Plein Theater – Stagiair(e) Communicatie en Marketing

Stage-vacature | Organisatie: Plein Theater | Functie: Stagiair(e) Communicatie en Marketing | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 20/05/2019


PLEIN THEATER is het Podium van de wereld om ons heen, een ruimte met een eigenzinnig en divers programma voor iedereen. Wij presenteren voorstellingen aan kinderen, jongeren en een volwassen publiek en zijn naast een presenterend podium ook een theater voor experiment met een internationale oriëntatie en een producerend en samenwerkend theater.

Ons theaterhuis opereert onder het concept van een plein, een niet-conditionele ruimte binnen een afgebakend terrein. Een plein weerspiegelt de ziel van een gemeenschap en heeft een dagelijkse dynamiek, met onverwachte en ingeplande activiteiten. Ons theater bestaat uit een podium een nieuw productiehuis en eetlokaal.

Stagiair(es) Communicatie / Marketing

Startdatum vanaf mei 2019 voor een half jaar,
stagevergoeding € 350,- per maand op basis van 32 uur per week


Werkzaamheden 

Je bent medeverantwoordelijk voor de communicatie rondom Plein Theaterprogrammering en producties. Je werkt zelfstandig aan de uitvoer van de marketing-, communicatie- en eventacties in samenwerking met de directeur en teamleden van de lopende projecten.

Wat hebben we nodig? Het samen uitwerken van persberichten, nieuwsbrieven en andere communicatie acties. Samen bedenken, maken en uitvoeren van content voor social media. We willen graag nieuwe online en offline campagnes starten en jij draagt bij met jou out of the box ideeën of ervaring hierover. Je onderhoudt de communicatie met samenwerkingspartners en betrokken theatermakers in de komende periode.
Verder ondersteun je bij de ontwikkeling van grafische uitingen naar verschillende media.

We willen oude en nieuwe video- en fotodocumentatie creatief archiveren, je kan meedenken aan het voorbereiden van de publicatie rondom ons nieuwe productiehuis. Meewerken aan de coördinatie van de zomerresidentie. Mogelijke andere werkzaamheden op basis van je kunnen en interessegebied. Dit doen we in overleg.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je bent die persoon met eventueel internationale achtergrond en een pioniersgeest en die het leuk vindt om bij te dragen in een organisatie die nieuwe trajecten aan het opzetten is op het gebied van theatermaken in de wereld.
  • Je hebt kennis en ervaring met social media en een goede taalbeheersing (zowel Nederlands als Engels of nog meer ) in woord en geschrift.
  • Je bent leergierig en ambitieus en gewend je handen uit de mouwen te steken en met je eigen laptop op flexibele locaties te werken. Een pro-actieve werkhouding, enthousiasme, flexibiliteit en zelfstandigheid zijn eigenschappen waar je je in herkent.
  • Je hebt basiskennis van marketing en wilt meer leren en uitvinden over theater en of cultuur marketing in de context van de stad Amsterdam.
  • Verder heb je basis ervaring met bijvoorbeeld Photoshop, InDesign, WordPress en Facebook ads, Mailchimp, Instagram et cetera.

Wie zoeken wij?
Je volgt minimaal een HBO- of WO-opleiding.
 Je hebt affiniteit met het theater en weet wat Amsterdam en de theatersector op dit gebied te bieden heeft. Bij voorkeur heb je een internationale visie of achtergrond. Je functioneert goed in een open omgeving en vind het leuk om dingen actief op te pakken. 
Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een vlotte pen. In een team ben je de onmisbare duizendpoot, resultaat gericht en stel je je flexibel en zelfstandig op. Je hebt interesse in copywriting en grafisch ontwerp. We vragen beschikbaarheid van minimaal een half jaar en ook in de weekend en avonden.

Wat bieden wij?

We bieden je een fijne creatieve en leerzame werkomgeving met ruimte om te groeien. We geven een werkervaring in een culturele organisatie met een nationaal en internationaal netwerk. Waarin je redelijk veel ruimte krijgt om aan de slag te gaan en met je ideeën bij te dragen. Je bent een onmisbaar en gelijkwaardig onderdeel van Team Plein Theater .

Je kunt bij ons veel leren: over nieuw op te zetten communicatiekeuzes en de vertaling daarvan in concrete middelen en distributiekanalen. Het zoeken en vinden van een diversiteit aan publieksgroepen. Het bedenken van leuke en zinvolle acties op specifieke projecten. Je bent in hoge mate betrokken bij de uitvoer van onze plannen.

Interesse?


Stuur dan voor 20 mei 2019 een mail met motivatiebrief, cv en portfolio onder vermelding van ‘sollicitatie Communicatie en Marketing Stage’ naar info@plein-theater.nl. En vertel ons wat jou interesses of ambities zijn. Voor meer info mail berith@plein-theater.nl.

www.plein-theater.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,