Stichting Artiance – Programmacoördinator Onderwijs

Vacature | Organisatie: Stichting Artiance | Functie: Programmacoördinator Onderwijs | Plaats: Alkmaar | Omvang: 0,5 fte | Sluitingsdatum: 31/03/2019


Stichting Artiance is hét Centrum voor de Kunsten van Alkmaar en omgeving. Iedereen die zich actief wil bezighouden met muziek, dans, theater of beeldende kunst krijgt hier de kans zijn talenten te ontwikkelen. Artiance ondersteunt het basis- en voortgezet onderwijs bij cultuureducatie in de ruimste zin van het woord, onder andere middels CultuurPrimair, en ontwikkelt sociaal-maatschappelijke activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in de wijken. CultuurPrimair is het centrale loket voor scholen en cultuurinstellingen in de regio, tevens het uitvoerend bureau voor de subsidieregeling ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ (2017-2020).

Stichting Artiance, Centrum voor de kunsten Alkmaar is op zoek naar een

Programmacoördinator Onderwijs

(m/v | 0,5 fte)

Programmacoördinator onderwijs, de functie
De programmacoördinator onderwijs kent het werkgebied van cultuureducatie en primair onderwijs goed. Hij/zij is, samen met collega’s, verantwoordelijk voor alle producten en diensten die Artiance aanbiedt voor het onderwijs. Hij/zij kan denken vanuit de onderwijssector én de cultuursector en werkt vanuit zijn eigen kennisgebied, onderwijs. De programmacoördinator onderzoekt de kansrijke relaties tussen cultuuraanbieders en scholen in de regio en creëert mogelijkheden om deze verbindingen te verdiepen of te verbreden. Hij/zij motiveert scholen om cultuureducatie een plek binnen hun onderwijs te geven.

De programmacoördinator werkt nauw samen met de cultuurcoaches, collega programmacoördinatoren en programmamanagers. De coördinator organiseert netwerkoverleggen en zorgt voor een goede communicatie met het onderwijs. Hij/zij coördineert het loket CultuurPrimair tussen scholen en cultuuraanbieders, denkt mee over mogelijke vernieuwingen en beheert en onderhoudt de website CultuurPrimair.

Het profiel

  • Is op de hoogte van actuele trends binnen cultuuronderwijs
  • Is een goede netwerker, gericht op samenwerking tussen onderwijs- en cultuursector
  • Is creatief, initiatiefrijk en makkelijk toegankelijk
  • Heeft een HBO werk- en denkniveau
  • Heeft goede communicatieve vaardigheden, zowel intern als extern
  • Een relevante opleiding in cultuureducatie en/of onderwijs strekt tot aanbeveling

Artiance biedt
Een uitdagende en veelzijdige functie. De aanstelling in de functie is voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Kunsteducatie, schaal 10.

Praktische informatie over de procedure
U kunt uw motivatiebrief en curriculum vitae voor 1 april 2019 sturen naar het mailadres vacature@artiance.nl. Meer informatie over Artiance kunt u vinden op de website, hier vindt u ook meer informatie over de vacature. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Willem Smit, via het mailadres w.smit@cultuurprimair.nl.

De gesprekken vinden plaats in week 14 en 15.

www.artiance.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,