Van Beek Art Supplies – E-commerce Manager

Vacature | Organisatie: Van Beek Art Supplies | Functie: E-commerce Manager | Plaats: Badhoevedorp | Omvang: 37,5 uur | Sluitingsdatum: geen


Van Beek is online en offline de marktleider voor materialen voor de kunstenaar en biedt een zeer uitgebreid en specialistisch assortiment met onder andere schildersdoeken, verf, schildersezels en penselen, maar ook etsmaterialen en klei. Kortom een creatieve totaalleverancier! Van Beek Art Supplies is opgericht in 1895 en heeft fysieke winkels in Amsterdam, Badhoevedorp, Bussum, Eindhoven, Groningen en Rotterdam. Het hoofdkantoor, magazijn / fulfilment voor de webshop(s) en de klantenservice zijn gevestigd in Badhoevedorp. De webshop wordt gezien als een volwaardige winkel waarbij jij verantwoordelijk bent voor de resultaten en groei.

E-commerce Manager

Als e-commerce manager sta je in samenwerking met de directeur aan het hoofd van de e-commerce afdeling die verantwoordelijk is voor de webshops van de Van Beek-groep. Vele afdelingen leveren hun eigen bijdrage aan het uiteindelijke succes van de webshop. Het is aan de e-commerce afdeling om dit allemaal in goede banen te leiden en om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Er wordt heel nauw samengewerkt met de afdelingen Marketing, Inkoop en Logistiek. Ben je op zoek naar een toekomstbestendig bedrijf met grote ambitie en groeiplannen? Durf jij op een hoog creatief niveau te werken met targets en resultaatgerichte doelen? Dan is dit de ideale functie!

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van de webshops en websites en voor de uiteindelijke opzet, lancering en bevordering van de bekendheid van de online verkoopkanalen van Van Beek door middel van concrete actieplannen.
 • Je onderzoekt mogelijkheden en benut kansen op het gebied van e-commerce, online / social media / e-mailmarketing, fulfilment en klantenservice.
 • Het team is verantwoordelijk voor het beheer van de webshop, waarbij jullie ervoor zorgen dat de juiste producten en acties tijdig online gepresenteerd worden.
 • Je bent verantwoordelijk voor de actualiteit en volledigheid van de online kanalen.
 • Je volgt de ontwikkelingen en resultaten nauwlettend op basis waarvan je tijdig beslissingen kunt nemen en kunt reageren op actualiteiten.
 • Je houdt je op de hoogte van relevante ontwikkelingen op het gebied van webshops / online marketing en zet deze om naar concreet beleid en/of acties.
 • Je bent bekend met SEA, Google Adwords, Google Analytics, Hotjar en Affiliate Marketing en bent in staat hierover te sparren met externe bureaus.
 • Je bent verantwoordelijk voor de (rapportage over de) social media strategie en e-mailmarketing, breidt de doelgroepen uit en past cross channel marketing toe.
 • Je hebt contact met externe partijen ter verbetering / uitbreiding van online kanalen.

Wij vragen wij?

 1. HBO of WO werk- en denkniveau, aantoonbare ervaring in e-commerce.
 2. Je beheerst de Nederlandse en bij voorkeur ook de Duitse taal in woord en geschrift. Dit is vanwege de Nederlandse en Duitse webshop, de contacten met leveranciers en mogelijke verdere internationale contacten.
 3. Een enthousiaste, resultaatgerichte en gedreven collega met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, passie voor internet, commercieel inzicht, overtuigingskracht en sociale vaardigheden.
 4. Een nauwkeurige en planmatige werker die bekend is met diverse (computer) systemen, Office, ERP, CRM en content management systemen (CMS).
 5. Je bent flexibel en beschikbaar buiten kantooruren in het geval van storingen aan de website en andere onregelmatigheden.
 6. Affiniteit met kunstenaarsbenodigdheden is natuurlijk een pre!

Wij bieden wij?
Een zeer uitdagende, veelzijdige en zelfstandige functie met resultaatverantwoordelijkheid waardoor jij de webshop stevig op de kaart kunt zetten. Een salaris passend bij je opleiding, ervaring en prestaties en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten of direct solliciteren?
Ben je geïnteresseerd in deze vacature bij Van Beek Art Supplies solliciteer dan door middel van een e-mail naar pz@vanbeekart.com. Voor meer informatie kan je bellen met Eric Nip op nummer 020 658 2222.

www.vanbeekart.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,