BplusC – Lid Raad van Toezicht

Onbezoldigde vacature | Organisatie: BplusC | Functie: Lid Raad van Toezicht | Plaats: Leiden | Omvang: in overleg (minimaal 4 vergaderingen per jaar) | Sluitingsdatum: 20/04/2019


Heeft u affiniteit met kennis, kunst en cultuur? Draagt u de inwoners van de regio Leiden een warm hart toe, en beschikt u over kennis van en een netwerk in kunst en cultuur? Dan bent u wellicht ons nieuwe Lid van de Raad van Toezicht.

BplusC zet zich in om het leven van alle inwoners van de regio Leiden actief te verrijken met kennis, kunst en cultuur. De Raad van Toezicht van BplusC ziet toe op het beheer en het beleid van de Raad van Bestuur, ondersteunt de Raad van Bestuur, monitort de resultaten en benoemt eventuele risico’s. De Raad van Toezicht van BplusC bestaat uit zes leden met ieder een eigen aandachtsgebied.

Binnen de Raad van Toezicht is per direct een vacature voor een

Lid Raad van Toezicht

met kennis en ervaring in stimuleren van kunst en cultuur in de samenleving

Context
BplusC is volop in beweging van een productgerichte naar een klantgerichte organisatie. Deze transitie is nodig om in de toekomst in een veranderende omgeving gezond, slagvaardig en professioneel te kunnen opereren. De Raad van Toezicht heeft hierin een belangrijke stimulerende rol.

Functie
Als lid van de Raad van Toezicht heeft u:

  • Kennis van en inzicht in het cultuur- en kunstdomein van de regio Groot Leiden;
  • Kennis van de regels omtrent culturele subsidieverstrekking, fondsenwerving en uitvoeringsovereenkomsten;
  • Sterke affiniteit met kunst- en cultuureducatie, talentontwikkeling en creatieve vorming;
  • Een warm hart voor amateurkunstbeoefening en bibliotheekwerk.

Profiel
Voor deze functie zoeken we kandidaten met een academisch werk- en denkniveau en (bestuurlijke) werkervaring in de kunst- en cultuursector. Uiteraard heeft u kennis van of affiniteit met de verschillende sectoren waarin BplusC haar werkzaamheden uitvoert. U bent een goede gesprekspartner voor de stakeholders van BplusC, met de gemeente Leiden als belangrijkste. U kunt in teamverband de toezichthoudende taken uitvoeren en beschikt u over een brede maatschappelijke belangstelling.

U herkent zich in de uitgangspunten van BplusC:

  • We zijn er voor iedereen, toegankelijk en laagdrempelig
  • Kwaliteit is waar we voor staan
  • Wat we doen is relevant
  • We stralen creativiteit uit
  • We doen het samen
  • En dat laten we zien

Gelet op het grote belang van de (bibliotheek) BplusC-van de toekomst, roepen wij vooral kandidaten met affiniteit met jongeren, digitalisering en moderne technologie, op om te reageren.

Informatie
Voor meer informatie over BplusC vindt u op de website. Wilt u meer over de functie weten, dan kunt u contact opnemen met mw. G. van den Berg, voorzitter Raad van Toezicht, telefoon: 06 25 09 0161.

Sollicitatie
Spreekt de functie u aan, stuur uw motivatie en cv dan naar Jolanda de Boer, bestuur secretaresse j.deboer@bplusc.nl. De sluitingsdatum is 20 april 2019.

Over ons
BplusC, dé organisatie voor kennis, kunst en contact in Leiden en omstreken. Naast een bibliotheek bestaat BplusC, Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur, uit een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit, afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden. We bieden binnen- en buitenschools cursussen en workshops, studieplekken en oefenruimtes, en er zijn regelmatig optredens, lezingen en debatten. BplusC is actief in Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Wassenaar.

www.bplusc.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,