de Bibliotheek Bollenstreek – Medewerker Communicatie

Vacature | Organisatie: de Bibliotheek Bollenstreek | Functie: Medewerker Communicatie | Plaats: Lisse | Omvang: 24 uur | Sluitingsdatum: 24/02/2019


De Bibliotheek Bollenstreek zoekt per 1 juni 2019 voor 24 uur per week een

Medewerker communicatie

De bibliotheek is meer dan je denkt
De bibliotheek is al lang niet meer de plek waar je alleen komt om boeken te lenen. De Bibliotheek Bollenstreek is een ontmoetingsplek waar je kan lezen, studeren, gebruik maken van IT-voorzieningen of deelnemen aan diverse activiteiten. Wij hebben acht prachtige en totaal verschillende vestigingen in vier gemeenten: Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. Elke vestiging heeft zijn eigen sfeer en dynamiek. Eén ding hebben ze gemeen: overal werken onze medewerkers en vrijwilligers aan een zo goed mogelijk invulling van de drie pijlers van de Bibliotheek Bollenstreek: Lezen, Leren en Verbinden.

Wie zoeken wij?
De bibliotheek organiseert circa 800 activiteiten per jaar, van lezingen, cursussen, spreekuren tot activiteiten rondom leesbevordering, digitalisering en zelfredzaamheid. Wij zoeken een ondernemende collega die de zichtbaarheid van de Bibliotheek Bollenstreek en al haar activiteiten weet te vergroten door de juiste inzet van communicatiemiddelen. Je bent een creatieve duizendpoot met een vlotte pen en je kunt makkelijk schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Daarnaast ben je vanzelfsprekend communicatief sterk.

Wat houdt de functie in?
Je bent verantwoordelijk voor een eenduidige en herkenbare in- en externe communicatievoering. Je verzorgt de online en offline communicatie van de bibliotheek via de website, digitale nieuwsbrieven, narrowcasting, folders, flyers en postermateriaal. Ook draag je zorg voor een effectieve inzet van sociale media. Je werkt hierbij nauw samen met de specialist Marketing en communicatie.

Wat verwachten wij?

  • Een afgeronde relevante opleiding op MBO+ niveau, bijvoorbeeld communicatie.
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met communicatie en PR.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Ervaring met de vormgeving, bijvoorbeeld met gebruik van Adobe InDesign of Photoshop.
  • Een representatieve, vraaggerichte en proactieve houding.
  • Affiniteit met de identiteit en missie van de bibliotheek in het publieke domein.

Wat bieden wij
Een uitdagende en zelfstandige functie in een veranderende omgeving, waarin eigen verantwoordelijkheid centraal staat. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Het salaris is gebaseerd op schaal 7, afhankelijk van opleiding en werkervaring: minimaal € 2.271 en maximaal € 3.010 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het betreft een tijdelijk contract voor de duur van één jaar met de intentie om het om te zetten in een vast contract.

Informatie
Voor meer informatie en reacties kun je contact opnemen met Hans Portengen, directeur: jportengen@bibliotheekbollenstreek.nl of telefoon 0252-421076.

Sollicitatie
Stuur je sollicitatie, gericht aan Bibliotheek Bollenstreek, ter attentie van de heer J. Portengen, vóór 25 februari 2019 uitsluitend naar het volgende adres: vacature@bibliotheekbollenstreek.nl. De 1e ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op vrijdag 8 maart, de 2e ronde op woensdag 13 maart 2019.

www.bibliotheekbollenstreek.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,