Museum De Voorde – Medewerker Educatie

Vacature | Organisatie: Museum De Voorde | Functie: Medewerker Educatie | Plaats: Zoetermeer | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 07/04/2019


Museum De Voorde – over jou en mij, hier en nu

Museum De Voorde komt voort uit Stadsmuseum Zoetermeer en gaat over jou en mij, hier en nu. Aan de hand van activiteiten rond actuele thema’s en tentoonstellingen maakt het museum inzichtelijk dat we meer op elkaar lijken dan we denken. Dat leidt hopelijk tot herkenning, erkenning en meer begrip voor elkaar. De basis voor onze tentoonstellingen wordt gevormd door onze Collectie Populair Design van de jaren ‘50 tot nu.

Met ingang van 1 juni 2019 is Museum De Voorde op zoek naar een

Medewerker Educatie

Educatie
Museum De Voorde heeft als educatieve missie: persoonlijke ontwikkeling stimuleren door inzicht te bieden in ‘ik, jij en de wereld om ons heen’. In Museum De Voorde zien we educatie als een van de hoofdtaken van het museum. Het omvat zowel activiteiten binnen als buiten schoolverband. We bieden actieve schoolprogramma’s op locatie en in het museum voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, volwassenenonderwijs en MBO/HBO/WO en geven interactieve rondleidingen aan diverse groepen. We zien elk contact met de bezoeker als dialoog.

Functie
We zijn op zoek naar een Medewerker Educatie die groepen bezoekers een inspirerende ervaring in het museum of op scholen biedt.

Kernactiviteiten:

 • verzorgt, ontvangt en begeleidt groepen, geeft museumlessen en interactieve rondleidingen en begeleidt educatieve programma’s op school en in het museum;
 • fungeert als aanspreekpunt voor, en heeft de dagelijkse leiding over, vrijwillige rondleiders;
 • coördineert de werkzaamheden en inzet van de rondleiders en is contactpersoon voor de planning en boekingen van educatie en rondleidingen;
 • draagt naast de groepsbegeleidingen en de coördinerende werkzaamheden bij aan de ontwikkeling van nieuwe educatieve projecten en werkt hierin nauw samen met de conservator;
 • is inhoudelijk en uitvoerend verantwoordelijk voor de programma’s van het museum betreffende: Cultuureducatie met Kwaliteit, Kunstmenu, Brede School en heeft zitting in de plaatselijke werkgroep CmK en Cultuur op School, evaluatie, verwerking van gegevens en jaarlijkse verantwoording aan de fondsen horen daarbij en
 • geeft workshops en is verantwoordelijk voor de organisatie van kinderfeestjes in het museum.

Wat vragen we?
De Medewerker Educatie heeft een afgeronde HBO-opleiding, werkt 32 uur per week en is flexibel beschikbaar. Hij/zij heeft aantoonbare didactische ervaring en affiniteit met kunst en cultuur. We vinden het belangrijk dat de Medewerker Educatie op de hoogte is van relevante en actuele onderwijsmethodes en ontwikkelingen op het gebied van museumeducatie. Hij/zij heeft een open houding, is creatief, stressbestendig, kan improviseren, is een teamplayer, representatief en goed in het overdragen van kennis en het vertellen van verhalen. De Medewerker Educatie heeft goede organisatorische en communicatieve vaardigheden en kan zich goed uitdrukken in het Engels.

Ben je een betrouwbare en representatieve professional met aandacht voor je eigen ontwikkeling? Weet jij de dialoog en actieve participatie met de bezoekers te stimuleren en houd je rekening met het niveau en de behoeften van de groep? Ben jij de enthousiaste, gastvrije en sprankelende persoonlijkheid die makkelijk interactie met groepen kan bewerkstelligen die wij zoeken? Zie jij jezelf met een dienstbakfiets met educatieve materialen scholen bezoeken? Zo ja, dan zoeken we jou.

Wat bieden wij:

 • een inspirerende werkomgeving met afwisselend en gevarieerd werk;
 • een brede functie met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid;
 • samenwerken binnen een betrokken team van professionals en vrijwilligers;
 • werken binnen een innovatief, nieuw concept/museum op een nieuwe locatie;
 • een marktconform salaris, de functie is ingedeeld in schaal 10 waarbij het bruto maandsalaris of basis van 36 uur minimaal € 2.631,28 en maximaal € 4.229,30 bedraagt, afhankelijk van ervaring (wij volgen de BBRA schalen);
 • goede overdracht en begeleiding en
 • een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging en uitzicht op vast dienstverband.

Zie jij de mogelijkheden?
Je sollicitatie (motivatiebrief en cv) kun je tot en met 7 april 2019 per e-mail sturen aan info@museumdevoorde.nl. Op 11 april geven we de geselecteerde kandidaten bericht. De eerste gespreksronde is gepland op maandag 15 april 2019 en de tweede op woensdag 17 april.

Meer informatie
Twijfel je nog? Heb je vragen? Neem dan contact op met Marijke Wijgerinck (Medewerker Educatie) via nummer: 079-316 47 35.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.museumdevoorde.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,