International Film Festival Rotterdam – Relatiemanager Begunstigers

Vacature | Organisatie: International Film Festival Rotterdam | Functie: Relatiemanager Begunstigers | Plaats: Rotterdam | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: geen


Tijdens International Film Festival Rotterdam (IFFR) staat de stad twaalf dagen lang volledig in het teken van film. Daar komen niet alleen vele filmbezoekers op af (327.000 bezoeken in 2019), maar ook zo’n 2400 Nederlandse en internationale filmprofessionals zoals regisseurs, filmproducenten en journalisten. Tijdens het festival én door het jaar heen coacht, financiert en ondersteunen we filmmakers via het eigen Hubert Bals Fonds, de jaarlijkse coproductiemarkt CineMart en tal van trainingen voor filmprofessionals.

IFFR kan niet bestaan zonder de betrokkenheid van financiers, partners, begunstigers en ondernemers die het festival een warm hart toedragen. De afdeling Development is verantwoordelijk voor de inkomsten uit de zakelijke en particuliere markt, inclusief fondsen, om te zorgen dat we nu en in de toekomst filmtalent ondersteunen en deze makers een podium kunnen bieden om hun werk aan een breed en gevarieerd publiek te tonen.

International Film Festival Rotterdam zoekt een

Relatiemanager Begunstigers

Functie-omschrijving
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het vergroten en verstevigen van het particulier draagvlak. Dat houdt in dat je binnen de afdeling Development de strategie voor werving en relatieontwikkeling uitvoert door het bestaande netwerk goed in te bedden en relevante nieuwe relaties te ontwikkelen. Denk daarbij aan de financiering van het Hubert Bals Fonds en de belangrijke rol die het Tiger Film Mecenaat daar heeft, maar ook de Next Film Patrons en de vele donateurs die het festival mede mogelijk maken.

 • Op basis van de bestaande strategie en in samenwerking met het Head of Development, ontwikkel je een plan van aanpak en voer je deze uit. Je overziet het geheel aan processen en bewaakt de voortgang.
 • Je bent verantwoordelijk voor de bestaande relaties met begunstigers en particuliere fondsen. Denk aan het uitvoeren van de gemaakte afspraken, de communicatie en de organisatie van evenementen.
 • Nieuwe relaties bind je aan het festival. Je signaleert kansen en bent op de juiste plekken om het festival te vertegenwoordigen.
 • Daarnaast schrijf je proposities, aanvragen en rapportages.

Functie-eisen

 • Je bent ondernemend, sociaal en breed geïnteresseerd. We zien in jou een verbinder in hart en nieren die graag relaties legt binnen en buiten de organisatie.
 • Je bent proactief en resultaatgericht. Dat houdt in dat je kansen signaleert en creatief bent in het oplossen van problemen.
 • Je bent een schrijftalent en gaat voor kwaliteit. Dat houdt in dat je wervend kan schrijven en graag maatwerk levert.
 • Daarnaast heb je ervaring op het gebied van relatiebeheer en breng je idealiter een interessant netwerk mee.

Extra informatie
Wat kun je van ons verwachten

 • Een betekenisvolle baan waarin je verschil kan maken met veel ruimte voor initiatieven en ideeën.
 • Kans om jezelf verder te ontwikkelen binnen de fondsenwerving en aan een waardevol netwerk te bouwen, ook buiten de organisatie.
 • Een professioneel team in een informele sfeer.

Solliciteren
Bij interesse in deze functie, kun je een motivatie sturen samen met je cv via deze link. Op woensdag 24 april en donderdag 25 april nodigen we kandidaten uit voor een gezamenlijke kennismaking en een korte presentatie over IFFR en de ambities.

www.iffr.com


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,