afstemming, zowel qua inhoud & planning als facilitaire zaken & veiligheid. De werkzaamheden vinden ook plaats buiten kantoortijden en in de weekenden. De coördinator publieksprogramma maakt onderdeel uit van de afdeling Programma.

Wie zijn wij?
De afdeling Programma bestaat uit circa twintig vaste medewerkers die bij vier musea onderwijs- en publieksprogramma’s, evenementen en participatieprojecten organiseren. Voor de komende jaren is het versterken van inclusiviteit in programmering, partners en publiek de doelstelling. Inspirerende publieksprogramma’s zijn voor ons persoonlijk, activerend en verbindend en vergroten de toegankelijkheid en relevantie van het museum. Verbinding met andere sectoren, van wetenschap tot grassroots is voor ons belangrijk in verband met nieuwe narratieven.

Jij bent
Jij bent een enthousiaste, creatieve en ondernemende doener die met plezier een evenement tot in details doordenkt en organiseert. Je kunt efficiënt organiseren en je werkt makkelijk samen, zowel intern als extern. Je hebt goede contactuele eigenschappen: je hebt overtuigingskracht en teamspirit, je bent diplomatiek, flexibel en oplossingsgericht, stressbestendig en je kunt goed met deadlines werken. Naast affiniteit met onze missie heb je ook:

 • Aantoonbare expertise in programmering, planning, visitorsflow, techniek, draaiboeken en begrotingen.
 • Een relevant netwerk in Rotterdam.
 • Een goed gevoel voor programma’s die inhoudelijk aansluiten bij het Wereldmuseum en passen bij verschillende doelgroepen.
 • Minimaal HBO niveau en tenminste twee tot vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie; ervaring met projectorganisatie of museum is een pre.
 • Uitstekende referenties en aantoonbare resultaten; je hebt bewezen dat je met regelmaat hoogwaardige programma’s kunt produceren binnen kwaliteitscriteria, planning en budget.
 • Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels).

Dit bieden wij

 • Een overeenkomst voor 24 uur per week voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
 • De Museum CAO is van toepassing. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.771,- en maximaal € 3.627,- bruto per maand (schaal 9), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. Het Wereldmuseum biedt een bescheiden tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer.
 • Een unieke werkplek in Rotterdam.
 • Een leuke werksfeer en meer dan 200 enthousiaste collega’s.
 • En natuurlijk gratis bezoek aan onze vier mooie musea.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur ons dan een korte motivatie en je CV vóór 31 mei 2019 naar mevrouw Wil van Geenen (medewerker P&O) wil.vangeenen@wereldculturen.nl. Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Mariëlle Pals (Hoofd Programma) marielle.pals@wereldculturen.nl.

Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een eerste gespreksronde op dinsdag 11 juni 2019. Gezien de missie van het Wereldmuseum nodigen wij kandidaten die de diversiteit van onze organisatie kunnen versterken nadrukkelijk uit om te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.wereldmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , ,