Rialto / World Cinema Amsterdam – Medewerker (Online) Marketing

Vacature | Organisatie: Rialto / World Cinema Amsterdam | Functie: Medewerker (Online) Marketing | Plaats: Amsterdam | Omvang: 2-3 dagen per week | Sluitingsdatum: 04/04/2019


Rialto is een hedendaags filmtheater met drie zalen, en een ruim en sfeervol café midden in de Amsterdamse Pijp. De premièreprogrammering van Rialto is gericht op Europese en niet-westerse artistieke filmproducties. Elke zomer organiseert Rialto een bruisend internationaal filmfestival: World Cinema Amsterdam, met films uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika.

Dit jaar vindt de tiende editie van het festival plaats van 15 t/m 24 augustus 2019, op zes verschillende locaties in de stad. Naast het competitieprogramma, de openluchtvoorstellingen en special screenings wordt dit jaar speciale aandacht besteed aan de cinema van Indonesië. Tijdens het festival worden filmmakers uitgenodigd en is er een interessant randprogramma met talkshows, ontmoetingen en feestjes.

Wij zoeken
Rialto zoekt voor de periode mei t/m augustus een

Medewerker (Online) Marketing

die vier maanden (parttime) mee kan draaien met het festivalteam en de afdeling Marketing & Communicatie in het bijzonder.

De medewerker (online) marketing begint idealiter in mei met twee dagen per week op het kantoor van Rialto en werkt in juni drie en vervolgens weer twee dagen per week. Je voert de taken uit in samenwerking met de Marketing & Communicatie coördinator van Rialto. Het gaat om ongeveer 40 dagen in totaal. Daarnaast werk je samen met een communicatiemedewerker, tekstschrijver (verantwoordelijk voor de filmbeschrijvingen) en een stagiair.

Voorwaarden

 • je bent in de maanden mei t/m augustus zoveel mogelijk beschikbaar op kantoor;
 • je voert deze functie uit in nauwe samenwerking met de coördinator Marketing & Communicatie van Rialto en de medewerker PR/communicatie; taken worden in overleg verdeeld en waar nodig worden werkzaamheden van elkaar overgenomen;
 • je hebt geen vakantieplannen in juli & augustus;
 • je hebt ervaring met (film)festivals.

Taken

 • Campagnes: ontwikkelen en uitvoeren (online) marketingcampagnes voor het festival en diverse festivalfilms afzonderlijk;
 • Doelgroepen: verkennen en enthousiasmeren van (nieuwe) doelgroepen;
 • Webredactie & social media: onderhouden van de website, opzetten, analyseren en optimaliseren van (online- en social) campagnes, e-mailmarketing, social media marketing, SEO en SEA (i.s.m. een extern bureau).
 • Publieksenquêtes: enquête opstellen en (met hulp van de stagiair) afnemen onder de festivalbezoekers.
 • Overig: het verlenen van hand- en spandiensten tijdens het festival – dit kan variëren van het bemannen van de informatiebalie en het op touw zetten van een last-minute actie, tot het oppikken van een regisseur uit zijn/haar hotel.

Functie-eisen

 • HBO+ bij voorkeur marketing & communicatie
 • Minimaal drie jaar marketingervaring bij (film)festivals
 • Ervaring met online marketing, social media marketing en doelgroepenbenadering
 • Affiniteit met Rialto’s doelgroepen
 • Goede beheersing van het Nederlands én Engels (ook in geschrift)
 • Woonachtig in Amsterdam is een pré

Profiel
Je bent nauwkeurig, planmatig, zelfstandig, stressbestendig en anticipeert makkelijk tijdens drukke en kritische situaties, weet deze tijdig te onderkennen en speelt daar adequaat en inventief op in. Deadlines vormen voor jou geen probleem, ook als dat betekent dat je soms ’s avonds en in het weekend moet werken. Je bent energiek, praktisch en flexibel, kortom iemand die ook in drukke periodes goed blijft presteren.

Solliciteren?
Mail uiterlijk 4 april een korte motivatiebrief met CV naar de coördinator Marketing & Communicatie van Rialto en World Cinema Amsterdam: Veerle Snijders, via: veerle@rialtofilm.nl. Ook met vragen over de functie kun je bij haar terecht.

Rialto streeft naar een diverse samenstelling van het team; daarom zoeken wij actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond. Iedereen die zich hierin herkent en denkt ons team te kunnen versterken roepen wij op vooral te reageren.

Rialto
www.rialtofilm.nl

World Cinema Amsterdam
www.worldcinemaamsterdam.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , ,