Prins Bernhard Cultuurfonds – Senior IT Projectleider

Vacature | Organisatie: Prins Bernhard Cultuurfonds | Functie: Senior IT Projectleider | Plaats: Amsterdam | Omvang: minimaal 32 uur | Sluitingsdatum: geen


Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt jaarlijks ruim 3500 initiatieven in de cultuur, natuur en wetenschap met een totaal budget van circa 36 miljoen euro. Dat kan niet zonder een professionele ICT – organisatie. Wil jij ons ondersteunen bij het verder opbouwen daarvan? Je doet dat samen met professionals die met hart en ziel hun werk doen, in een informele organisatie met korte lijnen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een onafhankelijk particulier fonds en één van de grootste fondsenwervende cultuurfondsen in Nederland. Het fonds verleent financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het fonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het werk van het fonds wordt mogelijk gemaakt door inkomsten uit fondsenwerving (schenkingen, nalatenschappen en de Anjeractie), naast inkomsten uit de BankGiro Loterij en De Nederlandse Loterij. Aanvragen voor financiële ondersteuning worden behandeld door 12 provinciale afdelingen (30 medewerkers) en een landelijk bureau in Amsterdam (45 medewerkers).

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zoekt op het landelijk bureau een

Senior IT Projectleider

(minimaal 32 uur)

die een belangrijke bijdrage levert aan het professionaliserings- en veranderingsproces van onze ICT – organisatie.

De functie
Wij zijn op zoek naar een energieke en gedreven IT Projectleider, die graag iets wil betekenen voor de cultuur, natuur en wetenschap. Als IT Projectleider bewaak je projectmanagementaspecten zoals geld, organisatie, kwaliteit, risico’s, informatie, tijd en techniek. Dit doe je met behulp van het door jou opgestelde projectplan. Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie, activiteitenplanning en kwaliteitsborging. Je hebt meerdere IT-projecten onder je hoede en je levert hiermee een positieve bijdrage aan de doelstellingen van het Cultuurfonds.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • het verrichten van vooronderzoek;
 • het opzetten van de projectorganisatie;
 • het coördineren van de werkzaamheden van projectmedewerkers en leveranciers;
 • het opstellen van rapportages;
 • het adviseren van de opdrachtgevers;
 • het informeren en adviseren van de stuurgroep.

Je komt te werken bij de sectie I&A, die mede bestaat uit het hoofd I&A/informatiemanager, de ICT – beheerder, de functioneel beheerders en een technisch applicatiebeheerder.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds vraagt
De kandidaat met wie wij graag in gesprek gaan is een ervaren IT Projectleider met een stevige persoonlijkheid. Je weet draagvlak en verbinding te creëren en bent op alle niveaus een goede gespreks- en sparringpartner inzake IT projecten. Je hebt een onderzoekende houding, je bent innovatief, resultaatgericht en ondernemend en beschikt over uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden.

Je opereert vanuit de volgende kernwaarden: verbinden, betekenisvol en ontwikkelingsgericht en je bent daarbij positief-kritisch, zelfbewust en reflectief op eigen handelen en dat van anderen.

Om optimaal invulling te geven aan de functie vragen wij van jou het volgende:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau op IT-gebied;
 • Ruime ervaring in het aansturen van complexe IT projecten met aantoonbare successen;
 • PRINCE2 gecertificeerd;
 • SCRUM Master en/of Product Owner gecertificeerd (dit is een pre);
 • Kennis van de nieuwste ontwikkelingen in de IT-branche;
 • Kennis van infrastructuur, netwerken en informatiebeveiliging;
 • Een scherp inzicht in processen en voortgang;
 • Gevoel voor het stellen van prioriteiten en resultaatgerichtheid, zonder daarbij de wensen en behoeften van de opdrachtgevers en de organisatiebelangen uit het oog te verliezen;
 • In staat om oplossingen zowel conceptueel als technisch-inhoudelijk te beschrijven;
 • Stressbestendigheid en flexibiliteit.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt een functie waarin je kunt bouwen aan de organisatie. Een veelzijdige sleutelrol in een not for profit omgeving waarbij je veel invloed hebt om vernieuwingen door te voeren. Werken bij een organisatie die volop in beweging is, zowel door de nieuwe positionering en de verbrede doelstelling van het fonds, alsmede door de veranderingen in de interne bedrijfsvoering.

De aanstelling is voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is op een passend niveau en het Cultuurfonds kent goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het Cultuurfonds biedt verder volop mogelijkheden voor de inbreng van eigen ideeën en persoonlijke ontwikkeling.

Interesse in deze rol?
Stuur een e-mail met motivatie en cv onder vermelding van ‘sollicitatie IT Projectmanager’ naar Henriëtte van Doesum, h.vandoesum@cultuurfonds.nl, directiesecretaresse. Voor meer informatie neemt u contact op met Bart Jeroen Hemstra, Hoofd I&A, via telefoonnummer (020) 5206 130 of (06) 83 663 053.

www.cultuurfonds.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,