Gemeente Castricum – Cultuurcoach

Vacature | Organisatie: Gemeente Castricum | Functie: Cultuurcoach | Plaats: Akersloot, Limmen en Castricum | Omvang: 0,5 fte per week | Sluitingsdatum: 01/03/2019


Gemeente Castricum heeft ongeveer 35.000 inwoners en heeft vier kernen: Castricum, Akersloot, Limmen en De Woude. We hebben in Castricum een cultureel centrum, dat een bibliotheek, een theaterzaal, muziekschool en kunsteducatiecentrum huisvest naast welzijns- en zorgvoorzieningen. Ook is er een poppodium. Akersloot en Limmen hebben ook een bibliotheekvestiging en culturele podia. Op het gebied van cultuurhistorie zijn wij trots op het Huis van Hilde, het provinciaal archeologisch centrum, in onze gemeente en de bloeiende historische verenigingen.
Castricum is ambtelijk gefuseerd met de gemeente Bergen, Uitgeest en Heiloo. De ambtelijke werkorganisatie BUCH ondersteunt en adviseert het gemeentebestuur van Castricum.

Ben jij de zelfstandige en initiatiefrijke cultuurcoach die deskundig is in het adviseren en verbinden van culturele organisaties? Heb je ervaring met programmering van culturele podia en het ondersteunen van een cultuurplatform? Heb je daarnaast ook een vlotte pen en voer je makkelijk een gesprek? Lees dan snel verder.

Gemeente Castricum zoekt een

Cultuurcoach

(0,5 fte per week)

Wat ga je bij ons doen?
Je gaat op professionele wijze culturele organisaties in Castricum, Akersloot en Limmen ondersteunen en adviseren op het terrein van programmering en doelgroepverbreding. Daarnaast zorg je voor de verbinding en afstemming tussen de culturele organisaties in de gemeente. Ook monitor je de kwaliteit en attractiviteit van de culturele agenda voor inwoners en bezoekers van de gemeente in overleg met het reclamebureau, dat verantwoordelijk is voor de campagne Voor Liefhebbers. Je neemt deel aan het Cultuurplatform en organiseert netwerkbijeenkomsten in opdracht van het Cultuurplatform. Het doel is om op de netwerkbijeenkomsten knelpunten bij culturele organisaties boven tafel te krijgen. Tenslotte ben je betrokken bij de ontwikkeling van de Cultuurnota.

Waar kom je bij ons werken?
U wordt gevraagd zoveel mogelijk bij de culturele instellingen zelf te gaan werken om hen te leren kennen en te adviseren. Je hebt dus een flexibele werkplek.

Wat bied jij?

  • HBO werk- en denkniveau.
  • Aantoonbare ervaring met het organiseren en programmeren van culturele activiteiten.
  • Kennis van culturele marketing en van toerisme- en recreatiebeleid.
  • Kennis van cultuurbeleid, inclusief cultuurhistorie, monumentenzorg en archeologiebeleid. Visie hebben op cultuurbeleid in onze regio en welke kansen en mogelijkheden de persoon hierin ziet, strekt tot aanbeveling.
  • Direct inzetbaarheid.
  • Geen directe belangen om belangenverstrengeling te voorkomen.

Wat bieden wij?
Je wordt in eerste instantie voor één jaar ingekocht op ZZP-basis met een mogelijkheid tot verlenging voor maximaal drie jaar.

Hebben we je interesse gewekt?
Stuur ons een e-mail met je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Cultuurcoach naar marioweima@debuch.nl onder vermelding van vacature cultuurcoach. Daarbij moet je ook een offerte indienen. Je kunt solliciteren en uw offerte indienen tot en met vrijdag 1 maart 2019. De selectieprocedure bestaat uit een gespreksronde met een selectiecommissie, bestaande uit ambtenaren, een onafhankelijke deskundige en leden van het Cultuurplatform. De selectie vindt plaats in de week van 4 maart 2019.

Wil je eerst meer weten?
Bel dan met Mario Weima (Beleidsadviseur kunst en cultuur), telefoon 06-55448858.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.castricum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,