Nationaal Museum van Wereldculturen – Tentoonstellingsmedewerkers

Vacature | Organisatie: Nationaal Museum van Wereldculturen | Functie: Tentoonstellingsmedewerkers | Plaats: Amsterdam | Omvang: 4-20 uur | Sluitingsdatum: 26/04/2019


Word jij een van onze nieuwe Tentoonstellingsmedewerkers in de Suriname-tentoonstelling van Tropenmuseum Junior?

Het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden zijn musea over mensen. Samen met het Wereldmuseum in Rotterdam willen wij inspireren tot een open blik op de wereld. Wij tonen de meest cultureel diverse collectie van Nederland en hebben oog voor wat ons wereldwijd als mensen verbindt. Wij zien die diversiteit ook graag weerspiegeld in ons publiek en onze organisatie.

Tropenmuseum Junior is (sinds 1975) een internationaal voorbeeld stellend kindermuseum en staat bekend om het aansprekende museumconcept. Op schooldagen ontvangen we groepen uit het primair onderwijs en in weekenden en schoolvakanties families. Tentoonstellingsmedewerkers brengen de tentoonstelling samen met kinderen en families tot leven: theatraal, museaal, actief, inhoudelijk en persoonlijk. De bezoekers stappen in een verhaal. Vanaf oktober 2019 zal dat een Surinaams verhaal zijn. Daarom zijn wij nu op zoek naar

Tentoonstellingsmedewerkers

Wie zoeken wij?
Vanaf 12 oktober 2019 zullen we dagelijks bezoekers ontvangen in de ‘Wereld achter de Dingen’, achter de geheime muur in het Suriname depot. Om die wonderlijke wereld vol Surinaamse collectie, verhalen, muziek, dans, eten, heden en verleden tot leven te brengen, zijn we op zoek naar 14 medewerkers die het vak verstaan multidisciplinair met kinderen (6 tot en met 13 jaar) en hun families te werken. Wij zoeken speciaal naar collega’s die verbonden zijn met de diversiteit van de Surinaamse cultuur.

Werkzaamheden

 • De tentoonstelling en de collectie tot leven brengen met bezoekers.
 • Het interactief begeleiden van kinderen, families en schoolklassen, ook door middel van activiteiten.
 • Het dagelijks op orde houden van de tentoonstelling en de collectie.
 • Inhoudelijke bijdrage leveren door onderzoek in eigen familiegeschiedenis.

Wie ben jij?
Je herkent je in het volgende profiel;

 • Persoonlijk verbonden met de Surinaamse cultuur.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Aantoonbare affiniteit en ervaring met de primaire doelgroep (kinderen 6-13 jaar/schoolgroepen).
 • In staat om improviserend en proactief met bezoekers van alle leeftijden om te gaan.
 • In staat om aangeboden informatie snel eigen te maken en complexe inhoud helder over te dragen.
 • Goede acteer- en/of vertelkwaliteiten.
 • Ervaring met in ieder geval twee van de volgende disciplines: muziek, dans, beeldend, koken, theater.
 • Sociaal, communicatief, flexibel en proactief.
 • Punctueel en verantwoordelijk.
 • Representatief, positief en energiek.
 • Zowel teamplayer als zelfstandige werker.
 • Wonend in (groot) Amsterdam.

Wat belangrijk is om te weten
De tentoonstellingsmedewerker is gemiddeld minimaal 3 (wisselende) dagen per week beschikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Er is een verplichte aanwezigheid tijdens de trainingen van 3 tot en met 15 juni 2019 (maandag, dinsdag, donderdag) en van 2 september tot en met 10 oktober (maandag, dinsdag en donderdag).

Dit bieden wij
Wij vragen veel maar bieden ook wat.

 • Een samenwerking op basis van een payrollconstructie voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging tot maximaal 3,5 jaar. De functie is ingedeeld in schaal 7 van de Museum Cao en het salaris bedraagt minimaal € 15,38 en maximaal € 19,26 bruto per uur, exclusief 8% vakantietoeslag.
 • De vergoeding voor alle 23 trainingsdagen voorafgaand aan de opening bedraagt eenmalig € 2.000,- bruto.
 • Een inspirerende werkplek, een leuke werksfeer en meer dan 200 enthousiaste collega’s.
 • En natuurlijk gratis bezoek aan onze vier mooie musea.

Ben jij geïnteresseerd?
Stuur ons dan vóór 27 april 2019 een korte motivatie en cv via de site van Workable. Geschikte kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een gesprek. De eerste gesprekken zullen worden gepland na 6 mei 2019. Gezien onze missie nodigen wij kandidaten die de diversiteit van onze organisatie kunnen versterken nadrukkelijk uit om te reageren.

Heeft het bovenstaande nog niet al jouw vragen beantwoord, neem dan voor algemene informatie contact op met de afdeling P&O, personeelszaken@wereldculturen.nl, telefoon 088-0042 983. Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Karlien Pijnenborg, telefoon 088-0042 992.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.tropenmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,