Museum Het Valkhof – Registrar

Vacature | Organisatie: Museum Het Valkhof | Functie: Registrar | Plaats: Nijmegen | Omvang: 24 uur | Sluitingsdatum: 24/03/2019


Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. We willen aan een zo breed en divers mogelijk publiek laten zien hoe kunst en cultuur ons wereldbeeld kleuren. Met het heden als vertrekpunt onderzoeken we thema’s die ons als individu en als collectief vormen en inspireren. Een enthousiast team van circa dertig vaste medewerkers en honderd vrijwilligers en freelancers maakt jaarlijks een aansprekend programma voor alle generaties. ‘Ik, Maria van Gelre’, ‘De gebroeders Van Limburg’, ‘High Tech Romeinen’ en ‘Herculaneum’ zijn enkele succesvolle voorbeelden uit het verleden.

Museum Het Valkhof is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van Ben van Berkel, aan het Valkhofpark; het historische hart van Nijmegen. Museum Het Valkhof voelt zich verbonden met de stad Nijmegen en de samenleving, is samenwerkingsgericht en zoekt het experiment in publieksbenaderingen en presentatievormen.

In het Gelders Archeologisch Centrum vervult het museum bovendien bijzondere taken op het gebied van de Gelderse archeologie: het beheert er het provinciaal depot voor bodemvondsten en fungeert als informatiecentrum voor de archeologie van Gelderland.

De organisatie vernieuwt en werkt aan een toekomstbestendig, publieksgericht museum met landelijke uitstraling en internationale allure. Voor de nieuwe afdeling Collectie is het museum op zoek naar een

Registrar

24 uur per week

Functieprofiel
Als Registrar ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, plannen, coördineren en realiseren van alle logistieke processen die te maken hebben met bewegingen van (museum)objecten voor tijdelijke tentoonstellingen. Dit doe je op een zodanige manier dat wordt voldaan aan de fysieke, administratieve, verzekeringstechnische, budgettaire en planning overeenkomstige normen en eisen.

De Registrar ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd Collectie en werkt nauw samen met de medewerkers van de interne afdelingen voor wat betreft logistieke planningen.

Tot je taken behoren onder meer

 • Opstellen en afstemmen met interne afdelingen van planningen voor alle beoogde verplaatsingen met betrekking tot tijdelijke tentoonstellingen.
 • Onderhandelen met bruikleengevers en adviseren van collega’s over de voorwaarden van bruikleen.
 • Opstellen van bruikleenovereenkomsten.
 • Verzorgen van indemniteitsaanvragen.
 • Aanvragen, beoordelen en vastleggen van verzekering van tijdelijke bruiklenen.
 • Coördineren van de uitvoering van werkzaamheden door derden (transport, art handling).
 • Aanleggen en bijhouden van bruikleendossiers en verzorgen van correspondentie.
 • Zorgen voor de (administratieve) afhandeling van schadedossiers.
 • Ontwikkelingen op het vakgebied en op de markt volgen en deze kennis actief inzetten.
 • Opbouwen en onderhouden van een werkend netwerk.

Wie ben jij

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO niveau (Reinwardt Academie of gelijkwaardig).
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring op het gebied van tentoonstellingsregistratie in een gelijkwaardige functie in een museale omgeving.
 • Je hebt ervaring in projectmatig werken en je hebt kennis en ervaring met organisatie / werkveld specifieke softwarepakketten (kennis van Filemaker of vergelijkbare software is een pre).
 • Je werkt nauwkeurig en resultaatgericht.
 • Je bent planmatig, communicatief sterk en oplossingsgericht (praktisch).
 • Je bent een echte teamspeler, waarbij je als een spin in het web snel kunt schakelen met oog voor wat van belang is voor diverse partijen.
 • Je beheerst de Nederlandse, Duitse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.

Overige
De functie wordt gewaardeerd volgens functiegroep 8, maximaal € 3.216,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Overige arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, ontvang je volgens de museum cao. De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van één jaar, met de intentie tot omzetting in een vast dienstverband.

Wil jij je bijdrage leveren als Registrar aan een museum dat volop in ontwikkeling is?
Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij mevrouw B. Kruijsen, Hoofd Collectie, via telefoonnummer 024-2402221 (niet bereikbaar tussen 4 en 8 maart 2019). Je sollicitatie kun je vóór 24 maart 2019 richten aan Museum Het Valkhof, ter attentie van mevrouw A.C. van Nassau, HR Manager, via e-mail vacatures@museumhetvalkhof.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op 1 april 2019. De tweede gesprekken op 8 april 2019.

Heb je in de afgelopen vier maanden al eerder op deze vacature gesolliciteerd? Dan verzoeken wij je niet nogmaals te reageren.

www.museumhetvalkhof.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,