Van Eesteren Museum – Coördinator Wandelgidsen

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: Van Eesteren Museum | Functie: Coördinator Wandelgidsen | Plaats: Amsterdam | Omvang: 8 uur per week | Sluitingsdatum: geen


Het Van Eesteren Museum is hét culturele informatiepunt over de bijzondere opzet van de Amsterdamse tuinsteden. We laten onze bezoekers kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed uit de jaren 50 en 60 en het werk van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren (1897-1988). Zijn werk is een van de hoogtepunten in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam.

Het Van Eesteren Museum bevindt zich in Amsterdam Nieuw-West en bestaat uit een binnenmuseum, buitenmuseum en een jaren vijftig-museumwoning. We zijn een doe-museum, bieden het hele jaar door veel verschillende activiteiten en doen mee aan culturele evenementen zoals De Dag van de Architectuur, Open Monumentendag en Museumnacht.

Binnen het Van Eesteren Museum werken we hoofdzakelijk met zeer betrokken vrijwilligers, waaronder museumgidsen (binnenmuseum), wandelgidsen (buitenmuseum), woninggidsen en educatiegidsen.

Sinds oktober 2017 is het museum gevestigd in het Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas. Vanaf deze locatie heeft het museum de horizon verbreed met ruimere openingstijden en meer activiteiten.

Buitenmuseum
Het ‘levend’ openluchtmuseum, met een ‘collectie’ bestaande uit woningen, plantsoenen, winkels, parken, pleinen en straten is voor bezoekers te bezichtigen door middel van een wandeling onder leiding van een wandelgids.

Het Van Eesteren Museum is per direct op zoek naar een

Coördinator Wandelgidsen

ongeveer 8 uur per week, vrijwilligersfunctie

Spreekt het je aan om in een interessante culturele omgeving te werken en ons team te komen versterken?
Als coördinator wandelgidsen ben je het eerste aanspreekpunt binnen de hele organisatie wat betreft de wandelingen, stuur je de wandelgidsen (groep vrijwilligers) aan en neem je deel aan het overleg met de andere coördinatoren binnen het museum.

Tot je taken behoren o.a.

 • inroosteren van wandelgidsen
 • inwerken en begeleiden van wandelgidsen, organiseren van interne (scholings-)avonden voor de wandelgidsen
 • mee ontwikkelen van nieuwe wandelingen en (regulier en extra) aanbod
 • zo nu en dan tekst en beeld aanleveren ten behoeve van de promotie
 • deelnemen coördinatorenoverleg

Werktijden
De werkuren zijn in eigen tijd en dagen in te delen. Op de openingsdagen van het museum, donderdag t/m zondag, start de wandeling Buitenmuseum om 13.00 uur vanaf het Van Eesteren Paviljoen. Als coördinator ben je hier niet bij aanwezig, maar het kan voorkomen dat je meeloopt en iemand inwerkt. Het maandelijkse coördinatorenoverleg vindt plaats op donderdagochtend.

Wat vragen wij?

 • kennis van of belangstelling voor architectuur, stedenbouw, de tuinsteden uit de wederopbouwperiode
 • ondernemend en meedenkend
 • organisatorische kwaliteiten
 • Nederlands sprekend, Engels is een pre
 • bereidheid om je voor een langere periode (ten minste een jaar) te willen binden aan het museum
 • woonachtig in de ‘regio’ (wij geven geen onkosten/reisvergoeding)

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een groot en gevarieerd team van betrokken vrijwilligers met diverse achtergronden op een prachtige locatie in een open organisatie. Wij bieden je interne begeleiding en een mooie kans om (werk)ervaring op te doen of je CV te verrijken. Via het museum heb je toegang tot een groot netwerk in de culturele sector. Je bent welkom op de jaarlijkse medewerkersdag en de tweemaandelijkse borrel en je krijgt korting op activiteiten en boeken. Voor deze functie ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Interesse of meer weten?
Als je belangstelling hebt voor deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je CV en een korte motivatie. Je kunt deze sturen naar Annemarie Schuitema, e-mail: info@vaneesterenmuseum.nl (graag o.v.v. vacature coördinator wandelgidsen). Voor vragen kun je haar via hetzelfde e-mailadres ook mailen.

Het Van Eesteren Museum is bereikbaar met het openbaar vervoer. Meer informatie over het museum zie onderstaande website.

www.vaneesterenmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,