HKU – Medewerker Digitale Uitleen

Vacature | Organisatie: HKU | Functie: Medewerker Digitale Uitleen | Plaats: Utrecht | Omvang: 40 uur | Sluitingsdatum: 27/04/2019


Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en de media en is een drijvende kracht achter opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie. Aan HKU studeren bijna 4000 studenten in de richtingen Beeldende Kunst, Design, Utrechts Conservatorium, Muziek en Technologie, Theater, Games en Interactie, Media, en Kunst en Economie.

HKU Locatie IBB-laan & Pastoe Fabriek zoekt

Medewerker Digitale Uitleen

(1,0 fte)

Help ons mee om deze nieuwe werkplaats verder te ontwikkelen

Visie HKU-uitleen
“Het laagdrempelig en handzaam aanbieden van actuele technologische middelen aan studenten en docenten voor onderwijs en experiment”

De werkplaats Uitleen heeft op HKU een belangrijke functie in het (digitaal) faciliteren van individuele studentprojecten en het (project)onderwijs. Er wordt daarnaast ook voorzien in vernieuwende technologische middelen welke zoveel mogelijk beschikbaar worden gesteld aan studenten en docenten voor experimenten.

Over de werkplaats
De werkplaats Uitleen is een werkplaats waar studenten, docenten en medewerkers terecht kunnen voor het lenen van diverse audiovisuele apparatuur, studio en live audio apparatuur, VR-apparatuur, video/foto-apparatuur en algemene apparatuur (iPads, controllers, beeldschermen, Tv’s en laptops). Er is niet alleen een breed aanbod aan te lenen digitale middelen en apparatuur, maar er is ook (basis)kennis aanwezig voor het verzorgen van technische instructies en het ondersteunen bij de technische opzet van diverse interne en externe onderwijsprojecten en –activiteiten. Ook wordt er intensief samengewerkt met de HKU computerdienst en andere HKU werkplaatsen.

Over de functie
Je bent het eerste aanspreekpunt van de werkplaats. Je ondersteunt samen met de medewerker Uitleen docenten en studenten van diverse afstudeerrichtingen. Je bent verantwoordelijk voor de planning en reservering van benodigde digitale middelen en apparatuur ten behoeve van diverse onderwijsactiviteiten. Je adviseert docenten en studenten over de technische opzet en logistiek van onderwijsprojecten en -activiteiten. Je geeft gezamenlijke (technische) instructie en individuele begeleiding aan studenten en docenten op het gebied van de werking en het gebruik van de uit te lenen digitale middelen, software en apparatuur. Daarnaast zorg je samen met je naaste collega voor de dagelijkse administratieve afhandeling van alle reserveringen. Je neemt actief deel aan een team van collega’s waarmee je binnen HKU werkt om een inspirerende en werk- en leeromgeving te creëren waarbinnen onze studenten zich kunnen ontwikkelen.

Wat vragen wij?

 • Je hebt aantoonbare werkervaring in een technische advies functie;
 • Je hebt aantoonbare (materiaal)ervaring/-kennis op gebied van audiovisuele en andere technologische middelen en bijbehorende computersoftware (bijvoorbeeld beeldprojectie, audio-opname apparatuur, live audio, VR-apparatuur, foto- en videocamera’s, computer-randapparatuur);
 • Je hebt affiniteit met het werken met computersoftware;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je kunt zelfstandig werken en beschikt over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je beschikt over een goed organisatorisch vermogen en je kunt goed enthousiasmeren en stimuleren;
 • Je beschikt over goede contactuele eigenschappen, een flexibele instelling en je bent bereid om op onregelmatige uren te werken en één of meerdere dagen in de avonduren te werken;
 • Je bent in het bezit van een geldig BHV-diploma of je bent bereid om dit te behalen.

Persoonlijke kenmerken

 • Stressbestendig
 • Klantgericht
 • Goede verbale vaardigheden (uitvraag van uitleenwens)
 • Snel kunnen ‘schakelen’ tussen verschillende taken
 • Secuur
 • Goed kunnen samenwerken
 • Denken in oplossingen en mogelijkheden
 • Administratief vaardig

Wat bieden wij?
Wij bieden een functie in een dynamische en informele werkomgeving, waarbij wordt verwacht dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Het gaat om een tijdelijk contract voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao hbo. Het bruto maandsalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een volledig dienstverband minimaal € 2.466 en maximaal € 3.387 (schaal 8), exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

HKU biedt een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder andere een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en een gunstige vakantieregeling. De werkdagen en -tijden worden in overleg vastgesteld.

Solliciteren?
Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je per e-mail, uiterlijk 27 april aanstaande richten aan hrm@hku.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mariella van den Ham, directeur locatie IBB/Pastoe Fabriek, mariella.vandenham@hku.nl.

HKU staat midden in de samenleving. Mensen die de samenstelling van ons personeel gevarieerder kunnen maken, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren. Deze vacature wordt zowel intern als extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.hku.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,