Expoplu – Curator Jaarprogramma

Vacature | Organisatie: Expoplu | Functie: Curator Jaarprogramma | Plaats: Nijmegen | Omvang: circa 24-40 uur | Sluitingsdatum: 20/05/2019


Sinds 1994 is Expoplu een platform voor hedendaagse beeldende kunst. Gevestigd in een voormalige paraplufabriek in het centrum van de stad Nijmegen, toont Expoplu kunstenaars uit binnen- en buitenland, en biedt Expoplu ruimte voor experiment, engagement en samenwerking. De onderzoekende houding van de curatoren en organisatoren is bepalend voor een brede programmering waarin de interactie tussen beeldende kunst en andere disciplines voorop staat. We staan vanzelfsprekend voor eenieder open, maar bedienen in grote mate een jonge doelgroep van 18 tot 35 jaar. Vanuit Expoplu wordt het netwerk Beeldende Kunst Nijmegen aangestuurd, verbindend platform voor professionele kunstinstellingen uit Nijmegen.

Curator Jaarprogramma 2020/2022

m/v (tentoonstellingsmaker)

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste tentoonstellingsmaker die in staat is een eigen team samen te stellen waarmee hij/zij alle facetten van een spraakmakend cultureel podium kan bedienen. Hierbij moet gedacht worden aan subsidieaanvragen, vormgeving, educatieprogramma en pr-campagne.

Je bent positief, initiatiefrijk, eigen, vrijzinnig, weerbarstig en tegendraads. Je hebt een zelfbewuste houding. Je hebt oog voor talent en oorspronkelijkheid. Beschikt over de juiste sociale vaardigheden voor het onderhouden en uitbreiden van netwerkcontacten. Je kunt denken vanuit de kracht van het beeld.

Zichtbaarheid (zowel landelijk als lokaal) en publiek trekken blijft een aandachtspunt voor de Expoplu. Daarom verwachten we, dat jij hier extra aandacht aan besteedt door middel van een opvallend en uitdagend expositie-aanbod. Daarbij hoort een passend educatie- en pr-beleid, waarbij je de gebaande paden durft te verlaten, zonder het contact met je publiek te verliezen. Je bent niet bang om door middel van je exposities de confrontatie met je publiek op te zoeken.

Omdat onze huidige curator Youri Appelo alle in’s en out’s van de Expoplu kent willen wij je gedurende 2019 door hem laten inwerken zodat de vergaarde kennis en netwerken niet verloren gaan. Je hebt een passend denk- en werkniveau. Je hebt een kunst- of kunsthistorische achtergrond. En je hebt ruime ervaring met het maken van tentoonstellingen.

Interesse? Dan kun je tot uiterlijk 20 mei 2019 je cv en je motivatie mailen naar info@expoplu.nl. Sollicitaties richten aan ‘bestuur Expoplu’.
Mocht je nog vragen hebben, mail naar info@expoplu.nl.

www.expoplu.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,