De Blauwe Schuit Onderwijs – Cultuurcoach West-Friesland

Vacature | Organisatie: De Blauwe Schuit Onderwijs | Functie: Cultuurcoach West-Friesland | Plaats: Hoorn | Omvang: 29 uur per week | Sluitingsdatum: 24/03/2019


De Blauwe Schuit Onderwijs is een onafhankelijke adviesdienst voor cultuureducatie in West-Friesland. De 7 Westfriese gemeenten investeren allen in cultuureducatie op de in totaal 98 PO-scholen. Dit doen zij o.a. via het subsidiëren van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit en door een bijdrage te leveren aan het Cultuurmenu op de scholen. Vier Westfriese gemeenten bieden nu de mogelijkheid om de scholen extra te ondersteunen bij hun cultuureducatieprogramma. Wij zoeken voor deze gemeenten vanuit de combinatiefunctionaris-regeling een

Cultuurcoach West-Friesland

zo spoedig mogelijk, voor 29 uur p.w.

Taken en verantwoordelijkheden
De cultuurcoach West-Friesland heeft tot taak om in Drechterland, Hoorn, Medemblik en Stede Broec de PO-scholen te begeleiden bij het uitvoeren van cultuureducatie. Het belangrijkste onderdeel van de werkzaamheden is daarbij het stimuleren van muziekonderwijs op de scholen, onder andere door hen te helpen met het aanvragen van gemeentelijke subsidies voor muziekeducatie. Daarnaast stimuleert de cultuurcoach cultuurbeleid op scholen, organiseert het cultuurmenu en is de verbinder tussen de vraag van de scholen en het educatie-aanbod van cultuuraanbieders uit de regio.

Plaats in de organisatie
De cultuurcoach maakt onderdeel uit van het team Onderwijs van De Blauwe Schuit en zal deels gestationeerd worden bij de vestigingen van de Westfriese Bibliotheken.

Functie-eisen

 • je hebt een relevante afgeronde opleiding op HBO-niveau, bij voorkeur muziek;
 • je hebt (bij voorkeur) minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • je hebt aantoonbare affiniteit en ervaring met het basisonderwijs en een passie voor cultuureducatie;
 • je bent in staat de vraag van een school te vertalen naar een concreet en aansprekend cultuureducatief programma;
 • je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met (digitale) marketing- en communicatiestrategieën;
 • je weet mensen te enthousiasmeren, je bent communicatief sterk en een echte verbinder;
 • je kunt goed formuleren en projectmatig werken;
 • je kunt zowel zelfstandig opereren als in een team samenwerken;
 • je bent flexibel en stressbestendig; je bent gericht op het vinden van oplossingen en bereid om de handen uit de mouwen te steken;
 • je bent bereid om af en toe ’s avonds te werken om aanwezig te zijn bij vergaderingen;
 • je bent bij voorkeur woonachtig in West-Friesland;
 • je bent in bezit van rijbewijs en een auto.

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie in een inspirerende werkomgeving van 4 Westfriese gemeenten, met leuke en enthousiaste collega’s. Het betreft een parttime dienstverband voor 29 uur per week voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is conform CAO Kunsteducatie (schaal 10; min. € 2.704,- en max. € 4.090,- bruto op fulltime basis, excl. 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering).

Meer informatie of solliciteren?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Christine Ravenhorst, afdelingshoofd Onderwijs a.i. Zij is bereikbaar via c.ravenhorst@blauweschuit.nl. Naar haar kun je vóór 25 maart 2019 ook je motivatiebrief en cv mailen. De eerste ronde sollicitatiegesprekken worden gevoerd op 1 en 3 april.

www.blauweschuit.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , ,