Stichting Cinekid – Vrijwilligerscoördinator

Vacature | Organisatie: Stichting Cinekid | Functie: Vrijwilligerscoördinator | Plaats: Amsterdam | Omvang: 0,85 fte gemiddeld | Sluitingsdatum: 01/05/2019


Kan jij met een frisse blik 500 vrijwilligers enthousiasmeren en aansturen? Ben je en geboren planner en mensenmens? Hou jij je geduld en het hoofd koel tijdens de drukke festivalperiode? Dan zijn we op zoek naar jou!

Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 65.000 bezoeken. Het publieksprogramma bestaat uit televisie- en filmvertoningen en het MediaLab: een digitale speeltuin van ruim 1.200 m2 met allerlei workshops en kunstinstallaties.

Daarnaast is er een professionalsprogramma voor de internationale industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP) ter stimulans van de kinder media industrie. Cinekid organiseert het gehele jaar film, media en educatie projecten in binnen- en buitenland in opdracht van en in samenwerking met andere partijen. Het projectbureau realiseert deze projecten met als doel het publieksbereik te vergroten en om door cultureel ondernemerschap meer eigen inkomsten te genereren.

Cinekid werkt op de festivaldagen 17-25 oktober (herfstvakantie) in Amsterdam jaarlijks met zo’n 450-500 vrijwilligers die deels via opleidingen en deels op eigen initiatief zich aanmelden. Naast terugkerende vrijwilligers moeten er elk jaar nieuwe vrijwilligers geworven worden.

Cinekid zoekt per juli een

Vrijwilligerscoördinator

De functie
Als vrijwilligerscoördinator zorg je ervoor dat je voor de vrijwilligersplekken voldoende en goede vrijwilligers vindt en de vrijwilligers optimaal inzet om ook hun kwaliteiten optimaal te kunnen benutten tijdens het Cinekid Festival. Met het programma- en productieteam bespreek je waar vrijwilligersinzet gewenst is en op welke wijze er invulling gegeven kan worden door vrijwilligers. Je bent zowel het aanspreekpunt voor eventuele vragen en problemen van de vrijwilligers als bij het team met betrekking tot de vrijwilligers. Je draagt zorg voor het up-to-date houden van het vrijwilligershandboek.

Je zet je maximaal in bij de werving en selectie van de vrijwilligers, ook op de vrijwilligers-social-mediakanalen van Cinekid en je gaat langs bij opleidingen (PABO’s en ROC’s om vrijwilligers te informeren).

Taakomschrijving & werkzaamheden

 • Het werven en selecteren van vrijwilligers;
 • Het (inhoudelijk) aansturen en begeleiden van de vrijwilligers;
 • Het administreren van de vrijwilligers en het vrijwilligersrooster;
 • Alle social media-uitingen over vrijwilligers;
 • Het leggen en onderhouden van contacten met (potentiele) scholen/opleidingen;
 • Aansturing van junior producent en/of stagiair(e)s;
 • Input leveren aan het management voor het opstellen en onderhouden van het vrijwilligersbeleid;
 • Organiseren van activiteiten om onderling contact en betrokkenheid van vrijwilligers met de organisatie te versterken;
 • Het organiseren van informatiebijeenkomsten voor de vrijwilligers;
 • Het evalueren en op papier verslag doen van de realisatie van het vrijwilligersbeleid;
 • Dankbrief aan partners en vrijwilligers.

Overig

 • Bereid om gehele festivalperiode aanwezig te zijn, namelijk 17 tot en met 25 oktober 2019.
 • Bereid in de zomer goeddeels door te werken vanwege de piekorganisatie van het festival in de herfstvakantie;

Jouw profiel

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je werkt secuur en communiceert helder;
 • Een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, in woord en geschrift;
 • Je hebt leidinggevende capaciteiten en kunt goed samenwerken in teamverband;
 • Je bent sociaal vaardig;
 • Je bent stressbestendig;
 • Je kan zelfstandig werken;
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • Affiniteit met de internationale (kinder)media-industrie is een pre.

Contract
De functie is ingeschaald voor gemiddeld 0,85 fte in schaal 4a regel 6-9 € 2.101-2.294 op basis van 1 fte (40 uur per week). Inschaling gebeurt op basis van relevante werkervaring. Het gaat om een tijdelijke functie (juli tot en met oktober) die ook op zzp-basis gedaan kan worden (+/- 60 dagen afhankelijk van relevante werkervaring voor een dagvergoeding van € 160-€ 180).

Jouw beschikbaarheid
Precieze afstemming in overleg.

Reageren?
Mail vóór 1 mei 2019 een motivatiebrief met cv ter attentie van Floor van Spaendonck naar vacature@cinekid.nl.

www.cinekid.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,