Mauritshuis – Coördinator Publieksprogrammering

Vacature | Organisatie: Mauritshuis | Functie: Coördinator Publieksprogrammering | Plaats: Den Haag | Omvang: 24 uur | Sluitingsdatum: 28/04/2019


In het Mauritshuis hangt het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de zeventiende eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte en wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel en De stier van Potter zijn te zien in de intieme museumzalen van dit zeventiende-eeuwse monument. Het Mauritshuis heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en dat vertaalt zich in tentoonstellingen, publicaties en educatieve programma’s.

Op de afdeling Educatie is een vacature voor:

Coördinator Publieksprogrammering

(24 uren per week)

De afdeling Educatie wil het hoofd en het hart van bezoekers en geïnteresseerden raken en hen laten delen in het beste van de zeventiende-eeuwse schilderkunst. Bezoekers wordt de mogelijkheid geboden de verhalen en kennis over de collectie te ontdekken en er zelf betekenis aan te geven.

Het team van vier medewerkers maakt onder andere lesprogramma’s, de multimediatour en het tijdschrift van het museum. De afdeling is ook verantwoordelijk voor rondleidingen, cursussen, trainingen, lezingen en de speciale programmering rond tentoonstellingen.

Dit gaat je doen

 • Ontwikkelen van diverse programmaonderdelen, zowel in als buiten het museum, zoals (online) lezingen, cursussen, workshops, theater, dans, rondleidingen (op maat), talkshows en de invulling van de Museumnacht en ‘after work events’, zoals Maurits&.
 • Toetsen van nieuwe educatieve ideeën op haalbaarheid in samenwerking met collega’s en externe partijen.
 • Realiseren van de programmering binnen de planning en vastgestelde begroting.

We zoeken iemand

 • Met minimaal een afgeronde hbo-opleiding en tenminste drie jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Met een creatieve geest die kunsthistorische inhoud kan vertalen in publieksactiviteiten.
 • Met een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Die resultaatgericht, inventief en klantgericht is.
 • Die beschikt over organisatorische kwaliteiten en projectmatig kan werken.

We bieden je

 • Een uitdagende functie binnen een dynamisch team met betrokken medewerkers.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, met de intentie om deze bij goed functioneren te verlengen.
 • Een salaris in schaal 9 conform de museum cao, inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • Verder biedt de cao 8% vakantietoelage en 3,4 % eindejaarsuitkering.
 • Een prachtige werkplek op tien minuten lopen vanaf het Centraal Station Den Haag.

Belangstelling?
Stuur jouw motivatiebrief met cv uiterlijk 28 april 2019 naar vacature-educatie@mauritshuis.nl onder vermelding van Coördinator Publieksprogrammering.

Neem voor meer informatie contact op met Femke Hameetman, hoofd Educatie (070-302 34 84, bereikbaar op maandag tot en met donderdag). De eerste gesprekken vinden plaats in de periode 6 tot 17 mei 2019.

Het Mauritshuis stelt zich tot doel om een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt. Voorafgaand aan de start van de dienstbetrekking moet een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) worden overlegd.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.mauritshuis.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,