Beeld en Geluid: Applicatiebeheerder

Beeld en Geluid in Hilversum zoekt een Applicatiebeheerder voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 30-06-2019Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.

Onze ICT afdeling is verantwoordelijk voor het duurzaam beheer van de gehele multimediale Beeld en Geluid collectie en het faciliteren van toegang tot deze collectie voor de diverse gebruikers; van professionals tot particulieren, zowel online als in het Museum, met behulp van een robuuste en toekomstbestendige ICT infrastructuur. De afdeling draagt zorg voor de conservering en digitalisering van analoge collecties, maar ook voor de (door)ontwikkeling van de ICT-infrastructuur die naast een lokale functie ook onderdeel is van een landelijke infrastructuur voor erfgoed en onderzoek.

Voor onze afdeling ICT zijn wij op zoek naar een:

Applicatiebeheerder

40 uur per week

Ben jij de collega die wij zoeken?
Je werkt hoofdzakelijk bij de afdeling applicatiebeheer maar je werkt ook samen met teams in verschillende type technische projecten. Je hebt geen moeite met onregelmatig werktijden en standby diensten. Je bent een teamspeler die het leuk vindt om complexe problemen op te lossen en je hebt affiniteit met Media Asset Management of Content Management. Als applicatiebeheerder werk je veel zelfstandig aan bijvoorbeeld het analyseren en oplossen van storingen (software / hardware) en voert hierbij indien nodig regie richting onze leveranciers. We verwachten van je dat je proactief advies geeft en systeemverbeteringen aandraagt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het definiëren en uitvoering van bedrijfsbrede rapportages.

Kennis en ervaring

  • Je hebt een afgeronde HBO in Informatica of andere technische opleiding.
  • Ervaring met Media Asset Management systemen of Content Management systemen is een pre.
  • Je hebt diepgaande kennis van verschillende operating systemen zoals Linux, Windows (Apple is een pre).
  • Je kunt projectmatig werken, bent analytisch sterk onderlegd en kunt dit vertalen naar je collega’s (ook diegene zonder IT-achtergrond).
  • Je bent dienstverlenend en hebt organisatiesensitiviteit.

Diversiteit
Beeld en Geluid streeft naar een grotere culturele diversiteit van zijn publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling voor één jaar, met daarna de mogelijkheid om te verlengen. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) is minimaal € 3.156,13 en maximaal € 4.508,79 (schaal 10 CAO Beeld en Geluid). Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis).

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan vóór 30 juni 2019 een bondige motivatie met cv naar de afdeling Personeel & Organisatie: personeelenorganisatie@beeldengeluid.nl. Ook videosollicitaties zijn van harte welkom!

Klik hier om het privacy statement van Beeld en Geluid met betrekking tot de sollicitatieprocedure te lezen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.