Het Scheepvaartmuseum – Operations Supervisor

Vacature | Organisatie: Het Scheepvaartmuseum | Functie: Operations Supervisor | Plaats: Amsterdam | Omvang: 38 uur | Sluitingsdatum: 19/04/2019


Zorg jij voor gastvrijheid van topniveau op een uitzonderlijke locatie?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

Het Scheepvaartmuseum zoekt een:

Operations Supervisor

38 uur

die verantwoordelijk is, samen met drie andere supervisors, voor het reilen en zeilen van de gastgerichte afdelingen in het museum. Onder deze afdelingen vallen de bezoekersontvangst, restaurant Stalpaert en de museumwinkel. De focus in deze functie ligt voornamelijk op de horeca van zowel het restaurant en de evenementen overdag. Je bent oplossingsgericht, stressbestendig en hebt een gastgerichte houding en speelt hierin een voorbeeldrol.

Taken en verantwoordelijkheden
Als Operations Supervisor houd je de kwaliteit en de service van het restaurant en evenementen, de front office en de winkel op hoog niveau. Zo geef je leiding aan medewerkers van het team Operations, coördineer je de taakverdeling en uitvoering van de werkzaamheden en werk je mee op de werkvloer wanneer dat nodig is. Je bent altijd betrokken en op de hoogte van de dagelijkse gang van zaken op de vloer. In roosterdienst vervul je de rol van Manager on Duty. Daarnaast:

 • Je maakt roosters en zorgt voor een efficiënte inzet van uren.
 • Je doet bestellingen en houdt je bezig met voorraadbeheer. Je verzorgt de dagopening en -afsluiting en administratieve controle.
 • Je houdt functionerings- en beoordelingsgesprekken. Je besteedt aandacht aan de motivatie en ontwikkeling van de medewerkers.
 • Je werkt mee aan een goede samenwerking en samenhang tussen de gastgerichte afdelingen.
 • Je draagt bij aan het behalen van de commerciële doelstellingen van de afdelingen en de organisatie.
 • Je denkt actief mee over verbeteringen binnen de afdeling.
 • Je assisteert indien nodig bij evenementen die in de avond plaatsvinden.

Je profiel
In deze functie schakel je veel tussen verschillende werkzaamheden. Het is daarom belangrijk dat je flexibel bent, nauwkeurig en prioriteiten weet te stellen (onder werkdruk). Gastgerichtheid zit in je genen en jij snapt hoe je medewerkers kan motiveren en inspireren. Houd er rekening mee dat je in deze functie minimaal één weekenddag werkt. Verder:

 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op mbo- of hbo-niveau.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in de horeca. Je hebt twee jaar of langer leidinggevende ervaring.
 • Je spreekt, leest en schrijft vloeiend Nederlands en Engels, bij voorkeur ook andere talen.

Wat bieden wij?
Jouw werkplek bevindt zich in één van de mooiste musea van Amsterdam. Je werkt samen met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken. Je komt terecht in een zelfstandige functie in een dynamische omgeving. Verder bieden wij:

 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en valt in schaal 7 (minimaal € 2.306,31 tot maximaal € 2.893,20). Het dienstverband wordt afgesloten met Het Scheepvaartmuseum Enterprise B.V. De horeca CAO is van toepassing.
 • 8% vakantietoelage en 3,4% eindejaarsuitkering.
 • Jaarcontract voor 38 uur per week (fulltime).
 • Deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen.
 • Een Museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in de museumwinkel en het restaurant.

Reageren
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Ronald van Lopik (Hoofd Commerciële zaken), telefoon (020) 52 32 344 of Roderik Hartman (Operationeel Manager), telefoon (020) 52 32 272. Als je vragen hebt over de procedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, telefoon (020) 52 32 425.

Heb je belangstelling voor deze functie en voldoe je aan het profiel, stuur dan je cv en motivatie zo spoedig mogelijk maar uiterlijk vrijdag 19 april 2019 naar: werkenbij@hetscheepvaartmuseum.nl.

www.hetscheepvaartmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,