Theater Utrecht – Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Stage-vacature | Organisatie: Theater Utrecht | Functie: Stagiair(e) voor de afdeling Marketing & Communicatie | Plaats: Utrecht | Omvang: 32-38 uur | Sluitingsdatum: 15/06/2019


Stagiair(e) gezocht! Ben jij een creatieve doener en wil je ervaring opdoen in de marketing & communicatie in de praktijk? Kom een kijkje nemen achter de schermen van een inspirerend en bevlogen theatergezelschap en word de nieuwe stagiair van Theater Utrecht!

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en behoort tot de meest toonaangevende theatergezelschappen van Nederland. We brengen hoogtepunten en klassiekers uit het toneel en de literatuur en zetten die naar eigen hand in uitdagende, ontregelende en bevlogen voorstellingen.

Ons eigen theater De Paardenkathedraal in Utrecht is onze thuisbasis waar we repeteren en voorstellingen presenteren. Daarnaast spelen we in schouwburgen, theaters en festivals door het hele land. Ook organiseren we verschillende activiteiten met publiek en partners, van openbare repetities, inleidingen en nagesprekken tot workshops, hangouts voor jongeren, voorstellingen in de klas en ontmoetingen tussen wetenschap, maatschappij en kunst. Sinds september 2013 staat het gezelschap onder leiding van regisseur en artistiek directeur Thibaud Delpeut en algemeen directeur Jacques van Veen. Naast de voorstellingen van Thibaud Delpeut presenteren we ook werk van gastregisseurs zoals Naomi Velissariou, Davy Pieters, Casper Vandeputte en Espen Hjort. Zie www.theaterutrecht.nl voor meer informatie.

Theater Utrecht heeft vanaf 2 september 2019 voor 5 maanden plek voor een

Stagiair(e)
voor de afdeling Marketing & Communicatie

Functie-omschrijving
In deze stagefunctie assisteer je de afdeling marketing & communicatie en help je de voorstellingen van Theater Utrecht onder de aandacht te brengen van de juiste doelgroepen. Aan de hand van gezamenlijk geformuleerde leerdoelen stellen we een aantal kerntaken op waar je zelfstandig mee aan de slag gaat, in aansluiting op je eigen wensen en behoeften vanuit de opleiding. Je wordt hierbij begeleid door het hoofd marketing & communicatie Pieta Koopman en medewerker Dagmar Bokma.

Het gaat onder andere om

  • Het meedenken over communicatieplannen voor voorstellingen;
  • Het benaderen van specifieke doelgroepen die aansluiten bij de inhoud van de voorstellingen;
  • Het bedenken en uitvoeren van publiciteitsacties voor voorstellingen
  • Het bedenken en maken van social media content;
  • Het schrijven van teksten voor o.a. website, social media, pers en acties;
  • Het verzamelen van de kaartverkoopstanden van de producties via de theaters;
  • Regionale persbenadering;
  • Algemene ondersteuning bij alle voorkomende werkzaamheden van de afdeling;
  • Andere werkzaamheden op basis van je kunnen en interesses.

Wij zoeken
We zoeken een spontane student MBO, HBO of WO, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, communicatie, vrijetijdsmanagement, theaterwetenschappen of CMV met interesse voor theater. Iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en van aanpakken weet. Je bent leergierig en proactief, sociaal en flexibel, je schrijft vlot, foutloos en wervend en bent een goede beller. We zoeken naar die ene stagiair(e) van goud die een onuitwisbare indruk achterlaat en die we nooit meer kwijt willen. Liefst woon je in of dichtbij Utrecht en ben je bereid om af en toe ook ’s avonds of in het weekend te werken.

We bieden
Een inspirerende stageplek bij een gezelschap dat volop in ontwikkeling is. Een klein, hecht en gezellig team dat bevlogen is en hard werkt en graag haar kennis deelt met jou. Stagevergoeding: € 350,- per maand bij fulltime. De stage start ieder half jaar, per september en per februari.

Periode
Je bent vanaf 2 september 2019 gedurende 5 à 6 maanden voor 4 of 5 dagen per week beschikbaar. De exacte periode gaat in overleg. De stage kan indien gewenst ook gecombineerd worden met een meer theoretische stage-opdracht.

Interesse?
Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en cv naar: Pieta Koopman, hoofd marketing, communicatie & sales: pr@theaterutrecht.nl / 030 – 2737300.

www.theaterutrecht.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,