Design Museum Den Bosch – Museumdocenten

Vacature | Organisatie: Design Museum Den Bosch | Functie: Museumdocenten | Plaats: Den Bosch | Omvang: n.v.t. | Sluitingsdatum: 10/03/2019


Design Museum Den Bosch toont de invloed van design op ons dagelijks leven, vertelt het verhaal erachter. We belichten de culturele betekenis en de rol van vormgeving in de geschiedenis, nu en in de toekomst. We hebben de ambitie om thematische designtentoonstellingen met een sterke researchkwaliteit te programmeren.

Het museum kijkt voorbij de ontwerpen. Dat maakt dit museum interessant voor leerlingen en studenten. Bij al onze tentoonstellingen maken we interactieve designworkouts. De workout opent de ogen voor wat design is en wat er allemaal is vormgegeven om ons heen. We laten leerlingen op een leuke en interactieve manier ervaren dat ook zij de vormgevers zijn van hun omgeving en de toekomst.

Design Museum Den Bosch zoekt

Museumdocenten

(ZZP)

Als museumdocent ontvang en begeleid je bezoekers, jong en oud, die in groeps- en/of schoolverband het museum bezoeken. Door samen in gesprek te gaan, het uitvoeren van denk-, kijk- en doe-oefeningen help je hen kijken, meer te zien en te begrijpen. Je bent de verbinder tussen onze tentoonstelling en het gevarieerde publiek, gespreksleider en gastvrouw/-heer.

Kernkwaliteiten

  • je hebt kennis van en affiniteit met design
  • je bent sociaal vaardig, een gastvrouw of -heer pur sang
  • je bent gewend om voor een groep te staan
  • je bent pedagogisch onderlegd en op de hoogte van relevante didactische methodes
  • je bent bekend met het scholenveld en de verschillende doelgroepen daarbinnen
  • je steekt graag de handen uit de mouwen en hebt verstand van materialen en technieken

Wij vragen

  • opleiding minimaal HBO niveau, design, geschiedenis en/of onderwijs gerelateerd
  • ervaring met verschillende of specifieke doelgroepen in het onderwijs
  • uitstekende beheersing van zowel Nederlands als Engels
  • ervaring met het uitwerken en uitvoeren van vergelijkbare opdrachten als zelfstandig ondernemer

Wij bieden als opdrachtgever uitdagende opdrachten die vorm krijgen in een overeenkomst tot opdracht. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joke Backx, hoofd publiekszaken (073 – 627 3687).

Je voorstel en een overzicht met opdrachtgevers kun je tot en met 10 maart 2019 sturen aan educatie@designmuseum.nl. Tussen 1 februari en 15 maart 2019 zullen wij potentiële opdrachtnemers uitnodigen om nadere informatie te verstrekken.

www.designmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,