Uitgeverij Balans – Stagiair Publiciteit & Online

Stage-vacature | Organisatie: Uitgeverij Balans | Functie: Stagiair Publiciteit & Online | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 25/03/2019


Uitgeverij Balans is een klein bedrijf met een grote geschiedenis. Balans geeft hoogwaardige non-fictie uit op het gebied van geschiedenis, politiek, economie, (auto)biografie, journalistiek, cultuur, religie, ethiek, psychiatrie en andere maatschappelijk relevante onderwerpen. Dat doen wij met een klein, gemotiveerd team en vanuit een onafhankelijke positie. De komende jaren streven wij naar een optimale verbinding tussen traditioneel vakmanschap en nieuwe uitgeefmogelijkheden. Dit doen wij onder andere door het verder exploreren van kansen die de digitale wereld biedt, maar ook door het rechtstreeks aanspreken en mobiliseren van nieuwe groepen lezers.

Stagiair Publiciteit & Online

Uitgeverij Balans investeert in publiciteit, (digitale) communicatie en marketing.  Wij zoeken daarom op korte termijn een stagiair(e) die ons daarbij ondersteunt en weet toe te voegen op het bestaande.

Tijdens de stage komen de volgende onderdelen zeker langs

 • Contentmanagement: het verzinnen, produceren en bijhouden van uitingen voor onze online kanalen (multimediaal).
 • Social media.
 • Nieuwsbrief.
 • Website / blog.
 • Webshop beheer.
 • Werken op verschillende ICT- en CMS-omgevingen (WordPress, WooCommerce, Dropbox, Apple).
 • Ondersteuning van afdeling Publiciteit & Marketing.
 • Planning en productie POS-materiaal.
 • Monitoren van publiciteit.
 • Ondersteuning bij boekpresentaties.
 • Ondersteuning bij beurzen.
 • Ondersteuning bij boekverkoop op locatie.
 • Overige ondersteunende taken.

Profiel
We zoeken een gemotiveerde en energieke wo- of hbo-student die het leuk vindt om in een relatief kleine werkomgeving nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en uit te voeren. We staan open voor goede ideeën en mooie plannen die bijdragen aan PR en publiciteit van onze auteurs en uitgaven.

Bij voorkeur is jouw opleiding of studie gerelateerd aan een of meerdere onderstaande onderwerpen

 • (Nieuwe of digitale) media.
 • Journalistiek.
 • Content en storytelling.
 • Marketing.
 • Communicatie.
 • Boeken.

Uitgeverij Balans biedt jou

 • Werken in een klein, gemotiveerd team.
 • De mogelijkheid om met auteurs te werken.
 • Ruimte voor creativiteit.
 • Een leerplek wat betreft schrijven en beeldbewerking.

Naast een creatieve geest vragen we ook een zeer praktisch iemand die enige werk- of stage-ervaring heeft , ‘web savvy’ is, gemakkelijk werkt met Apple, WordPress, MS Office, Adobe. Ervaring met audiovisuele bewerking is absoluut een pre, evenals een goed gevoel voor humor en een fijne lach.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze stage? Neem dan direct contact op met Machteld Wafelbakker en/of stuur je cv en motivatie naar m.wafelbakker@uitgeverijbalans.nl (telefoon: 020-2611938). Laat ons in je brief vooral weten waar volgens jou winst te behalen is en hoe je de afdeling Publiciteit denkt te kunnen ondersteunen.

www.uitgeverijbalans.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,