Schouwburg Amstelveen: Stagiair Marketing & Communicatie

Schouwburg Amstelveen in Amstelveen zoekt een Stagiair Marketing & Communicatie voor 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geen


Schouwburg Amstelveen is een middelgrote, gerenommeerde schouwburg met drie zalen. Naast een grote zaal is er een kleine, vlakke vloer zaal en een bioscoop. Jaarlijks bezoeken ruim 125.000 mensen een theatervoorstelling, film of evenement in de schouwburg. Naast alle reguliere voorstellingen organiseert de schouwburg diverse festivals, evenementen en congressen.

Voor dit alles zoeken wij natuurlijk de beste mensen! Kom jij ons team versterken als stagiair op de afdeling Marketing & Communicatie?

Stagiair Marketing & Communicatie

36 uur per week

De afdeling
Op de afdeling Marketing & Communicatie (vier personen) is vanaf september 2019 weer plek voor een stagiair die zelfstandig én onder begeleiding mee gaat werken aan de werkzaamheden van de afdeling M&C. Het betreft een meeloopstage.

De belangrijkste werkzaamheden

 • Redactie / content marketing (in tekst en beeld) ten behoeve van de website, nieuwsbrieven en sociale media.
 • Het aandragen van ideeën voor en uitvoeren van marketingacties voor voorstellingen.
 • Het onderhouden van contacten met impresariaten en gezelschappen.
 • Het schrijven van persberichten en het samenstellen van persmappen.
 • Ondersteuning bij speciale evenementen en festivals.
 • Meedraaien met overige projecten van de afdeling.

Als je ervaring hebt met vormgeving of photoshop, liggen er op dit gebied ook diverse uitdagingen. Van het ontwerpen van een affiche of flyer voor een project tot het maken van een advertentie voor Facebook. En natuurlijk zijn wij altijd nieuwsgierig naar mensen die goed kunnen vloggen, bloggen of fotograferen. Kun je dit allemaal niet, maar wil je ’t wel leren dan horen we ook graag van je.

Het ligt in de bedoeling dat je op veel verschillende projecten meedraait zodat je voor jezelf een goed inzicht krijgt in waar je goed in bent én waar je hart naar uit gaat. Het is in overleg ook mogelijk om eens een kijkje te nemen op een andere afdeling binnen de organisatie.

Functie-eisen

 • Relevante opleiding richting marketing, communicatie, evenementen of vormgeving.
 • Tenminste vijf maanden (fulltime) beschikbaar vanaf september 2019.
 • Bij voorkeur ervaring met photoshop.
 • Goede schrijfvaardigheid.
 • Kunnen werken in teamverband.
 • Handig met computerprogramma’s.
 • Creativiteit en stressbestendigheid.
 • Nauwkeurig kunnen werken.
 • Affiniteit met theater, film en evenementen.

Aanbod
Wij bieden een leuke en leerzame stageperiode waarbij je de kans krijgt kennis te maken met alle aspecten van het communicatievak binnen de theaterbranche. Er is veel ruimte voor eigen initiatief maar uiteraard krijg je de nodige begeleiding. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Neem voor meer informatie contact op met onze huidige stagiairs Steffi of Dana, telefoon 020 547 51 61 of bekijk bij de vacature op de website van Schouwburg Amstelveen het filmpje dat eerder door studenten tijdens hun stage is gemaakt.

Enthousiast geworden?
Stuur dan zo spoedig mogelijk je cv met een korte motivatiebrief naar Quirine Muntz, hoofd Marketing & Communicatie via muntz@schouwburgamstelveen.nl. Sollicitatiegesprekken vinden doorlopend plaats.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.