Academie voor Theater en Dans – Medewerker Onderwijsondersteuning Nationale Balletacademie

Vacature | Organisatie: Academie voor Theater en Dans | Functie: Medewerker Onderwijsondersteuning Nationale Balletacademie | Plaats: Amsterdam | Omvang: 1 fte | Sluitingsdatum: 23/04/2019


De Academie voor Theater en Dans (ATD) is een academie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) met zestien bachelor-, master- en associate degree opleidingen op het gebied van dans en theater. De academie leidt op hoog niveau op voor de beroepspraktijk, zowel nationaal als internationaal. De waarde en impact van de kunsten in een veranderende samenleving staan centraal in de ontwikkeling en vernieuwing van het curriculum. Er zijn opleidingen tot acteur, theatermaker, mimespeler, danser, choreograaf, theater- of dansdocent, en tot regisseur, scenograaf, technisch ontwerper, inspeciënt, productieleider en creative producer.

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is een hbo-instelling voor kunstonderwijs. Het onderwijs wordt, behalve door de Academie voor Theater en Dans, verzorgd door de Breitner Academie, het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst.

De Nationale Balletacademie (NBA) is de landelijke topopleiding voor klassieke dans. De NBA geeft jonge getalenteerde dansers een opleiding op het allerhoogste niveau en bestaat uit een binnenschoolse vooropleiding en een aansluitende hbo-opleiding. De NBA werkt nauw samen met de Junior Company van Het Nationale Ballet.

Voor de NBA zijn we op korte termijn op zoek naar een:

Medewerker Onderwijsondersteuning
Nationale Balletacademie

1 fte

De medewerker onderwijsondersteuning Nationale Balletacademie ondersteunt de opleiding op secretarieel vlak. Hij/zij is voor studenten, docenten en ouders de spil op administratief, organisatorisch, communicatief en publicitair gebied. De NBA is een opleiding met een nieuwe directie en is volop in ontwikkeling: de nieuwe collega anticipeert op de toekomstige ontwikkelingen. Hij/zij is werkzaam op het NBA-kantoor en maakt deel uit van een team van medewerkers onderwijsondersteuning NBA (roostering, productie en coördinatie vooropleiding).

Functie-inhoud
De belangrijkste taken zijn:

 • ondersteunen artistiek leider/zakelijk leider en stafdocenten NBA;
 • eerste aanspreekpunt studenten, docenten, ouders en externen;
 • administreren en organiseren van audities en aanmeldingen;
 • begeleiden en inschrijven van nieuwe studenten;
 • ondersteunende publicitaire werkzaamheden, coördineren van nieuwsbrieven, updaten website;
 • administratieve ondersteuning van de opleiding;
 • beheren adresbeheersysteem;
 • organiseren en notuleren van vergaderingen en bijeenkomsten;
 • organiseren en ondersteunen van beoordelingen;
 • verwerken van studiegegevens en studieresultaten;
 • afstemming met Centrale Studentenadministratie (CSA);
 • afstemming met Health & Performance (H&P).

Functie-eisen
De kandidaat:

 • heeft tenminste mbo+ werk- en denkniveau;
 • heeft bij voorkeur ervaring in het ondersteunen binnen een onderwijsinstelling;
 • heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • heeft ervaring met Office 365;
 • maakt zich snel digitale systemen eigen;
 • werkt consciëntieus en accuraat;
 • is goed georganiseerd, een teamspeler en stressbestendig;
 • kan goed multitasken en overzicht houden;
 • heeft kennis van en/of affiniteit met dans- en/of het kunstonderwijs;
 • is proactief en anticipeert op ontwikkelingen.

Arbeidsvoorwaarden
De Academie voor Theater en Dans biedt een prettige werkkring in een modern, voor theater- en dansonderwijs ontworpen gebouw, centraal gelegen in Amsterdam. Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. De functie is ingeschaald in schaal 7 (minimaal € 2.212,- maximaal € 2.995,- per maand bij een volledige aanstelling). Dit is exclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Honorering is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

Inlichtingen en sollicitaties
Uw eventuele vragen en/of sollicitatie, voorzien van motivatie en cv, kunt u tot en met 23 april 2019 richten aan de Academie voor Theater en Dans, ter attentie van René Vlemmix, zakelijk leider NBA ad interim, via e-mail naar vacature-atd@ahk.nl onder vermelding van ‘medewerker onderwijsondersteuning NBA’. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 7 en 9 mei 2019 in de middag.

De AHK streeft naar een evenwichtig en divers samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hier rekening mee gehouden.

Meer informatie over de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Academie voor Theater en Dans is te vinden op de website. Specifieke informatie over de NBA vind je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.atd.amsterdam


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,