Delft Fringe Festival – Festivalmedewerker

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: Delft Fringe Festival | Functie: Festivalmedewerker | Plaats: Delft | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: geen


Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Van 30 mei tot en met 10 juni 2019 presenteert het Delft Fringe Festival ruim 475 voorstellingen van 56 opkomende makers op 22 verrassende locaties in de binnenstad van Delft.

Jonge makers krijgen de mogelijkheid hun talenten uit te proberen op publiek en daarvan te leren. De bezoekers kunnen optredens en voorstellingen op onverwachte en bijzondere plekken zien. Voorstellingen vinden plaats in woonkamers, een stadsboerderij, kerken en een molen in Delft. Tijdens het Delft Fringe Festival maak je gedurende dertien dagen op een bijzondere manier kennis met prikkelende kunst van talentvolle artiesten met lef.

Het Delft Fringe Festival kan niet zonder de hulp van festivalmedewerkers. Elk jaar helpen bijna honderd vrijwilligers mee om het festival tot een succes te maken! Voor de komende editie zoeken wij daarbij nog versterking van het team. Zowel tijdens het festival als in de voorbereiding is er veel werk te doen. Maak het festival mee als publieksmedewerker, kassamedewerker, allround festivalmedewerker of productiemedewerker!

Delft Fringe Festival zoekt

Festivalmedewerkers

Publieksbegeleider
Als publieksbegeleider ben je de gastheer of -vrouw bij de voorstelling op locatie. Je ontvangt de artiest die op de locatie gaat optreden en bij aanvang van de voorstelling controleer je de festivalbandjes en verkoop je festivalmunten op locatie. Elke dienst sta je op een andere locatie, je werkt met verschillende artiesten en staat in direct contact met het publiek.

Extra benodigdheden

 • Training publieksbegeleider tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten.
 • Met een smartphone kunnen werken.
 • Flexibiliteit.
 • Publieksbegeleiders

Kassamedewerker
Als kassamedewerker werk je op de markt of in het Rietveld Theater. Je verkoopt festivalbandjes en festivalmunten. Het publiek komt bij jou voor informatie over het festival en voor voorstellingstips. Aan het einde van je dienst help je bij het tellen van de kassa. Je werkt met een gezellig team en weet precies wat de populaire voorstellingen zijn, waar je natuurlijk zelf ook heen kan.

Extra benodigdheden

 • Training kassamedewerker tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten.
 • Rekenkundig inzicht.
 • Op de hoogte zijn van het programma en de voorstellingen.

Allround festivalmedewerker
Wanneer een publieksbegeleider of kassamedewerker plotseling wegvalt kan jij direct inspringen, maar je bent er ook niet vies van om snel op de fiets te springen om extra munten of een bank naar een locatie te brengen. Kortom, jij staat dichtbij de vrijwilligerscoördinator en de organisatie om in te springen waar nodig en je hebt kennis van alle functies. Je bent representatief en gastvrij en je houdt van aanpakken!

Extra benodigdheden

 • Training kassamedewerker en publieksbegeleider tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten.
 • Met een smartphone kunnen werken.

Productiemedewerker
Tijdens de op- en afbouw van het festival moeten de locaties en de stad aangekleed worden. Door de stad worden informatieborden opgehangen, bierbanken naar locaties gebracht en flyers verspreid. Er is in de opbouw en in de afbouw zowel fysiek zwaarder als lichter werk te doen. Tijdens het festival wordt dagelijks de kassa op de markt op- en afgebouwd en soms moeten er locaties worden omgebouwd.Je komt op veel verschillende plekken en je ziet hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Extra benodigdheden

 • Een korte briefing tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten.
 • Een rijbewijs kan handig zijn, maar is niet noodzakelijk.

Wat verwachten wij van jou?
Als vrijwilliger ben je het visitekaartje van het festival. Je bent hét aanspreekpunt voor het festivalpubliek. Daarom verwachten we dat je representatief bent. Ook vragen we je om minimaal drie diensten te werken, zodat je het festival goed kent. Met drie diensten krijg je ook meteen een passe-partout waarmee je gratis naar alle voorstellingen kunt!

Wat kan je van ons verwachten?
Festivalvrijwilligers zijn onmisbaar voor ons festival, dus natuurlijk maken wij het zo leuk en aangenaam mogelijk. Bij minimaal drie diensten krijg je een passe-partout waarmee je naar alle voorstellingen kan! Ook krijg je het officiële festival t-shirt, eten en drinken voordat jouw dienst begint. Dankzij de vrijwilligersovereenkomst ben je verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente Delft.

Natuurlijk hebben we een goed feest met dé legendarische karaoke, om samen met alle vrijwilligers en artiesten te dansen en te zingen. We sluiten het festival af met een gezamenlijk diner. Bovenal is het heel leuk om bij het festival te werken én krijg je een unieke kijk achter de schermen.

Heb je interesse om mee te werken aan dit mooie festival of vragen?
Meld je aan via de website of mail naar Mara Liza de Bakker: maraliza@delftfringefestival.nl.

www.delftfringefestival.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , ,