Project Wildeman – Marketing- en Communicatiemedewerker

Vacature | Organisatie: Project Wildeman | Functie: Marketing- en Communicatiemedewerker | Plaats: Amsterdam | Omvang: 0,24 fte | Sluitingsdatum: 07/03/2019


Project Wildeman is een muziektheatergezelschap van vier eigenzinnige performers die muziek, gesproken woord en beweging combineren. Strakke woordsalvo’s en maniakale rondedansen worden moeiteloos afgewisseld met soundscapes en rake poëtische oneliners. Kernwoorden hierbij zijn ritme, klank, herhaling en fysieke uitputting. Project Wildeman creëert een taal voor de zintuigen. Een taal die ademt, trilt en schreeuwt.

De organisatie van Project Wildeman bestaat momenteel uit vijf personen: Artistiek zijn dit Robin Block, Milan Mes, Maarten Vinkenoog en Sven Hamerpagt. De functie van producent is momenteel vacant. Project Wildeman ontvangt tot en met 2020 een vierjarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Project Wildeman is op zoek naar een

Marketing- en Communicatiemedewerker

omvang 0,24 fte (freelance)

Wij zoeken een marketing- en communicatiemedewerker die Project Wildeman op een duidelijke en verfrissende manier in beeld en woord naar buiten brengt; dit op basis van een zelf geformuleerde visie. De samenwerking is voor de periode tot en met 2020 met de intentie om de samenwerking daarna door te zetten.

Inhoud van de functie
De nieuwe marketing- en communicatiemedewerker ontwikkelt een langetermijnstrategie over de manier waarop Project Wildeman naar buiten treedt. Hij/zij onderhoudt gedurende het jaar tweewekelijks contact met Project Wildeman. Dit contact richt zich in het bijzonder op de lopende onderwerpen en op de grote projecten die gepland staan. Project Wildeman maakt over het algemeen per jaar één nieuwe voorstelling en heeft daarnaast kleinere projecten lopen zoals hernemingen, losse performances of vooronderzoeken.

De marketing- en communicatiemedewerker werkt nauw samen met de vijf kernleden. De werkdruk zal in de aanloop naar en tijdens producties hoger liggen. De gemiddelde werkdruk ligt op één á twee dagen per week met een toenemende intensiteit rond de speelperiodes. In 2019 zal de werkdruk vanaf mei in intensiteit toenemen. De marketing- en communicatiemedewerker heeft een betrokken houding en denkt mee in het inhoudelijk proces dat verbonden is aan het maken van een voorstelling.

Taken en verantwoordelijkheden van het hoofd marketing- en communicatie

 • Marketing- en communicatiestrategie ontwikkelen voor de lange duur.
 • In aanloop naar- en gedurende producties inhoudelijk en financieel de verantwoordelijkheid dragen over de marketing- en communicatie.
 • Meeschrijven aan het marketing- en communicatiegedeelte van subsidieaanvragen.
 • Evalueren projecten.

Functie-eisen

 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring.
 • Uitmuntende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Ruime ervaring in zowel online als offline marketingcampagnes.
 • Ruime ervaring met Google Ads, Google Analytics, Facebook, Instagram, Mailchimp et cetera.
 • Goed netwerk binnen de theater- en muziekpers.
 • Kunnen werken met MS Office, in het bijzonder MS Word.

Wij zoeken iemand die

 • affiniteit heeft met het werk van Project Wildeman;
 • open communiceert, praktisch en enthousiast is;
 • verantwoordelijkheid neemt, pro-actief handelt en collegiaal is;
 • een flexibele instelling heeft en bereid is tot werken op onregelmatige tijden;
 • goed kan plannen en organiseren;
 • nauwkeurig en accuraat is;
 • een commerciële instelling heeft en tevens een groot hart voor (muziek)theater.

Wij bieden
Een uitdagende functie waarin ruimte is voor eigen initiatief binnen een creatieve en dynamische organisatie. Een opdracht is in eerste instantie voor een jaar op basis van een contract als ZZP-er met een marktconform honorarium en de intentie om dit voor langere tijd voort te zetten. Voor eventuele aanvullende informatie over de functie kunt u contact opnemen met Maarten Vinkenoog.

Sollicitaties voorzien van een CV, motivatie en een korte toekomstvisie op het marketing- en communicatiebeleid van Project Wildeman kunnen tot en met 7 maart 2019, o.v.v. Marketing- en communicatiemedewerker, worden gestuurd naar Project Wildeman, ter attentie van: Nico Schaafsma (voorzitter) via het e-mailadres projectwildeman@gmail.com

www.projectwildeman.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,