Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem – Algemeen Directeur / Bestuurder

Vacature | Organisatie: Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem | Functie: Algemeen Directeur / Bestuurder | Plaats: Haarlem | Omvang: 36 uur | Sluitingsdatum: 20/03/2019


De Stadsschouwburg en de Philharmonie zijn de twee grootste culturele podia van de stad Haarlem. Wij presenteren een hoogwaardig Nederlands aanbod aan theater en muziek voor een breed publiek uit de regio Haarlem en omstreken.

Stadsschouwburg Haarlem (630 stoelen) is één van de belangrijkste podia in de regio voor toneel, cabaret en muziektheater. Philharmonie Haarlem (1.200 en 400 stoelen) programmeert een goede doorsnee van het klassieke en populaire muziekaanbod. Daarnaast verwelkomen wij zakelijke evenementen op topniveau en dragen daarmee niet alleen bij aan de eigen gezonde exploitatie, maar ook aan de economische bedrijvigheid en levendigheid van Haarlem.

De organisatie bestaat uit ruim 100 medewerkers (50 vaste medewerkers en circa 45 – 50 horecamedewerkers) en een team van vrijwilligers. Onze podia zijn duurzaam en dynamisch en bieden een inspirerende en prettige werkplek voor onze medewerkers.

Wegens het vertrek van de huidige directeur zoekt de Raad van Toezicht per 1 oktober 2019 een

Algemeen directeur / bestuurder

De Algemeen Directeur is het boegbeeld van de organisatie; een cultureel ondernemer in hart en nieren die gedreven is om onze ambitie om te inspireren en te verbinden waar te maken en onze podia hét Kloppend Hart van de stad te laten zijn.

Functie
Je bent voorzitter van het tweehoofdig statutair directieteam en geeft samen met de zakelijk directeur leiding aan de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de culturele programmering; samen met de programmeurs zorg je voor een aansprekend theaterprofiel door middel van een relevante en originele programmering en je streeft ernaar tot de 25 beste podia van Nederland te behoren. Je zoekt en onderhoudt op het terrein van de gezamenlijke marketing in de podiumkunsten verbinding met collega-theaters en aanbieders, zowel op individueel als op collectief niveau binnen de sector.
Je vertegenwoordigt de organisatie in uiteenlopende netwerken, zowel in de stad, regionaal (MRA) als landelijk via brancheverenigingen. Samen met de zakelijk directeur ben je verantwoordelijk voor het voeren van een gezonde (zakelijke) exploitatie en leg je verantwoording af aan en onderhoudt je op proactieve en transparante wijze de relatie en de verbinding met de Raad van Toezicht.

Wat zoeken wij?

  • Een cultureel ondernemer, met nadruk op cultureel, met een strategische visie op de toekomst van de organisatie en de podiumkunsten met een breed netwerk in het culturele veld.
  • Een leider die ervaring heeft met en inzicht in het besturen van een (culturele) onderneming, die aantoonbare kennis van de sector heeft en een goed gevoel voor (gemeentelijke) politieke verhoudingen.
  • Een verbinder en inspirator die een actieve rol in het maatschappelijke leven vervult en beschikt over maatschappelijke sensitiviteit en verantwoordelijkheid; met een warme belangstelling voor de stad Haarlem en haar (culturele) partners.
  • Een communicator die flexibiliteit en klantgerichtheid koppelt aan besluitvaardigheid en resultaatgerichtheid.
  • Een toegankelijke persoonlijkheid die goed in staat is verbinding te leggen met interne en externe stakeholders.

De geschikte kandidaat woont bij voorkeur in Haarlem of directe omgeving of is bereid naar deze omgeving te verhuizen.

Procedure en inlichtingen
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem laat zich in deze procedure ondersteunen door Margret Groenewegen. U kunt uw sollicitatie onder vermelding van Algemeen Directeur voor 20 maart 2019 per e-mail sturen aan m.groenewegen@theater-haarlem.nl ter attentie van de heer P. van Barneveld, voorzitter Raad van Toezicht.

Voor nadere informatie met betrekking tot de functie kunt u contact opnemen met Margret Groenewegen, telefoon 06-224 18 320. De salariëring is gebaseerd op de Richtlijnen van de VSCD/WNP voor bezoldiging directeuren.

www.theater-haarlem.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,