Museum Boijmans Van Beuningen: Stagiair voor Vrienden en @Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zoekt een Stagiair voor Vrienden en @Boijmans voor minimaal 3 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenMuseum Boijmans Van Beuningen bezit een collectie op wereldniveau. Vanaf 2019 gaat het museum een noodzakelijke renovatie in. Dit zal naar verwachting zeven jaar in beslag nemen. Het programma loopt door in deze Transit-periode en de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij de buren, in Rotterdamse schoolklassen en wellicht in een locatie op Rotterdam Zuid. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea. Ondertussen vordert de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld dat in 2021 opent en waar de 151.000 kunstwerken veilig worden getoond en verzorgd.

Museum Boijmans Van Beuningen wordt gesteund door betrokken particulieren, bedrijven, fondsen, stichtingen en de gemeente Rotterdam. Het team Relatiebeheer & filantropie zorgt voor het vinden, betrekken en onderhouden van de relaties met deze stakeholders.

Vind jij het leuk om (jonge) mensen te enthousiasmeren Museum Boijmans Van Beuningen te steunen? En wil je meer weten over fondsenwerving, het museum en relatiebeheer? Solliciteer dan op onderstaande stagevacature.

Stagiair voor Vrienden en @Boijmans

minimaal 4 maanden, minimaal 3 dagen per week

Vind jij het leuk om (jonge) mensen te enthousiasmeren Museum Boijmans Van Beuningen te steunen? En wil je meer weten over fondsenwerving, het museum en relatiebeheer? Solliciteer dan op onderstaande stagevacature.

De relatiemanager Vrienden werkt binnen de afdeling Relatiebeheer & filantropie mee aan het werven van gelden voor tentoonstellingen, educatie, onderzoek, publicaties, restauraties, en Depot Boijmans Van Beuningen bij particulieren verenigd in de Vriendenkring, @Boijmans, de Zodiaque Kring en de Kring Van Eyck. De relatiemanager ontwikkelt nieuwe relaties, onderhoudt bestaande en weet deze ook te ‘upgraden’. Hij betrekt de schenkers bij het museum door hen te informeren over nieuwe ontwikkelingen in het museum en projecten waaraan zij hebben bijgedragen.

Wat ga jij doen?

  • Ondersteuning van de Relatiemanager Vrienden bij alle voorkomende werkzaamheden, zoals meeschrijven aan de nieuwsbrief en het onderhouden van contacten buiten het museum.
  • Je helpt mee bij het organiseren van evenementen.
  • Onderzoek naar verschillende wervingsmethoden.
  • Je onderzoekt bestaande en gaat op zoek naar nieuwe doelgroepen.
  • Uitvoeren stageopdracht.

Wij zoeken
Een enthousiaste, leergierige en gemotiveerde HBO-/WO-stagiair. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, je bent resultaatgericht, en werkt gestructureerd en zeer zorgvuldig. Je werkt graag in een team en je vindt het leuk om in een functie te werken waarin je het museum representeert. En natuurlijk heb je affiniteit met beeldende kunst en Museum Boijmans Van Beuningen.

Wat bieden wij?
Wij bieden een afwisselende stageplek voor minimaal 4 maanden in een plezierige werkomgeving in een vooraanstaand kunstmuseum. Je hebt een eigen begeleider op de afdeling, en maakt deel uit van de afdeling als geheel. Je neemt deel aan en notuleert afdelingsvergaderingen, en levert een bijdrage aan openingen en evenementen, et cetera. Dit maakt dat dat je een goed beeld krijgt van de verschillende aspecten van het werk binnen de afdeling Relatiebeheer en Filantropie en de werkzaamheden voor Vrienden en @Boijmans in het bijzonder. Daarnaast maak je kennis met de verschillende afdelingen van een museum. Binnen de stage is ruimte om in overleg een eigen of opleidinggerelateerde opdracht uit te voeren, bijvoorbeeld een onderzoeksvraag met betrekking tot fondsenwerving.

Geïnteresseerd?
Bel voor meer informatie naar de afdeling Relatiebeheer en filantropie 010-441 96 61 of mail je cv en motivatiebrief naar liedmeier@boijmans.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.