Museum Boijmans Van Beuningen – Projectmedewerker BVB Collections

Vacature | Organisatie: Museum Boijmans Van Beuningen | Functie: Projectmedewerker BVB Collections | Plaats: Rotterdam | Omvang: 24 uur per week | Sluitingsdatum: 25/05/2019


Museum Boijmans Van Beuningen bezit een collectie op wereldniveau. Tot en met 26 mei zijn er nog tentoonstellingen te zien, daarna gaat het museum een noodzakelijke renovatie in. Dit zal naar verwachting zeven jaar in beslag nemen. Het programma loopt door in deze Transit-periode en de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij de buren, in Rotterdamse schoolklassen en wellicht in een locatie op Rotterdam Zuid. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea. Ondertussen vordert de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld dat in 2021 opent en waar de 151.000 kunstwerken veilig worden getoond en verzorgd.

Sinds 2015 organiseert het museum naast het reguliere tentoonstellingsprogramma, ook internationale collectietentoonstellingen onder de naam BVB Collections met als doel het museum en zijn collectie bekender te maken op mondiaal niveau.

Ter ondersteuning van het programma zoekt het museum per 1 augustus 2019 een

Projectmedewerker BVB Collections

24 uur per week

Profiel
Je bent een energieke museumprofessional, in staat om tentoonstellingen projectmatig en organisatie-breed op te zetten en bijbehorende werkzaamheden te plannen en coördineren. Je werkt graag in een internationaal veld en hebt kennis en ervaring met het regelen van bruikleenverkeer. Je kunt goed samenwerken met verschillende disciplines binnen het museum, zoals registrars, conservatoren, medewerkers behoud- en beheer. Je rapporteert aan het hoofd internationale tentoonstellingen en ondersteunt haar in de dagelijkse administratie van het bureau. Je bent ondernemend, klantgericht en hebt een dienstverlenende instelling. En uiteraard hou je van kunst!

Taken en verantwoordelijkheden
Als projectmedewerker ondersteun je het hoofd internationale tentoonstellingen bij de werkzaamheden van het programma als het opzetten en uitvoeren van collectietentoonstellingen, die projectmatig worden uitgevoerd. Daarnaast biedt je administratieve en organisatorische ondersteuning. Dat betekent onder andere het inventariseren van werkzaamheden en kosten. Het opmaken van planning en begroting teneinde de inzet van arbeid en middelen op elkaar af te stemmen en beheersbaar te houden. Je coördineert het project en draagt zorg voor een goede procesbegeleiding, je signaleert knelpunten en je bent het aanspreekpunt. Je onderhoudt contacten met de bruikleennemer teneinde het project volgens de eisen en wensen van het museum te laten uitvoeren. Dit houdt onder meer in de zorg voor de juiste verpakking-, transport- en tentoonstellingseisen, verzekering en begeleiding. Het coördineren van de uitvoering van bijkomstige activiteiten als educatie, publicatie en promotie van het museum maken hier tevens deel van uit.

Functie-eisen

  • Reinwardt Academie of een andere relevante hbo- of wo-opleiding.
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare positie in de museumbranche of een vergelijkbare werkomgeving.
  • Aantoonbare ervaring op het gebied van collectiemanagement (bij voorkeur met The Museum System) en -behoud.
  • Werken volgens een projectmanagementmethode (kennis van Prince 2 is een pre).
  • Uitstekende sociale vaardigheden met gevoel voor culturele diversiteit.
  • Stressbestendig, samenwerken.
  • Zeer georganiseerd, nauwkeurig en oplossingsgericht.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Andere talen zijn een pre.

Wij bieden
Een dynamische functie in het kader van een internationaal programma dat nieuwe mogelijkheden voor het museum creëert in een aantrekkelijke werkomgeving, bij een museum dat het oog op de toekomst heeft. Een arbeidsovereenkomst voor – in eerste instantie – een jaar. Salariëring vindt plaats volgens de museum-cao en is marktconform.

Sollicitatie
Solliciteren kan tot en met 25 mei 2019 via deze link. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 3 en 4 juni 2019, de tweede ronde gesprekken op 18 juni 2019. Mocht je in die periode op vakantie zijn, graag vermelden in je sollicitatiebrief.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sandra Tatsakis, hoofd internationale tentoonstellingen, via Tatsakis@Boijmans.nl.

www.boijmans.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,