de MBO Theaterschool – Medewerker de MBO Theaterschool

Vacature | Organisatie: de MBO Theaterschool | Functie: Medewerker de MBO Theaterschool | Plaats: Rotterdam | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 26/04/2019


De MBO Theaterschool is dé Rotterdamse opleiding voor jongeren met een passie voor theater en een grote ambitie om te werken in het theaterbedrijf. Voor of achter de schermen. De opleiding komt voort uit een unieke samenwerking tussen Albeda en Jeugdtheater Hofplein. De MBO Theaterschool biedt drie vakopleidingen op niveau 4 aan: Acteur (Artiest), Technicus (Podium- en evenemententechnicus) en Vormgever (Mediavormgever). Drie kunstvakopleidingen midden in de stad en midden in de praktijk van het theaterbedrijf Jeugdtheater Hofplein. De MBO Theaterschool is een bruisende plek vol creativiteit en ambitie.

De MBO Theaterschool zoekt een

Medewerker de MBO Theaterschool

met sterke communicatieve vaardigheden
focus op roosters & planningen en marketing & communicatie

Missie
Het opleiden van open, maatschappelijk betrokken jonge mensen die eigen zijn en boeiend om naar te kijken en luisteren. Daarin is de MBO Theaterschool een brug tussen het Vmbo en de Hbo-kunstvakopleidingen of het werkveld. Dit doen wij door de studenten tools te bieden om hun talent vorm te geven. Ze zijn daarbij regisseur van hun eigen leren en leven.

Visie
Onze studenten halen alles uit zichzelf en uit onze opleidingen. Beleving, passie, nieuwsgierigheid, zelfdiscipline, ondernemingsgeest, artisticiteit en zelfvertrouwen zijn de motoren om te ontwikkelen en te leren. Wij zijn een theaterschool waar acteren, vormgeven en techniek verbinding met elkaar aangaan. Dit komt onder andere tot uiting in de vorm van een eigen theatergezelschap (TG Vers Vlees).

Onze studenten mogen van de docenten verwachten dat ook zij alles uit zichzelf halen om hen te voeden, te inspireren, te bevragen en uit te dagen. Als school zullen we meebewegen, ontwikkelen en groeien waarbij we verbinding maken met wat het toekomstige werkveld, Hbo-kunstvakopleidingen en de samenleving van onze studenten vragen.

Functie-omschrijving
Roosters & planningen
Als medewerker van de MBO Theaterschool draag, je onder leiding van de adjunct-directeur van de MBO Theaterschool, zorg voor de lesroosters. Je maakt de planningen voor projectweken (presentatie- en evaluatieweek). Je maakt en bewaakt de jaarplanning. Je hebt contact met de (hoofd)docenten, coördineert vervanging en verschuiving van lessen en verzorgt de communicatie naar onze studenten. Daarnaast werk je nauw samen met het roosterbureau van Albeda (onze onderwijspartner).

Marketing & Communicatie
Aan het begin van elk schooljaar stel je samen met de adjunct-directeur van de school het marketingplan voor het komende studiejaar vast, inclusief de deadlines die zijn gekoppeld aan de activiteiten van het nieuwe jaar en een verdeling van het marketingbudget over de verschillende posten. De strategie voor Marketing & Communicatie wordt ontwikkeld door de adjunct-directeur, de hoofd(docenten), eventuele externe consultants en met input van jou.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het marketingbeleid. Jij coördineert het proces rondom het drukwerk: van ontwerp, naar drukker tot verspreiding. Jij ontwikkelt, waar nodig ondersteund door een externe consultant, de online wervingscampagnes (Google, Facebook, Instagram enzovoorts). Jij beheert de social media-kanalen en levert structureel de content voor deze kanalen. Je onderhoudt de website en zorgt ervoor dat deze altijd up-to-date is en accurate informatie geeft over onze opleidingen. Je onderhoudt contacten met ontwerpers, leveranciers, fotografen, docenten en studenten.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent communicatief sterk
 • Je kunt nauwkeurig werken
 • Je bent flexibel en stressbestendig
 • Je bent initiatiefrijk en ondernemend
 • Je bent in staat overzicht te behouden, ook in drukke periodes
 • Je hebt affiniteit met onderwijs, jongeren, theater en Rotterdam
 • Ruime ervaring met Microsoft Office (Excel in het bijzonder) is een pre
 • Woonachtig in Rotterdam of directe omgeving
 • Lef om zelfstandig en proactief projecten op te pakken
 • Je bent veelzijdig en kunt snel schakelen
 • Je bent bereid om af en toe in de avond of in het weekend te werken
 • In het bezit van een rijbewijs

Wat kun jij van ons verwachten?
Wij bieden je een inspirerende en dynamische werkomgeving bij een opleiding vol met creativiteit en werklust. Een opleiding volop in beweging, met grote ambities en mooie toekomstplannen. Een school met creatieve en ondernemende studenten met een grote passie voor hun toekomstig vakgebied. Je wordt onderdeel van een betrokken en gepassioneerd team.

Omvang: 0,8 fte, 32 uur per week.
Mogelijkheden tot uitbreiding per studiejaar 2019-2020 naar een fulltime aanstelling.
Omvang salaris: € 1.933,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling van 40 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn conform het arbeidsvoorwaardenbeleid van Jeugdtheater Hofplein.

Contact- en vacature-informatie
Geïnteresseerd? Stuur uiterlijk 26 april 2019 een motivatiebrief met cv naar: b.vogt@hofpleinrotterdam.nl ter attentie van mevrouw D. van Dishoeck.

Voor meer informatie over de vacature neem je contact op met Benno Vogt via b.vogt@hofpleinrotterdam.nl of via het nummer 010-243 50 50.

www.mbotheaterschool.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,