Go Short International Short Film Festival: Coördinator Marketing & Communicatie

Go Short International Short Film Festival in Nijmegen zoekt een Coördinator Marketing & Communicatie voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenGo Short is hét platform voor korte film en talent in Nederland. Het jaarlijkse internationale filmfestival omvat een competitie die kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards, een uitgebreide randprogrammering en een speciaal aanbod voor internationale filmprofessionals en scholieren. De twaalfde editie vindt plaats van 1 tot en met 5 april 2020. Daarnaast houdt Go Short zich bezig met de distributie en promotie van korte films door het organiseren van projecten zoals het Filmfestival van de Kortste Nacht en de Europese dag voor de Korte Film. Go Short heeft een unieke positie binnen het Nederlandse filmlandschap, speelt een actieve rol in talentontwikkeling en is onderdeel van een stevig internationaal netwerk.

Wij zoeken op korte termijn naar een creatieve, hands-on:

Coördinator Marketing & Communicatie

0,8 fte

Je bent verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitvoeren van een passend, spannend en vernieuwend communicatiebeleid. Je hebt niet alleen ervaring met, maar ook een passie voor campagnes en je barst van de creatieve ideeën om de ene keer een groot publiek en de andere keer een kleine subgroep aan te spreken. Je bent op de hoogte van nieuwe trends op het gebied van marketing en communicatie en bent niet bang om te experimenteren. Je bent een zeer vaardige teamspeler en kunt goed de balans houden tussen artistieke en commerciële waarden. Daarnaast heb je de dagelijkse leiding over de afdeling Communicatie. Je maakt deel uit van het kernteam en adviseert de directeur en het kernteam op strategisch en operationeel niveau. Je bent een netwerker en houdt het hoofd koel in de aanloop naar de hectische festivalperiode. Je realiseert je wat werken bij een relatief kleine en dynamische organisatie inhoudt en je hebt er zin in om op flexibele, zelfstandige en oplossingsgerichte wijze met een team aan de slag te gaan. Je hebt geen problemen met een divers takenpakket, onregelmatige werktijden en de festivaldynamiek die in de piek een fulltime inzet vraagt.

Kerntaken zijn onder andere

 • Opstellen en operationaliseren van strategie en beleid op het gebied van on- en offline marketing en communicatie in de breedste zin van het woord, sociale media en pers / media.
 • Het verzorgen van festivalcampagnes, marketingacties en communicatie van projecten door het jaar heen.
 • Het onderhouden en verder ontwikkelen van de website / online festivalplatform
 • Relatiebeheer en werving van nieuwe partners en sponsoren.
 • Het beheren van de huisstijl en de branding van het festival en het merk Go Short.
 • Het generen en in goede banen leiden van ticketverkoop en het verkopen van (doelgroep)programma’s en arrangementen.
 • Het bijhouden van resultaten, maken van rapportages en inhoudelijk verslag
 • Het bedenken en uitvoeren van producties en activaties door het jaar heen samen met andere kernteamleden.
 • Het aansturen van een klein team, dat piekt in de festivalperiode met stagiaires en medewerkers.

We zoeken / vragen

 • Een stevige visie op eigentijdse marketing & communicatie voor culturele evenementen.
 • Aantoonbare werkervaring in een soortgelijke, leidinggevende functie.
 • Een HBO/WO-denkniveau, opgeleid in een voor de functie relevante opleiding.
 • Iemand met een passie voor film, filmevenementen en het communicatievak, bij voorkeur ervaring bij een (film)festival.
 • Zeer goede kennis van en ervaring met social media-marketing, SEO, SEA, CMS-en en Google Analytics.
 • Ervaring met project- en budgetbeheer.
 • Relevant netwerk van pers en mogelijke samenwerkingspartners en sponsoren.
 • Een heldere en foutloze schrijfstijl in zowel Nederlands als Engels.
 • Een grote teamgeest, stressbestendigheid en een meer dan flexibele opstelling ten opzichte van drukke, stressvolle periodes.

Wij bieden
Je komt te werken in een jong en enthousiast team en krijgt veel vrijheid om de functie vorm te geven. De organisatie en het kantoor zijn gevestigd in het centrum van Nijmegen. We lunchen samen en borrelen regelmatig. Het salaris en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden zijn passend voor een kleine en culturele organisatie en afhankelijk van leeftijd en ervaring. In eerste instantie bieden wij een tijdelijk contract van maximaal één jaar met uitzicht op verlenging. In overleg kan de functie mogelijk in eerste instantie ook freelance ingevuld worden.

Meer informatie en reacties
De functie is op korte termijn beschikbaar, startdatum in overleg. Ben je geïnteresseerd, reageer dan zo snel mogelijk en geef je beschikbaarheid daarbij meteen aan. Voor meer informatie zie www.goshort.nl of neem contact op met directeur Kirsten Ruber via kirsten@goshort.nl. Wegens een beperkte bureaucapaciteit vragen we je om te solliciteren via dit formulier en daarnaast een motivatiebrief en een CV te sturen naar vacatures@goshort.nl onder vermelding van ‘vacature communicatie’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.