Museum Boijmans Van Beuningen – Stagiair Marketing & Communicatie

Stage-vacature | Organisatie: Museum Boijmans Van Beuningen | Functie: Stagiair Marketing & Communicatie | Plaats: Rotterdam | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: geen


Museum Boijmans Van Beuningen is een museum met collecties van wereldniveau. Het beheert topverzamelingen op het gebied van oude kunst, prenten en tekeningen, moderne en hedendaagse kunst en kunstnijverheid en design, in totaal ruim 151.000 objecten. De collectie werken op papier is de meest omvangrijke verzameling en is van internationale kwaliteit. Het museum werkt toe naar de opening van Depot Boijmans Van Beuningen in 2021. Tijdens de renovatie die in 2019 is gestart ontwikkelt het museum een programma op allerlei plekken in Rotterdam en daarbuiten.

Op de afdeling Marketing & Communicatie is doorlopend de volgende stageplek beschikbaar:

Stagiair Marketing & Communicatie

  • circa 6 maanden (start stage en looptijd in overleg)
  • 32 uur per week

Museum Boijmans Van Beuningen is op zoek naar een Marketing & communicatie stagiair(e). Wil je een keer meelopen bij de marketingafdeling van een groot gerenommeerd internationaal museum? Dan is dit de juiste stageplek voor jou. Als stagiair(e) werk je mee aan het verleiden van een breed publiek om een bezoek te brengen aan de topcollectie van Boijmans en de tentoonstellingen.

Functie-omschrijving:
Je gaat ons Marketing- & communicatieteam ondersteunen bij hun werkzaamheden. Je ondersteunt de afdeling met onder andere;

  • (internationale) Persbewerking;
  • Uitrollen van de online- en printcampagne;
  • Afhandelen van telefonische verzoeken;
  • Verzorgen van de digitale nieuwsbrieven;
  • Up-to-date houden van de website;
  • Bijhouden van persknipsels;
  • Researchklussen ten behoeve van de publiekswerving;
  • Ondersteunen van overige werkzaamheden.

Wij zoeken:
Een enthousiaste en gemotiveerde HBO- of WO-stagiair met een communicatie en/of kunsthistorische studieachtergrond, die zelfstandig kan werken, proactief, flexibel en creatief is, een vlotte pen heeft en een goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschift. We zijn bij voorkeur op zoek naar een stagiair woonachtig in (de regio) Rotterdam en met een flexibele inzetbaarheid. Affiniteit met kunst is een vereiste. Kennis van Photoshop en InDesign is een pre.

Meer informatie: Marlies Potuijt, medewerker Marketing & communicatie 010-441 94 88 of pressoffice@boijmans.nl.

Wat bieden wij?
Wij bieden een afwisselende stageplek in een plezierige werkomgeving in een vooraanstaand kunstmuseum, gedurende vijf of zes maanden. De stagiair(e)s hebben een eigen begeleider op de afdeling, maar maken deel uit van de afdeling als geheel. Onderdeel van elke stage maakt dan ook uit de algehele ondersteuning van de afdeling, deelname aan afdelingsvergaderingen, bijdragen aan openingen en evenementen, et cetera. Dit maakt dat stagiair(e)s een goed beeld krijgen van de verschillende aspecten van het werk als museumeducator en kennis maken met de verschillende afdelingen van een museum. Binnen de stages is ruimte om in overleg een eigen of opleiding gerelateerde opdracht uit te voeren. Een stagevergoeding is niet beschikbaar.

Geïnteresseerd?
Stuur dan zo snel mogelijk een sollicitatiebrief met cv naar Marlies Potuijt pressoffice@boijmans.nl onder vermelding van Stage Marketing & communicatie.

www.boijmans.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,