Theatergroep Kwatta – Stagiaires de KwattaKweeste

Stage-vacature | Organisatie: Theatergroep Kwatta | Functie: Stagiaires de KwattaKweeste | Plaats: Nijmegen | Omvang: 29 mei t/m 21 juni 2019 | Sluitingsdatum: 13/04/2019


Kwatta is een avontuurlijk jeugdtheatergezelschap uit Nijmegen dat met beide benen in de wereld staat. Iedere voorstelling van Kwatta biedt een nieuwe blik en de ruimte tot ontdekken. Wie in vrijheid naar zichzelf kijkt, kijkt ook in vrijheid naar de wereld. Voorstellingen van Kwatta zijn universeel: toegankelijk voor kinderen én volwassenen uit alle windstreken en met oog voor alles wat niet in een hokje past. Kwatta spoort haar jonge publiek aan om het grote in zichzelf te ontdekken en nodigt het volwassen publiek uit het kleine in zichzelf te hervinden.

In juni 2019 speelt Theatergroep Kwatta de KwattaKweeste. Een nieuw soort ervaringstheater waarbij je ogen en oren te kort komt. Je wandelt door het verhaal terwijl het zich om je heen voltrekt.

Kwatta is op zoek naar enthousiaste

Stagiaires de KwattaKweeste

die in juni mee willen op avontuur!

29 mei t/m 21 juni 2019

De KwattaKweeste is een locatievoorstelling met een duidelijke maatschappelijke functie waarin ruimte wordt gecreëerd voor participatie van het publiek zelf. Uitgangspunt is een groot en universeel verhaal – The wizard of Oz. Door een combinatie van verschillende disciplines, participatie van toeschouwers en het overschrijden van de grens tussen amateur en professional ontstaat een nieuwe theatersensatie.

Op avontuur in het land van Oz
Het meisje Dorothy is verdwaald, vreselijk verdwaald in het land van Oz. Zij wil naar huis! Alleen de grote Mister Wizard schijnt haar te kunnen helpen. Maar waar is hij te vinden? Het publiek van de Kweeste wordt verdeeld in groepen en gaat onder leiding van jou op ontdekkingstocht. Jij bent als begeleider dus een belangrijk deel van het verhaal.

Onderweg ontmoet je meer figuren die iets kwijt zijn. De schorre vogelverschrikker is zijn verstand verloren, de leeuw mist zijn moed en de blikken robot heeft geen gevoel. Ook zij sluiten zich aan in de zoektocht naar de Wizard. Uiteindelijk draait het om één ding: thuis komen. Want wat betekent thuis zijn? En wanneer voel jij je thuis?

Functie-eisen

 • Je studeert aan een relevante HBO opleiding, bij voorkeur Docent Theater of PABO.
 • Of je bent al afgestudeerd en zoekt een werkervaringsplek voor korte tijd.
 • Je hebt affiniteit met jeugdtheater.
 • Je hebt de ambitie om te werken met kinderen in het Primair Onderwijs.
 • Je bent creatief en communicatief.
 • Je bent de hele maand juni inzetbaar.

Kwatta biedt je een werkervaringsplek in een bruisend team, een stagevergoeding en een berg aan ervaring.

Credits

 • Concept en regie: Annelies van Wieringen
 • Compositie en muziek: Jolle Roelofs
 • Dramaturgie: Cecile Brommer
 • Spel: Enzo Coenen, Tessa de Lange, Kaatje Kooij, Jolle Roelofs, Florian Slangen
 • Decor: Judith Hofland
 • Kostuums: Jorine van Beek

Reageren
Je kunt je motivatie mailen naar thekla@kwatta.info. Reageren op deze vacature kan tot uiterlijk 13 april 2019.

www.kwatta.info


, , , , , , , , , , , , , , , , , ,