Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest: Stagiair(e) Sponsoring

Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Sponsoring voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenHet Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest is één van de meest veelzijdige culturele ondernemingen in Nederland en verzorgt opera- en concertproducties op het hoogste artistieke niveau. Het orkest is vaste orkestpartner van De Nationale Opera en wordt internationaal gerekend tot de beste operaorkesten. Marc Albrecht is chef-dirigent van het NedPhO|NKO.

Gordan Nikolic is muzikaal leider van het Nederlands Kamerorkest. Het Koninklijk Concertgebouw is de thuiszaal voor een gevarieerde concertprogrammering. Het NedPhO|NKO verbindt artistieke excellentie met gastvrijheid en een programmering voor een breed publiek. Met programma’s voor educatie en talentontwikkeling investeert het in de toekomst van klassieke muziek. Jaarlijks bereiken de orkesten ongeveer 190.000 bezoekers. De organisatie is gevestigd in de NedPhO-Koepel in Amsterdam Oost.

Wij zijn op zoek naar een

Stagiair(e) Sponsoring

Duur: 4 tot 5 maanden, 3 of 4 dagen per week (in overleg), zo spoedig mogelijk

De stage
Ter ondersteuning van de marketing-, verkoop- en sponsoractiviteiten zijn wij op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige stagiair op het gebied van sponsoring. Wij bieden je de mogelijkheid om gedurende een aantal maanden in de praktijk ervaring op te doen in de culturele sector, bij een professionele orkestorganisatie. Je krijgt tijdens je stage inzicht in het werven van sponsors en bedrijfsfondsen voor het NedPhO|NKO en leert hoe je op effectieve wijze marketing en communicatie in kan zetten om sponsoren te interesseren voor klassieke concerten. Je leert omgaan met het CRM-systeem en andere marketingsystemen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om ook zelf mee te denken over de inzet en ontwikkeling van marketing- en communicatiemiddelen richting (potentiële) sponsoren . Ten slotte doe je ervaring op in het organiseren van evenementen.

De nadruk van de werkzaamheden ligt op het doen van research op de volgende onderwerpen:

  • Bedrijfsprofielen
    Aan de hand van een format willen we de top 25 meest potentiële bedrijven voor sponsoring in kaart brengen en van die bedrijven willen we zoveel mogelijk relevante informatie verzamelen.
  • Bedrijfsfondsen
    Er zijn zo’n 75 bedrijven in Nederland die een bedrijfsfonds of foundation hebben van waaruit ze gelden ter beschikking stellen voor verschillende soorten doelen en/of projecten. Deze bedrijven willen we in kaart brengen en daarover zoveel mogelijk relevante informatie verzamelen.
  • Sponsoractiviteiten van bedrijven bij orkesten
    Voortbordurend op een eerdere inventarisatie willen we een overzicht samenstellen van bedrijven die orkesten of andere vorm van klassieke muziek ondersteunen.
  • Updaten van bedrijfsgegevens en contactpersonen in CRM

Daarnaast verwachten we van je dat je diverse voorkomende werkzaamheden aanpakt, waaronder bij het organiseren en uitvoeren van evenementen.

Wij zoeken iemand op HBO- of WO-niveau, bij voorkeur in de richting commerciële economie/facility management/event management. Je bent secuur, houdt van onderzoekswerk en het maken van overzichten en analyses. Je bent communicatief vaardig en kunt adviseren over je bevindingen.

Uiteraard bieden we een passende stagevergoeding en begeleiding.

Interesse?
Ben je een initiatiefrijke student met prima schrijfvaardigheid, goede contactuele eigenschappen en met interesse in klassieke muziek? Mail dan je CV en motivatie naar Ronald van Gastel via hrm@nedpho.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.