Toneelgroep Oostpool – Medewerker Kaartverkoop, Klantcontact & CRM

Vacature | Organisatie: Toneelgroep Oostpool | Functie: Medewerker Kaartverkoop, Klantcontact & CRM | Plaats: Arnhem | Omvang: 32-40 uur | Sluitingsdatum: 30/04/2019


Hoe nu mens te zijn?

Toneelgroep Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Het gezelschap laat je ervaren dat gevoelens tegenstrijdig kunnen zijn en gedachtes kunnen veranderen. Dat we samenleven met andere mensen, die zich net als wij elke dag opnieuw verhouden tot de onbevattelijkheid van ons bestaan. Daarom zijn de voorstellingen van Oostpool altijd persoonlijk. De makers staan als het ware midden in hun voorstelling en spreken zo de tijdelijke gemeenschap in de theaterzaal van mens tot mens aan. De voorstellingen bieden inzicht, troost of zoeken juist de confrontatie. In elk geval geen escapisme. De vaste theatermakers van Oostpool onderzoeken voortdurend de zeggingskracht van theater in deze tijd. Ze hebben elk een eigen vormtaal en inhoudelijk perspectief. Maar onvoorwaardelijk delen zij met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn?

Voor onze afdeling marketing & educatie zijn wij per direct op zoek naar een

Medewerker Kaartverkoop, Klantcontact & CRM

met een bovenmatige interesse in systemen en hart voor de gast

De afdeling |
De afdeling bestaat uit een hoofd, twee productiemarketeers, een randprogrammamaker, een jongerencoördinator, een kassamedewerker en een stagiair. Samen zorgen we voor maximale zichtbaarheid van Toneelgroep Oostpool brengen we ruim 500 producties per jaar onder de aandacht.

De functie |
Onze nieuwe collega wordt blij van nieuw publiek, jonge bezoekers, loyale gasten, trouwe vrienden, sponsors en donateurs. Ieder moment om in contact te komen met de gast, ieder moment om iemand kennis te laten maken met Toneelgroep Oostpool, een kaartje te verkopen of haar op de hoogte te brengen van onze activiteiten, grijp jij met beide handen aan. Jij kent de ideale customer journey en weet wat de juiste boodschap is op het juiste moment, via het juiste kanaal, richting de juiste doelgroep. Jij bent verantwoordelijk voor optimaal werkende en klantvriendelijke marketing- en verkoopsystemen en vindt dat die systemen naadloos op elkaar moeten aansluiten. Je hebt er een sport van gemaakt de data uit die systemen om te zetten in heldere inzichten. Ook offline voel je je verantwoordelijk voor gastbeleving. Huis Oostpool is op orde en ademt een warm welkom. 365 dagen per jaar en op voorstellingsdagen in het bijzonder. Met jouw kennis en ervaring voedt je collega’s en optimaliseer je de gastervaring. Zowel online als offline. Intern en extern.

Taken |

 • Jij beheert het crm-systeem (Smart Connections) van de organisatie. Je zorgt dat gastgegevens actueel, compleet en uniek zijn. Je segmenteert, differentieert en zorgt dat de juiste klantgroepen de juiste info krijgen op het juiste moment. Van bezoeker tot donateur en van Vriend van Oostpool tot JOOST: jij hebt ze op je radar. Top-relatiemanagement is jouw doel.
 • Je bent verantwoordelijk voor kaartverkoop in de breedste zin van het woord. Je beheert ons eigen kaartverkoopsysteem Active Tickets, maar koppelt ook met alle externe locaties waar onze producties te zien zijn. Je maakt voorstellingen aan, wijzigt gegevens gedurende het seizoen, zorgt voor actuele kaartverkoopstanden, genereert bezoekersprofielen en zorgt voor de feitelijke ticketing.
 • Onze website kent geen geheimen voor jou. Van het aanmaken van al onze activiteiten, speellijsten en gastvoorstellingen tot de koppeling met externe locaties. En van altijd kloppende informatie tot een optimale online gebruikerservaring. Je voegt informatie toe, schrijft nieuwsberichten en archiveert oude informatie. Jij beheert ook de koppelingen tussen onze site, de verkoopsystemen en online conversiegerichte campagnes.
 • Je zorgt dat de servicemail voorafgaand aan de voorstelling wordt verstuurd, de afterservicemail in de juiste mailboxen landt, verstuurt uitnodigingen voor premières en nieuwsbrieven. Bovendien zorg je dat alle berichten van gasten via de kassa- of marketingmailbox bij een juiste collega terecht komen.
 • Jij zorgt ook voor kaartverkoop van en service rondom onze eigen producties in Huis Oostpool en op festivals. Je maakt de planning voor kassa- en gastheerdiensten, schakelt met de horeca, bent het eerste aanspreekpunt bij (gast-)voorstellingen in Huis Oostpool en zorgt dat de kassa en scanners werken.
 • Je zorgt dat de publieksruimtes in Huis Oostpool er altijd tiptop uitzien. Zowel binnen als buiten. Je vervangt met regelmaat posters, zorgt dat de juiste info te vinden is op onze digitale schermen en de publieksruimtes een warm welkom ademen.
 • Je zorgt voor cijfers en rapportages die de afdeling en de directie ondersteunen. Denk aan bezoekerscijfers of wekelijkse verkoopstanden. Deze presenteer je – gevraagd en ongevraagd – in heldere overzichten.
 • Je bewaakt ieder seizoen het activiteitenoverzicht van Toneelgroep Oostpool en zorgt dat van alle gespeelde activiteiten de eindcijfers en -standen worden genoteerd.

Jij |

 • Hebt enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie
 • Kennis van een ticketing- en crm-systeem is een pre. Evenals kennis van cms en eenvoudige backofficehandelingen.
 • Hebt het vermogen om doelgericht, onder tijdsdruk en zowel zelfstandig als in teamverband te werken
 • Hebt een heldere visie op gastgerichtheid en service
 • Bent een zelfstarter met vertrouwen in eigen kunnen, die graag complexe dingen uitzoekt, zich altijd afvraagt of zaken slimmer kunnen en ervan overtuigd is dat systemen voor je moeten werken in plaats van andersom
 • Versterkt en ondersteunt je directie collega’s door je kennis over onze data en relaties te delen
 • Weet dat werken bij een toneelgezelschap hollen en stilstaan is
 • Hebt zin om met een leuke club keihard te werken aan de zichtbaarheid van Toneelgroep Oostpool
 • En je hebt een theaterhart, kijkt voorstellingen om je werk beter te kunnen doen en werkt af en toe ’s avonds en in het weekend omdat dat nodig is

Wij bieden |

 • Een dynamische baan in een informele werkomgeving in een fraai pand in de binnenstad van Arnhem
 • Gedreven collega’s die de ambitie delen om de positie van Toneelgroep Oostpool als groot landelijk opererend gezelschap nog verder uit te bouwen
 • Een tijdelijke aanstelling die we bij goed functioneren omzetten in een contract voor onbepaalde tijd
 • Salariëring conform de cao Toneel & Dans 2016-2019 (schaal V)

Reactie |
Denk jij: dit is mijn baan! Dan nodigen we je uit om te solliciteren. Stuur je ijzersterke motivatie met cv vóór 30 april aanstaande naar solliciteren@toneelgroepoostpool.nl. Vragen over de inhoud van de vacature kun je mailen naar Evelien ter Ellen, hoofd marketing & educatie via evelien@toneelgroepoostpool.nl. Toneelgroep Oostpool streeft naar diversiteit in de personele samenstelling van de organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.toneelgroepoostpool.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,