Noordwoord – Communicatie- en Marketingmedewerker

Vacature | Organisatie: Noordwoord | Functie: Communicatie- en Marketingmedewerker | Plaats: Groningen | Omvang: 16 uur | Sluitingsdatum: 26/05/2019


Wil jij werk waar je trots op bent en waarin je alle ruimte krijgt om je te ontwikkelen? Houd je van het gesproken en geschreven woord, van culturele festivals en van afwisseling in je werk? Lees dan snel verder, want wij zijn op zoek naar een:

Communicatie- en Marketingmedewerker

(16 uur per week)

Als Noordwoord (voorheen Stichting Literaire Activiteiten Groningen) zijn we er al 10 jaar voor lezers en schrijvers in Groningen & Noord-Nederland met vele activiteiten. Je kent ons van Dichters in de Prinsentuin, het Beste Groninger Boek, de Poëzieweek in Groningen, de Kees van der Hoefprijs, Het Grote Gebeuren, de Stadsdichter, Noordwoord Talent en dé online literaire agenda van Groningen.

Wij zijn een klein en slagvaardig team van vier medewerkers – met jou erbij vijf – en runnen samen het dagelijkse reilen en zeilen van de stichting. Samen met een aantal nauw betrokken freelance collega’s zetten we ons vol in voor de organisatie en programmering van onze toonaangevende literaire festivals, voor de altijd actuele online agenda en voor de ontdekking en begeleiding van nieuw talent. Binnen ons team zijn we op zoek naar een enthousiaste collega die zich bezig houdt met de dagelijkse uitvoering van onze communicatie.

Met jouw communicatietalent draag je bij aan ons doel: het delen van onze kennis van en enthousiasme voor de literatuur. Je bent betrokken bij het organiseren van al onze festivals en activiteiten, waarbij je grootste aandachtsgebied natuurlijk de communicatie & marketing is:

  • Je voert het communicatie- en marketingplan uit en coördineert alle communicatie-uitingen, zowel online als offline;
  • Je beheert het marketingbudget en maakt goede afspraken met webbouwers, vormgevers, drukkers en andere bij jouw werk betrokken opdrachtnemers;
  • Je bedenkt en maakt social media content, zoals op Twitter, Facebook en Instagram;
  • Je helpt bij het bijhouden, ontwikkelen en tot een verder succes maken van onze gloednieuwe website noordwoord.nl;
  • Je onderhoudt goede contacten met pers en media en houdt ons persarchief bij;
  • Je doet het relatiebeheer, waaronder het schrijven van de nieuwsbrief en het verzorgen van uitnodigingen en gastenlijsten;
  • Je regelt de online kaartverkoop samen met de productieleider;
  • Verder mag je je storten op andere zaken die je voorbij ziet komen en waarbij jouw talent het verschil maakt!

Ben jij de communicatieprofessional die we zoeken?
Je houdt van aanpakken, bent gewend om zelf je werk te organiseren en toont initiatief. Je legt snel contact en bent iemand waar anderen graag mee samenwerken. Voor het schrijven van een foutloze, vlotte en wervende tekst draai jij je hand niet om en je hebt ervaring met online mediacampagnes. Je hebt affiniteit met de cultuursector en/of met de literaire wereld. Daarbij heb je dat moeilijk te definiëren – maar oh zo belangrijke – gevoel voor de juiste toon bij de juiste doelgroep. Je houdt van een dynamische werkomgeving in een klein team met flexibele werktijden, waarbij je ook een actieve rol wilt spelen tijdens onze festivals en andere (publieks-)activiteiten.

Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling vinden we belangrijk: je krijgt regelmatig de kans om interessante cursussen te volgen en collega-festivals in het land te bezoeken. Ook nog goed om te weten: we streven naar een diverse samenstelling van ons team, in het bijzonder wat betreft culturele en sociale achtergrond. De eerste aanstelling loopt tot en met het eind van dit jaar, met uitzicht op verlenging als jij en wij blij zijn met de samenwerking.

Nieuwsgierig geworden naar de baan en naar ons als team?
Bel dan met Rolien Scheffer, directeur: 06-814 951 97. Stuur je reactie, met cv, onder vermelding van ‘communicatie- & marketingmedewerker’ vóór maandag 27 mei naar r.scheffer@noordwoord.nl. De eerste kennismakingsgesprekken met ons staan gepland op maandag 3 juni. Als de kennismaking wederzijds bevalt, nodigen we je uit voor de tweede ronde op vrijdag 7 juni.

www.noordwoord.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,