Stedelijk Museum Schiedam – Stagiair Publieksactiviteiten

Stage-vacature | Organisatie: Stedelijk Museum Schiedam | Functie: Stagiair Publieksactiviteiten | Plaats: Schiedam | Omvang: 24-32 uur | Sluitingsdatum: geen


Het Stedelijk Museum Schiedam is een museum voor mensen die niet kunnen kiezen tussen kunst, geschiedenis en een goede boterham. Een museum voor moderne kunst en geschiedenis, met een menselijke maat. We maken zelf een mooi en gevarieerd programma met tentoonstellingen en activiteiten voor kunstliefhebbers uit het hele land, maar we geven ook Schiedammers de kans om samen met ons te programmeren. We zijn daar zo serieus in dat we geselecteerd zijn als één van de eerste 20 organisaties in de OFBYFORALL beweging van Nina Simon. De hulp, creativiteit en denkkracht van vrijwilligers en stagiairs is voor ons onmisbaar.

Wij zoeken een

Stagiair Publieksactiviteiten

(24-32 uur per week)

Wie zoeken wij?
Wij zoeken iemand met een passie voor beeldende kunst en publieksbeleving, een echte aanpakker met creatieve geest. Je volgt op dit moment een HBO- of WO-opleiding. Je bent een organisatietalent en vindt het geen probleem om de telefoon op te pakken om dingen te regelen.

Belangrijkste verantwoordelijkheden en taken:
Het museum organiseert het hele jaar door evenementen, van een bokstoernooi tot de opening van een nieuwe tentoonstelling en van een feestelijk diner tot aan Kerstival. In die dynamiek ondersteun je de coördinator publieksactiviteiten bij alle werkzaamheden rondom grote evenementen. Daarnaast krijg je eigen activiteiten toegewezen die je van het begin tot eind kunt organiseren. De exacte werkzaamheden stellen wij vast in overleg, op basis van je profiel en wensen vanuit de opleiding.

Om een indruk te geven van het soort werkzaamheden:

  • Je helpt de coördinator publieksactiviteiten met onder andere de ontwikkeling van nieuwe evenementen
  • Je werkt aan de planning en coördinatie van de activiteiten
  • Je helpt afdeling marketing met onder andere de communicatie rondom deze evenementen
  • Je stelt begrotingen op, vraagt offertes aan en zoekt naar manieren om meer samen te werken met de Schiedamse ondernemers
  • Je begeleidt de evenementen waarbij je een team van vrijwilligers en publieksmedewerkers aanstuurt

Je bent:

  • enthousiast, stressbestendig en een teamplayer
  • een organisatietalent met een hands-on mentaliteit
  • iemand met affiniteit met beeldende kunst
  • iemand die houdt van een uitdaging en weet van aanpakken
  • zelfstandig en nauwkeurig, en overziet het geheel

Wij bieden:
Een inspirerende stage in een dynamisch museum. Je krijgt een kijkje in de keuken van een museum dat werkt met een vernieuwende aanpak. Je zult tijdens je stage alles meemaken wat er komt kijken de organisatie van activiteiten in het museum. Er is een stagevergoeding van € 250,- bruto per maand beschikbaar gebaseerd op een werkweek van 36 uur.

Reageren
Heb je interesse? Mail nu je cv en motivatie naar jessie@stedelijkmuseumschiedam.nl.

www.stedelijkmuseumschiedam.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,