Beeld en Geluid – Cloud Engineer

Vacature | Organisatie: Beeld en Geluid | Functie: Cloud Engineer | Plaats: Hilversum | Omvang: 40 uur per week | Sluitingsdatum: 30/06/2019


Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Onze ICT afdeling is verantwoordelijk voor het duurzaam beheer van de gehele multimediale Beeld en Geluid collectie en het faciliteren van toegang tot deze collectie voor de diverse gebruikers; van professionals tot particulieren, zowel online als in het Museum, met behulp van een robuuste en toekomstbestendige ICT infrastructuur. De afdeling draagt zorg voor de conservering en digitalisering van analoge collecties, maar ook voor de (door)ontwikkeling van de ICT-infrastructuur die naast een lokale functie ook onderdeel is van een landelijke infrastructuur voor erfgoed en onderzoek.

Voor onze afdeling ICT zijn wij op zoek naar een:

Cloud Engineer

(40 uur per week)

Ben jij de collega die wij zoeken?
De combinatie van ‘Big Data’ en ‘Artificial Intelligence’ bieden de erfgoedsector fantastische kansen, maar ook complexe technologische uitdagingen. Jij bent daarbij onze steun, door te zorgen voor het ontwerp en de ontwikkeling van cloud-gebaseerde oplossingen ten behoeve van diverse data- en rekenintensieve processen binnen de multimediale Beeld en Geluid ICT infrastructuur. Maar ook ten behoeve van de Nederlandse digitale infrastructuur voor onderzoek en erfgoed waar Beeld en Geluid onderdeel van uitmaakt en waarin cloud-gebaseerde platformen een belangrijke verbindende rol vervullen. Je werkt samen met teams in verschillende type werkzaamheden: zowel productie georiënteerd als met een focus op innovatie en experiment.

Kennis en ervaring

  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding in Computer Science, Informatica, of een andere bèta opleiding
  • Je hebt ervaring in, of bent bereid in samenwerking met onze partners expertise te ontwikkelen rond, cloud (Azure, AWS or GCP), Docker, Ansible, GitLab and Kubernetes
  • Certificatie als Kubernetes Administrator of Kubernetes Application Developer is een pre
  • Je kunt uitstekend programmeren en bent bekend met broncode-versiebeheer systemen zoals GIT en SVN. Beeld en
  • Geluid werkt vooral met Java en Python
  • Kennis van Linux systeem-administratie en CI/CD, Ansible en/of DevOps is een pre
  • Je denkt data-gedreven en begrijpt hoe data een verhaal kan vertellen
  • Je staat voor code van goede en duurzame kwaliteit
  • Je weet de belangrijke en niet-belangrijke zaken van elkaar te onderscheiden
  • Je bent analytisch sterk, goed in staat om situaties te analyseren en logische oplossingen te vinden

Diversiteit
Beeld en Geluid streeft naar een grotere culturele diversiteit van zijn publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit, nodigen wij van harte uit te reageren.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling voor één jaar, met daarna de mogelijkheid om te verlengen. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) is in schaal 11 (CAO Beeld en Geluid). Dat is een bruto maandsalaris van € 3.595,41 tot € 5.136,32 op basis van een fulltime werkweek van 40 uur. Afhankelijk van ervaring en afgeronde opleiding is inschaling in schaal 12 (€ 4.123,41 tot € 5.890,63) bespreekbaar.
Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis).

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan voor 30 juni een bondige motivatie met cv naar de afdeling Personeel & Organisatie: personeelenorganisatie@beeldengeluid.nl. Ook videosollicitaties zijn van harte welkom!

Klik hier om het privacy statement van Beeld en Geluid met betrekking tot de sollicitatieprocedure te lezen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.beeldengeluid.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,