Festival De Oversteek – Dans- en Theatermakers

Vacature | Organisatie: Festival De Oversteek | Functie: Dans- en Theatermakers | Plaats: Nijmegen | Omvang: n.v.t. | Sluitingsdatum: 01/04/2019


Atelier TAW is de werkplaats voor dans en theater van Festival De Oversteek. Atelier TAW daagt jonge, ambitieuze en talentvolle dans- en theatermakers uit om een nieuwe voorstelling te ontwikkelen op groene en sfeervolle locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord.

Festival De Oversteek verbindt jaarlijks bijzondere (podium)kunsten met natuur- en cultuurhistorie, in een uniek Gelders rivierenlandschap. Op 31 augustus, 1, 7 en 8 september is de elfde editie op zo’n 25 groene en sfeervolle locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord.

Voor Atelier TAW is Festival De Oversteek op zoek naar ambitieuze

Dans- en Theatermakers

Atelier TAW daagt makers uit nieuw werk te ontwikkelen op locatie in het dynamische rivierengebied van Nijmegen-Noord. Zo’n tien geselecteerde makers presenteren hun werk tijdens de elfde editie van Festival De Oversteek, dat dit jaar voor het eerst vier dagen plaatsvindt tijdens de eerste twee weekenden van september. Aanmelden kan tot 1 april via festivaldeoversteek.nl/atelier-taw.

Waalstrandjes, ooibosjes, dijkhuisjes en meer…
Atelier TAW daagt makers uit om als ware kunstpioniers het rauwe, vaak nog onontgonnen rivierengebied van Nijmegen-Noord in te trekken, en dit te ontsluiten met nieuwe voorstellingen. Zij laten zich hier inspireren door eeuwenoude uiterwaarden en ooibosjes en pas ontstane Waalstrandjes van het Stadseiland, middenin de Waal. Maar ook door historische forten, bunkers, landhuizen, dijkhuisjes en boerderijen.

Podium voor jonge makers
Atelier TAW biedt aan jonge makers de kans om zichzelf te presenteren met nieuw werk op een volwaardig, vierdaags kunstenfestival in Nijmegen-Noord. Hier spelen zij zich in de kijker van nieuwsgierige festivalbezoekers, en aanwezige professionals. Veel makers die werk presenteerden tijdens Festival De Oversteek, deden dit later vaak op kunstenfestivals in heel Nederland. Atelier TAW is daarmee een belangrijke springplank voor nieuw talent.

Voorwaarden
Studenten, afgestudeerden en makers uit heel Nederland die al enige jaren werkzaam zijn kunnen zich individueel of als groep aanmelden voor Atelier TAW. Alle vormen van dans en theater zijn toegestaan: klassieke en moderne dans, muziektheater, teksttoneel, mime, performance, installaties en meer. Festival De Oversteek is specifiek op zoek naar nieuwe producties, op locaties gemaakt. Bestaande producties mogen, mits ze zijn aangepast op locatie. Iedere voorstelling duurt 20 tot 30 minuten.

Planning
Aanmelden voor Atelier TAW kan tot 1 april. Een panel van deskundigen op het gebied van dans en theater maakt medio april een eerste selectie uit de aanmeldingen. In mei volgt een tweede selectie en lichten makers hun voorstelling toe. Op 1 juni is de definitieve selectie bekend. Makers krijgen een werkbudget en gaan aan de slag op de locatie die het meest recht doet aan hun artistieke ontwerp. De uitvoering is op Festival De Oversteek 2019 tijdens de eerste twee weekenden van september. Alle voorstellingen zijn drie keer te zien.

Aanmelden
Aanmelden voor Atelier TAW kan tot 1 april via festivaldeoversteek.nl/atelier-taw. Een aanmelding is compleet met een korte synopsis van de voorstelling, informatie over de makers, een indictie van de speelduur en foto- en videomateriaal. Vragen? Stuur een mailtje naar Zoë Huisman: zoe@festivaldeoversteek.nl.

www.festivaldeoversteek.nl


, , , , , , , , , , , , ,