Stichting Cinekid – Communicatie en Marketing Medewerker

Vacature | Organisatie: Stichting Cinekid | Functie: Communicatie en Marketing Medewerker | Plaats: Amsterdam | Omvang: circa 0,7 fte | Sluitingsdatum: 24/02/2019


Ben jij dat multitalent dat foutloos én zonder enige moeite de leukste teksten tevoorschijn tovert in het Nederlands en Engels, terwijl je zelf de social media afbeeldingen vormgeeft en de video’s edit? Kijk je stiekem nog steeds naar kinderfilms en -series en weet je precies wie voor kinderen de YouTube en TikTok helden van het moment zijn? Maak jij zonder moeite een planning in excel en manage jij in een handomdraai al het Cinekid drukwerk? Dan ben jij precies waar we naar op zoek zijn: een contentmanager, socialmedia-manager, copywriter, editor, dtp’er en trafficmanager in 1 persoon.

CINEKID zoekt per 1 maart een allround

Communicatie en Marketing Medewerker

Over ons
Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 65.000 bezoeken. Het publieksprogramma bestaat uit televisie- en filmvertoningen en het MediaLab: een digitale speeltuin van ruim 1.200 m2 met allerlei workshops en kunstinstallaties. Daarnaast is er een professionalsprogramma voor de internationale industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP). Cinekid organiseert het gehele jaar film, media en educatie projecten in binnen- en buitenland in opdracht van en in samenwerking met andere partijen. Het projectbureau realiseert deze projecten met als doel het publieksbereik te vergroten en om door cultureel ondernemerschap meer eigen inkomsten te genereren.

Cinekid heeft een enthousiast en ambitieus team. Het marketingteam bestaat uit een hoofd marketing & communicatie en een medewerker pers & publiciteit. We werken met externe partners voor de huisstijl, campagnebeelden, website, grafische vormgeving en video. Wanneer het festival nadert, verwelkomen we 2 stagiair(e)s. Een dtp-stagiair(e) en een marketing stagiair(e) die dan alle (drukwerk)bestellingen overneemt. De marketing en communicatie afdeling werkt nauw samen met de verschillende programma afdelingen voor de content en uitingen.

Taakomschrijving & werkzaamheden:

 • Je beheert de Cinekid festival socialmedia-kanalen en denkt mee over de content en de besteding van het online promotiebudget.
 • Je bent de nieuwsbriefkoning of -koningin.
 • Je beheert de content van de website.
 • Je pakt samen met het hoofd MarCom het Cinekid socialmedia-project op, waarin we samenwerken met bijzondere Youtubers en TikTokkers (Musers).
 • Je organiseert promotie-activiteiten met het programmateam zoals de Uitmarkt.
 • Je plant en bestelt al het Cinekid drukwerk.
 • Je plant en begeleidt de Cinekid dagrecaps die we maken tijdens het festival met bekende acteurs en YouTubers.
 • Je assisteert bij de Cinekid campagnefotoshoot en de fotografie tijdens het festival.

Kortom een echte spin in het web, met lekker veel verantwoordelijkheid en volop ruimte voor jouw eigen initiatieven!

Jouw profiel:
Je bent een vrolijke persoonlijkheid die zelfstandig kan werken en volop eigen ideeën heeft om ons festival nog mooier te maken. Je hebt affiniteit met de doelgroep en bent goed bekend met de media gericht op het kind en de ouders. Je hebt projectmanagementkwaliteiten, bent een regelaar met een proactieve houding en je hebt een check-dubbelcheck mentaliteit. Daarnaast laat je je niet op de kast jagen wanneer het werk zich opstapelt naar het festival toe.

Verder beschik je over:

 • HBO/ WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 2 tot 5 jaar ervaring in een online communicatie/marketing functie.
 • Ervaring met de doelgroep (kinderen 4-14 jaar en hun ouders/begeleiders) is een pre.
 • up-to-date kennis en relevante ervaring met SEO, SEA/adwords, web analytics en Facebook, Instagram en linkedIn advertising.
 • up-to-date kennis en relevante ervaring met video- en fotobewerking in verschillende Adobe programma’s zoals Photoshop Illustrator en After Effects.
 • Ervaring met Google tagmanager, HTML en WordPress is een pre.
 • Een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, in woord en geschrift.

Contract
Inschaling gebeurt op basis van relevante werkervaring in Cinekids salarishuis in r9-11 (€ 2.294 – € 2.422). Er wordt in eerste instantie een jaarcontract afgesloten voor 0,7 fte (januari-augustus en december 0,6 fte en september-november 1 fte).

Reageren?
Mail vóór 24 februari 2019, een motivatiebrief met cv aan vacature@cinekid.nl ter attentie van Sandra van Beers. Sollicitatiegesprekken vinden plaats begin maart.

www.cinekid.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,