Volkshotel – Cultureel Programmeur

Vacature | Organisatie: Volkshotel | Functie: Cultureel Programmeur | Plaats: Amsterdam | Omvang: 0,8 fte | Sluitingsdatum: 25/03/2019


Het Amsterdamse Volkshotel is een plek voor alleenstaande moeders, dandy’s, kunstenaars, onderwaterlassers en nachtvlinders. In Volkshotel komen Amsterdammers en reizigers samen om te eten, drinken, werken en feesten. Laagdrempelig en voor een eerlijke prijs. Kunst en cultuur zijn verweven in de geschiedenis van het pand en blijven ook in de toekomst een grote rol spelen. Met een café, nachtelijke cocktailbar, club, restaurant, broedplaats, badplaats, flexwerkplekken en 172 hotelkamers is het Volkshotel een plek waar 24 uur per dag, 7 dagen per week iets gebeurt. Eenmaal binnen, hoef je eigenlijk nooit meer naar huis.

Op de begane grond vind je de Werkplaats, een groot café met flexwerkplekken voor ZZP’ers en freelancers. Het is een ontmoetingsplek voor Amsterdammers, hotelgasten en de creatievelingen uit de Broedplaats. Werkplaats heeft een zelfbedieningsbar, waar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat eten en drinken kan worden besteld. Van een croissantje met koffie tot een gezonde lunch. En van bier en bitterballen tot een burger met friet.

Wij zoeken een

Cultureel Programmeur

4 dagen per week

Functieomschrijving
Naar de visie van Volkshotel bedenk je culturele programmering voor alle F&B plekken (Doka, Werkplaats & Canvas) en organiseer je alle pand brede evenementen. Je missie is om met dit programma Volkshotel (internationaal) bekend te maken als culturele plek in Amsterdam. Door jou gebeuren er constant spannende dingen in Volkshotel. Van de maandelijkse Badplaats sessies tot pand brede evenementen zoals Short movie Sunday. Je bereidt producties voor, onderhoudt het contact met artiesten en regelt de financiële afhandeling. Ook niet onbelangrijk, je weet (met hulp van de PR medewerker) de doelgroep te vinden en te bereiken. Je werkt nauw samen met de productieleiders, het marketing team en rapporteert direct aan de operationeel marketing manager.

Je taken

 • Het van A tot Z bedenken en organiseren van culturele programmering van Volkshotel en alle plekken dat goed aansluit bij de de verschillende visies, programma-ideeën van externe beoordelen en bijsturen.
 • Netwerk beheren en uitbouwen.
 • Verantwoordelijk voor de kwaliteit en het succes van de culturele programmering.
 • Financiële afhandeling van projecten.
 • Freelancers aansturen die in opdracht werken van Volkshotel.
 • Interne communicatie met betrekking tot programma.
 • Jaarplanningen, doelstellingen en begrotingen maken en bijhouden.
 • Meedenken over alle creatieve activiteiten binnen Volkshotel.
 • Opzetten promotie van culturele programmering in samenwerking met de PR medewerker.

Wat vragen we?

 • Je werkt zelfstandig en proactief.
 • Je hebt een bewezen affiniteit met cultuur (muziek, theater, kunst, literatuur).
 • Je fietst vaak met je vrienden door de stad van voorstelling, naar poppodia, festival of club en staat nog midden in het uitgaansleven van Amsterdam en weet precies wat er nu speelt.
 • Je beschikt over commercieel inzicht en kan dit met concrete resultaten onderbouwen.
 • Je schakelt snel tussen projecten en bent een held in multitasking.
 • Foutloos in NL en ENG, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je hebt ervaring in productie en het leiden van projecten.
 • Je bent flexibel en vaak aanwezig in de avond en het weekend om je programma te zien.
 • Je kent het culturele veld van Amsterdam op je duimpje en hebt hierin een groot netwerk.
 • Je bent communicatief sterk.
 • Je hebt tussen de twee en vijf jaar werkervaring in de culturele sector.
 • Je bent actief op social media en ervaring met PR.
 • HBO/WO niveau.
 • Je bent woonachtig in Amsterdam.

Wat bieden we?
Volkshotel biedt een zelfstandige, uitdagende en afwisselende functie binnen een groeiend bedrijf. Het betreft een aanstelling voor 4 dagen per week. In een vrije, informele sfeer werk je met een gedreven team dat van aanpakken houdt. Wij bieden een salaris volgens de Horeca CAO, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Zoeken we jou? Reageren vóór 25 maart.

Werken bij het Volkshotel betekent ook

 • Gratis sauna.
 • Leuke collega’s.
 • Gratis Yoga.
 • Gratis Hot-tubs.
 • Gratis toegang bij evenementen in het hotel.
 • Korting op alles in het hotel.
 • Verzorgde lunch.

Ben jij de Cultureel Programmeur die we zoeken? Solliciteer dan voor 25 maart 2019 hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.volkshotel.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,