Stichting Cinekid – Stagiair(e)s Film & Televisie

Stage-vacature | Organisatie: Stichting Cinekid | Functie: Stagiair(e)s Film & Televisie | Plaats: Amsterdam | Omvang: circa 0,8 fte (in overleg) | Sluitingsdatum: 11/05/2019


Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en digitale cultuur voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 65.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit televisie- en filmvertoningen en het MediaLab; een digitale speeltuin van ruim 1.200 m2 met allerlei workshops en installaties. Gedurende het festival wordt in dit Medialab een interactieve expositie gehouden met werken uit de wereld van kunst, media en technologie. Met meer dan 45 verschillende installaties, games, performances en workshops van kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland en meer dan 10.000 bezoekers is het MediaLab uniek in zijn soort.

Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale (media)industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP). Daarnaast biedt Cinekid jaarrond allerlei projecten en opdrachten aan die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media. Denk hierbij aan workshops, een speciale app, filmvertoningen met de klas maar ook leerkrachtentrainingen.

Cinekid zoekt

Stagiair(e)s Film & Televisie

stageperiode: juni 2019 tot en met november 2019

Wij bieden jou
Een top stageplek in een ambitieuze werkomgeving en een kans om kennis te maken met de internationale (kinder)filmindustrie. Cinekid is het grootste mediafestival voor kinderen in de wereld en presenteert ieder jaar een toonaangevende filmprogrammering. Er wordt op een zakelijke manier gewerkt in een informele organisatie.

De stagiair neemt als volwaardige medewerker actief deel aan de voorbereiding van dit onderdeel van het festival. De stage biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende facetten die komen kijken bij het organiseren van een internationaal festival. Bij Cinekid krijg je verantwoordelijkheid en de ruimte om je eigen projecten binnen het team te managen om zo écht iets toe te voegen aan het festival. We bieden een marktconforme stagevergoeding.

De afdeling Film & Televisie wordt overzien door het Hoofd Film & Televisie Erik Tijman en bestaat verder uit een Producent Film, Producent TV en wel 3 stage plekken. Misschien zit er een passende voor jou bij!

Stagiair(e) Film
Als Stagiair Film draag je inhoudelijk bij aan de Filmprogrammering. Je vraagt films aan, draagt zorg van de administratie en bekijkt samen met het team de inzendingen. Samen met Producent en Hoofd bespreek je de uiteindelijke selecties, stel je de competities samen en denk je na over de randactiviteiten rondom de vertoningen. Naast je assistentie bij de research voor de films en productie van de vertoningen, ben je zelfstandig verantwoordelijk voor de organisatie en administratie van de Cinekid editie van het 48 Hour Film Project.

Stagiair(e) Televisie
Als stagiair Televisie draag je inhoudelijk bij aan het Televisieprogramma van Cinekid. Je vraagt programma’s en films aan, draagt zorg voor de administratie en bekijkt samen met het team de inzendingen. Samen met de Producent en het Hoofd bespreek je de uiteindelijke selecties, stel je de competities samen en denk je na over de randactiviteiten rondom de vertoningen. Naast je assistentie bij de research voor het programma en productie van de vertoningen, ben je zelfstandig verantwoordelijk voor de organisatie en administratie van de Nationale Publieksprijs.

Stagiair(e) ScreeningClub
Je bent de producent van de ScreeningClub, de digitale videotheek van het Cinekid Festival. In deze digitale sales videotheek kunnen sales agents, distributeurs en festival vertegenwoordigers meer dan 300 producties bekijken, waaronder het gehele festivalprogramma. Deze ScreeningClub is uniek in Europa en geeft producenten de mogelijkheid om zich te presenteren aan alle belangrijke omroepen en programmeurs in de kindermedia-wereld.

In aanloop naar het festival verwerk je aanmeldingen en stel je met de overige leden van de Film & Televisie-afdeling de selectie van de ScreeningClub samen en denk je mee over de publieke Film & TV programmering. Je staat in contact met sales agenten en producenten, zorgt dat alles correct in de videotheek beland en bent tijdens het festival hét gezicht van de ScreeningClub.

Wat krijg je ervoor terug

 • Je doet praktische ervaring op met het bedenken en realiseren van een film- en televisie programmering;
 • Je krijgt inzicht in de nieuwste trends in de (kinder)media-industrie;
 • Een breed netwerk en persoonlijk contact met medewerkers van grote en kleine bedrijven uit de internationale kindermedia-industrie;
 • Je leert contact te onderhouden met externe partijen en zakelijke partners;
 • Je krijgt inzicht in wat er komt kijken bij het organiseren van een media-festival;
 • Je krijgt de kans om zelf verantwoordelijk te zijn voor de uitvoer van verschillende taken.

Jouw profiel

 • Je volgt een HBO- of WO-studie, het liefst een opleiding in de film- of mediarichting of een vergelijkbare studie;
 • Je beheerst de Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Je schrijft makkelijk en Excel heeft geen geheimen meer voor je;
 • Je werkt nauwkeurig en kan goed overzicht houden;
 • Je hebt een vriendelijke en sociale werkhouding;
 • Je durft verantwoordelijkheid te nemen, je kan zelfstandig werken en hebt een proactieve instelling;
 • Je bent stressbestendig;
 • Je hebt affiniteit met of interesse voor de internationale (kinder-)media industrie.

Je beschikbaarheid
Juni en juli: 3 dagen per week. Augustus tot en met oktober: gemiddeld 4 dagen per week; tijdens het festival ook het weekend. November: in overleg. De stagevergoeding bedraagt € 250,- per maand.

Meer informatie en/of aanmelding met motivatiebrief en cv: Erik Tijman, Hoofd Film & TV, film@cinekid.nl.

Voor de komende festivaleditie en projecten jaarrond heen zijn we ook op zoek naar stagiair(e)s bij andere afdelingen van Cinekid, neem een kijkje op de website om alle vacatures te bekijken!

www.cinekid.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,