Stichting Garage Rotterdam – Zakelijk Leider

Vacature | Organisatie: Stichting Garage Rotterdam | Functie: Zakelijk Leider | Plaats: Rotterdam | Omvang: 25 uur | Sluitingsdatum: 03/03/2019


Stichting Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. De missie van Garage Rotterdam is om hedendaagse kunst op hoog niveau dichtbij mensen te brengen. Garage Rotterdam presenteert vier toonaangevende tentoonstellingen per jaar, aangevuld met randactiviteiten zoals lezingen, diners en muziekuitvoeringen. Daarnaast wil Garage Rotterdam haar budget vergroten door commerciële activiteiten te ontwikkelen, zoals ruimteverhuur en de organisatie van evenementen.

Garage Rotterdam zoekt per 15 april 2019 een nieuwe

Zakelijk Leider

(25 uur)

De Zakelijk leider is degene die – in samenwerking met de curatoren – Garage Rotterdam leidt. Hij/zij behartigt de belangen van Garage Rotterdam richting samenwerkingspartners, de gemeente, fondsen en donateurs; produceert de verschillende tentoonstellingen en activiteiten; en zorgt voor een gastvrije omgeving voor de bezoekers van Garage Rotterdam.

Functie
Als Zakelijk leider zorg je dat Garage Rotterdam financieel goed loopt door het verwerven en organiseren van commerciële activiteiten, het aanvragen van subsidies en het bewaken van het budget. Je gaat brede samenwerkingsverbanden aan waarmee Garage Rotterdam nieuwe, diverse bezoekers krijgt. Als Zakelijk leider ben je eindverantwoordelijk voor de productie van de tentoonstellingen en randactiviteiten van Garage Rotterdam. Je stelt hiervoor een projectplanning met deadlines en budget op.

Als Zakelijk leider zorg je dat Garage Rotterdam een gastvrije omgeving voor de bezoekers is. Je werkt nauw samen met de curatoren en je stuurt een deskundig en zelfstandig productieteam aan. Je legt verantwoording af aan het bestuur van de stichting. Het werk brengt met zich mee dat je regelmatig op onregelmatige tijden werkt.

Wij zoeken een Zakelijk leider die:

 • nieuwe bezoekers de weg naar Garage Rotterdam laat vinden;
 • nieuwe geldstromen aanboort en het financieel beleid vormgeeft en uitvoert;
 • commerciële kansen weet te verbinden aan de kunst die te zien is in Garage Rotterdam;
 • zelfstandig tentoonstellingen en evenementen produceert;
 • graag netwerkt in de wereld van kunst en cultuur, en relaties met samenwerkingspartners initieert en onderhoudt;
 • werkt en denkt op minimaal HBO-niveau;
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring heeft binnen de culturele sector;
 • woont in (de regio) Rotterdam.

Wij bieden:

 • een gevarieerd tentoonstellingsprogramma met randprogrammering;
 • ruimte voor eigen ideeën en initiatieven;
 • werken binnen een internationale context;
 • een grote mate van zelfstandigheid;
 • een gevarieerd netwerk van partners in de stad;
 • de mogelijkheid jezelf op de kaart te zetten.

Garage Rotterdam biedt een dynamische baan voor 25 uur per week. We bieden een jaarcontract dat bij goed functioneren kan worden verlengd. Sluitingsdatum om te reageren: 3 maart 2019.

Meer informatie over Garage Rotterdam vind je op www.garagerotterdam.nl. Voor vragen over deze vacature kun je via vacature@garagerotterdam.nl contact opnemen met Suzanne Meijles, bestuurslid van Stichting Garage Rotterdam.

Ben jij de nieuwe Zakelijk leider van Garage Rotterdam? Stuur dan je cv met motivatiebrief uiterlijk 3 maart 2019 naar vacature@garagerotterdam.nl, onder vermelding van ‘Sollicitatie Zakelijk manager’ en je naam.

www.garagerotterdam.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,