Stichting Koninklijke Defensiemusea – Coördinator Vrijwilligers

Vacature | Organisatie: Stichting Koninklijke Defensiemusea | Functie: Coördinator Vrijwilligers | Plaats: Soest | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 27/05/2019


Het Nationaal Militair Museum (NMM) brengt verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. Het NMM stelt de relatie tussen krijgsmacht en samenleving centraal. Doel is het publiek inzicht te geven in en te laten reflecteren op menselijk handelen in tijden van oorlog en conflict vanuit zowel historisch als actueel perspectief. Dit doet het museum door middel van een verrassende en prikkelende inrichting, een actueel programma en actieve en inspirerende activiteiten en evenementen. Het transparante gebouw met internationale allure in de bijzondere historische omgeving van de voormalige vliegbasis Soesterberg vormt hiervoor een perfect decor. Het NMM telt 30 fte en ongeveer 200 vrijwilligers en maakt deel uit van de Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD).

Het Nationaal Militair Museum (NMM) te Soest zoekt een:

Coördinator Vrijwilligers

32 uur per week

De Coördinator Vrijwilligers is verantwoordelijk voor het aantrekken, opleiden, begeleiden, inzetten en motiveren en beoordelen van de vrijwilligers om op de gewenste momenten een optimale inzet te garanderen. Aan het NMM zijn ongeveer 180 vrijwilligers verbonden. Per dag zijn er ongeveer 20-25 vrijwilligers actief in het museum. De Coördinator rapporteert aan de Sectormanager Publiek.

Werkzaamheden

 • Je stuurt, informeert, stimuleert, motiveert en coacht de vrijwilligers.
 • Daarnaast controleer en corrigeer je de werkuitvoering van vrijwilligers.
 • Tevens ben je verantwoordelijk voor het goed opleiden / inwerken van vrijwilligers.
 • Draag je zorg voor de werving, selectie en aanname van vrijwilligers.
 • Houd je evaluatie- en beoordelingsgesprekken met vrijwilligers.
 • Ook stel je de planning en takenpakketten op, op basis van de behoefte van het museum, groepsreserveringen en evenementen.
 • En signaleer je eventuele knelpunten in procedures, regels en/of het vrijwilligersbeleid.
 • Je maakt deel uit van het BHV-team.

Profiel

 • Afgeronde HBO-opleiding op het gebied van Vrijwilligersmanagement of HRM.
 • Twee tot vier jaar vakinhoudelijke werkervaring.
 • Aantoonbaar kennis en ervaring met het werken met vrijwilligers.
 • Kennis van en ervaring met het begeleiden en aansturen van groepen.
 • Bij voorkeur ervaring in de culturele of maatschappelijke sector.
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Affiniteit met de thematiek van het NMM.
 • Bereid om af en toe in het weekend te werken.

Ons aanbod
De SKD omvat vier musea: Het NMM, het Marinemuseum, het Mariniersmuseum en het Marechausseemuseum. De vier musea concentreren zich optimaal op de museale processen en zij worden voor wat betreft de bedrijfsvoering aangestuurd door het centrale bedrijfsbureau. De gehele organisatie heeft een formatie van circa 70 fte met daarnaast circa 400 vrijwilligers. Het NMM is een dynamisch museum met veel mogelijkheden. De Museum cao is van toepassing en de functie is ingedeeld in schaal 8. In eerste instantie bieden wij een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar aan. Bij gebleken geschiktheid is de intentie deze te verlengen met nog een jaar, enzovoort.

Geïnteresseerd?
Stuur uiterlijk 27 mei 2019 een motivatie met curriculum vitae onder vermelding van de betreffende functienaam naar de afdeling Personeelszaken op P&O@defensiemusea.nl ter attentie van Saskia Post. Voor vragen over de functie kunt u contact opnemen met Ronnie Weijers, Sectormanager Publiek, r.weijers@NMM.nl / 085-0036014.

www.nmm.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,