Van Eesteren Museum – Coördinator Educatie

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: Van Eesteren Museum | Functie:  Coördinator Educatie  | Plaats: Amsterdam | Omvang: 8 uur per week | Sluitingsdatum: geen


Het Van Eesteren Museum is hét culturele informatiepunt over de bijzondere opzet van de Amsterdamse tuinsteden. We laten onze bezoekers kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed uit de jaren 50 en 60 en het werk van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren (1897-1988). Zijn werk is een van de hoogtepunten in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam.

Het Van Eesteren Museum bevindt zich in Amsterdam Nieuw-West en bestaat uit een binnenmuseum, buitenmuseum en een jaren vijftig-museumwoning. We zijn een doe-museum, bieden het hele jaar door veel verschillende activiteiten en doen mee aan culturele evenementen zoals De Dag van de Architectuur, Open Monumentendag en Museumnacht én we bieden een educatie programma aan.

Binnen het Van Eesteren Museum werken we hoofdzakelijk met zeer betrokken vrijwilligers, waaronder museumgidsen (binnenmuseum), wandelgidsen (buitenmuseum), woninggidsen en educatiegidsen.

Sinds oktober 2017 is het museum gevestigd in het Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas. Vanaf deze fraaie nieuwe locatie heeft het museum de horizon verbreed met ruimere openingstijden en meer activiteiten.

Het Van Eesteren Museum is per direct op zoek naar

Coördinator Educatie

± 1 dag per week, vrijwilligersfunctie

Coördinator Educatie
Spreekt het je aan om in een culturele omgeving basis- en middelbare scholieren te verwelkomen en rond te leiden en heb je tijd en interesse om ons team te komen versterken?
Lijkt het je leuk je kennis te vergroten over architectuur, stedenbouw, de tuinsteden, wonen en vormgeving uit de wederopbouwperiode? En zou je graag
een bijdrage willen leveren aan het functioneren van ons educatieteam en meehelpen met het ontwikkelen van een leerlijn educatie voor scholen in Nieuw-West die we samen ontwikkelen met andere partners in de stad?

Als coördinator educatie stuur jij het educatieteam (groep vrijwilligers/educatiegidsen) aan, ben je het eerste aanspreekpunt binnen de hele organisatie wat betreft educatie, en neem je deel aan het coördinatorenoverleg.

Tot je taken behoren o.a.

  • contactpersoon zijn voor aanmeldingen scholen
  • inplannen van schoolbezoeken / inzet educatiegidsen
  • voorzitten overleg educatieteam (vindt eens in de twee maanden op een avond plaats)
  • deelnemen coördinatorenoverleg
  • eventueel fondsen werven
  • met het team de nieuwe leerlijn educatie (over materieel en immaterieel erfgoed) mee helpen ontwikkelen
  • bemiddelende rol vervullen tussen educatieteam en overige museumorganisatie; ertoe bijdragen dat de educatie aansluit bij de doelen van het museum en dat het educatieteam gefaciliteerd wordt door de museumorganisatie.

Werktijden
Het educatieprogramma wordt meestal aangeboden buiten de normale openingsdagen (donderdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur). De voorbereidingen hiervoor vinden plaats in overleg met de overige educatiegidsen.

Wat vragen wij?
Je bent representatief, praktisch, sociaal en communicatief vaardig, je hebt ervaring in het onderwijs of educatie en vindt het leuk om leerlingen te informeren. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en hebt belangstelling voor architectuur, stedenbouw, de tuinsteden, wonen en vormgeving uit de wederopbouwperiode. Je vindt het leuk om contacten te onderhouden en als gezicht van het museum in contact te treden met scholen en andere organisaties.

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een groot en gevarieerd team van betrokken vrijwilligers met diverse achtergronden op een prachtige locatie in een open organisatie. Wij bieden je interne begeleiding en een mooie kans om (werk)ervaring op te doen of je CV te verrijken. Via het museum heb je toegang tot een groot netwerk in de culturele sector. Je bent welkom op de jaarlijkse medewerkersdag en de tweemaandelijkse borrel en je krijgt korting op activiteiten en boeken. Voor deze functie ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Interesse of meer weten?
Als je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je CV en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Annemarie Schuitema, e-mail: info@vaneesterenmuseum.nl (graag o.v.v. vacature coördinator educatie). Voor vragen kun je haar via hetzelfde e-mailadres ook mailen. Het Van Eesteren Museum is bereikbaar met het openbaar vervoer.

Meer informatie over het museum vind je op onderstaande website.

www.vaneesterenmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,