de Bibliotheek Rijn en Venen – Mediacoach / Maakplaats expert

Vacature | Organisatie: de Bibliotheek Rijn en Venen | Functie: Mediacoach / Maakplaats expert | Plaats: Alphen aan den Rijn | Omvang: 20-32 uur per week | Sluitingsdatum: 25/02/2019


Bibliotheek Rijn en Venen is een innovatieve organisatie, waarbij inspiratie, kennis en persoonlijke groei van inwoners speerpunten zijn. Onze bibliotheek verrijkt iedereen door middel van vrije toegang tot informatie, kennis, taal en cultuur. Het is een uitnodigende ontmoetingsplek, zowel fysiek als online, waar je graag verblijft, je verbindt en plezier maakt. Ons werkgebied bestaat uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude en de daar bij behorende kernen.

Wij zoeken een:

Mediacoach/Maakplaats expert

20 tot 32 uur per week

Iets voor jou?

 • Je bent innovatief en een creatief denker. Je denkt ‘out of the box’ en hebt volop ideeën hoe je nieuwe digitale mogelijkheden op een leuke en educatieve manier kunt leren aan kinderen en volwassenen. Je enthousiasme is aanstekelijk.
 • Je ontwikkelt samen met je collega mediacoaches een inspirerend programma van activiteiten, cursussen en workshops. Zowel voor ons eLAB® en ons Pop-up eLAB® als voor scholen (primair, voortgezet en MBO) en BSO’s.
 • Je krijgt energie van het geven van eLAB® trainingen, workshops en lezingen.
 • Je neemt collega’s en netwerkpartners mee in je enthousiasme voor nieuwe media èn in je gedrevenheid om een prikkelend programma neer te zetten.
 • Je ziet en pakt kansen om ons eLAB® door te ontwikkelen en nog succesvoller te maken. Je zoekt samenwerking met lokale partners. Je breidt ons netwerk uit met partners in het onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke partners.

Jij hebt

 • Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur gericht op onderwijs of media.
 • Ervaring met media-educatie. Je hebt didactische vaardigheden op zak, waardoor je zowel met jong als oud aan de slag kunt. 21ste-eeuwse vaardigheden, zoals computational thinking, informatievaardigheden, ICT basisvaardigheden en mediawijsheid zijn een bekende speeltuin voor je.
 • Enthousiasme voor onze doelgroepen en je weet hoe je ze kunt boeien en binden.
 • Ervaring met het voeren van advies- en verkoopgesprekken. Netwerken gaat je vanuit je enthousiasme natuurlijk af.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, een flexibele instelling en ervaring met projectmatig werken. Plus een rijbewijs.

Je wilt bij ons werken, omdat

 • Een innoverende organisatie die constant in beweging is je wel aanspreekt.
 • Wij een grote maatschappelijke ambitie hebben, die jij natuurlijk met ons deelt.
 • Je bijdraagt aan de doorontwikkeling van het eLAB® en je volop ruimte krijgt voor je ideeën en creativiteit.
 • We een prettige, informele en open werksfeer hebben.
 • Je een passend salaris van ons krijgt op basis van de CAO openbare bibliotheken (schaal 8) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Schrijf dan jouw motivatiebrief en stuur die samen met je CV voor 25 februari naar: vacature@bibliotheekrijnenvenen.nl t.a.v. Liselot Huisman, Unitleider Educatie. Meer informatie kun je opvragen bij Liselot Huisman (06- 130 06 450). De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 4 of 5 maart.

www.bibliotheekrijnenvenen.nl


, , , , , , , , , , , , , , , ,