Het Huis Utrecht – Artistiek Coördinator

Vacature | Organisatie: Het Huis Utrecht | Functie: Artistiek Coördinator | Plaats: Utrecht | Omvang: 24 uur per week | Sluitingsdatum: 01/05/2019


Het Huis Utrecht is een ambitieuze ontwikkelplek voor nieuwe makers en nieuwe ideeën binnen de podiumkunsten. De organisatie combineert artistieke inhoud met maatschappelijke betrokkenheid en sterk cultureel ondernemerschap. Naast talentontwikkeling produceert Het Huis eigen programma’s, vaak in samenwerking met diverse (Utrechtse) partners. Tevens zijn we een populaire locatie voor congressen, workshops en presentaties.

Het Huis heeft de ambitie om dé werkplaats voor de podiumkunsten binnen Nederland te worden, gevoed met internationale samenwerkingen. We zoeken een Artistiek Coördinator om deze ambitie samen met ons vorm te geven.

Artistiek Coördinator

m/v/x | 24 uur per week

Wat doe je als Artistiek Coördinator?
De visie op het artistieke en inhoudelijke profiel van Het Huis vertaal je naar beleid. Deze breng je samen in het maken van programma’s waarbij talentontwikkeling centraal staat. Je zorgt ervoor dat Het Huis gevonden wordt als plek en als samenwerkingspartner. Je geeft leiding aan de huisdramaturg en werkt samen met een professioneel team.

Je kerntaken zijn:

 • Het formuleren van meerjarig artistiek beleid in nauw overleg met de directeur en zakelijk leider;
 • Dat beleid omzetten in activiteiten op het gebied van talentontwikkeling en het maken van publiekelijk programma;
 • Zorgdragen voor een actief subsidie- en of sponsorbeleid voor programmering en projecten waarbinnen je verantwoordelijk bent voor budgetten;
 • De directie adviseren over nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten;
 • Ons sterke nationale netwerk verder uitbouwen en meebouwen aan een internationaal netwerk, aansluitend op het artistieke profiel van Het Huis.

Wij zoeken:
Een stevige gesprekspartner en meedenker met een groot analytisch vermogen. Eigen ideeën zet je graag om in actie en uitvoering. Je hebt een brede kennis van het podiumkunstenveld en bent volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de sector. Je beschikt over hbo werk- en denkniveau, hebt uitgebreide werkervaring in de branche en ervaring in een leidinggevende functie.

Wat bieden wij jou?

 • Een enthousiast team van harde werkers;
 • Een bruisende en inspirerende plek waar verschillende netwerken bij elkaar komen;
 • Veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën en persoonlijke ontwikkeling;
 • Gezamenlijke lunch met alle organisaties binnen Het Huis, in de zomer in onze prachtige binnentuin;
 • Een uitdagende functie voor 24 uur per week;
 • Een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring: cao-toneel schaal VIII met een maximum van € 3.107,- op basis van een 38-urige werkweek.

Geïnteresseerd?
Het Huis is een van de leukste culturele instellingen in Utrecht. We zijn een bouwende en groeiende organisatie, vol passie en ambitie. Die ambitie zit ook in het streven om ons team een afspiegeling te laten zijn van de kleurrijke Nederlandse samenleving, onder andere wat betreft gender en culturele achtergrond.

Stuur je motivatie en cv vóór 1 mei 2019 naar vacatures@hethuisutrecht.nl, ter attentie van Cobie de Vos, onder vermelding van ‘sollicitatie Artistiek Coördinator’. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 6 mei 2019, je bent bij voorkeur beschikbaar vanaf juni 2019.

Vragen? Neem contact op met Cobie de Vos via cobie@hethuisutrecht.nl of 030-2315844.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.hethuisutrecht.nl


, , , , , , , , , ,