CODA – Webmaster / PR Functionaris Online

Vacature | Organisatie: CODA | Functie: Webmaster / PR Functionaris Online | Plaats: Apeldoorn | Omvang: 30 uur per week | Sluitingsdatum: 03/03/2019


CODA is met een museum, bibliotheek en archief hét cultuurhuis van en voor Apeldoorn. Een huis waar inspiratie, creativiteit en gedrevenheid voor jong en oud centraal staat. In CODA Museum zijn uiteenlopende tentoonstellingen van niet alleen regionale, maar ook (inter)nationale kunstenaars te bewonderen. We willen voor onze bezoekers een belangrijke plek zijn waar talenten kunnen groeien en bloeien. Een plek waar je vindt wat je zoekt, maar ook verrast wordt door dat wat je niet zocht.

CODA is op zoek naar een

Webmaster / PR Functionaris Online

30 uur per week

Als webmaster / PR functionaris online ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van een actuele en interactieve CODA website die gelijk opgaat met diverse social media en PR-uitingen, gericht op alle doelgroepen van CODA. Je werkt continu aan de positionering en naamsbekendheid van CODA voor zowel museum, bibliotheek als archief. De creatie en optimalisatie van creatieve (online) content – ontwikkeld vanuit strategisch oogpunt – vormt de rode draad binnen jouw werkzaamheden.

Wat ga je doen?

 • Inhoudelijke ontwikkeling van de website;
 • Contentbeheer;
 • Dagelijks onderhoud van de website met als doel een actuele site aan te bieden;
 • Productie en eindredactie van de digitale CODA nieuwsbrieven;
 • Opstellen en uitvoeren van een contentplan voor de socialmediakanalen van CODA;
 • Uitrollen grote en kleine  campagnes (on- en offline) en analyseren bijbehorende resultaten;
 • Fungeren als aanspreekpunt m.b.t. verschillende onderwerpen qua digitale dienstverlening, zowel in- als extern;
 • Onderhoud interne systemen, catalogus van CODA bibliotheek en diverse apps;
 • Je signaleert nieuwe ontwikkelingen op het eigen vakgebied en vertaalt deze naar CODA toepassingen;
 • Redigeren van zowel on- als offline teksten en begeleiden van drukwerk. Je bent uitvoerend sterk; je schrijft en redigeert teksten voor de CODA website, socialmediakanalen, persberichten en artikelen voor uiteenlopende media.

Welke ervaring heb je nodig?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Relevante opleiding op hbo-niveau zoals Media & Communicatie / Content & Communicatie
 • Interactieve Media / Informatie & Communicatie;
 • Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie, minimaal 3-5 jaar;
 • Kennis van en vaardig met verschillende contentmanagementsystemen (zoals bijvoorbeeld WordPress, Drupal en Typo3);
 • Ervaring met het ontwikkelen van uitingen voor- en het beheren van diverse socialmediakanalen;
 • Je hebt kennis van online marketing (SEO, SEA, Affiliate Marketing, Linkbuilding, e-mailmarketing en meer) en kunt dit in samenwerking met externe partners doorvertalen voor CODA;
 • Je hebt kennis van analytische programma’s als Google Analytics en Hotjar;
 • Basiskennis van HTML;
 • Kennis van Photoshop, Illustrator en InDesign is een pre.

Kerncompetenties
Communicatief vaardig, redactionele vaardigheden, resultaatgericht, lerend vermogen, klantgericht, kwaliteitsbewust, flexibel.
Bekijk het uitgebreide functieprofiel.
We vinden het erg belangrijk dat je je – samen met collega’s – inzet om onze bezoekers, klanten en gasten altijd gepast te ontvangen. Je bent niet zomaar op zoek naar een baan, maar je wilt je inzetten voor een organisatie die sociaal-maatschappelijk van betekenis is, innoveert en klant- en vraaggericht werkt. Mensen bij CODA zijn nieuwsgierig, ondernemend, fanatiek, gepassioneerd en sociaal. Dit heb je absoluut nodig om bij ons te slagen. Jij vindt het mooi om klanten en collega’s verder te helpen en jouw werk is je passie.

Wat wij je bieden

 • Een afwisselende baan in een inspirerende organisatie;
 • Een mooi salaris op basis van de cao Openbare Bibliotheken. Je wordt ingeschaald in schaal 8 (minimaal € 2.629,00 en maximaal € 3.369,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek).
 • Het salaris is afhankelijk van kennis, ervaring en competenties;
 • Een pakket met goede arbeidsvoorwaarden en diensten, zoals een lidmaatschap voor CODA Bibliotheek, gratis toegang tot CODA Museum en een vergoeding van je woon-werkverkeerkosten.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar.

Meer informatie?
Meer informatie over het DNA van CODA en bijbehorende competenties zijn te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/dna. Meer over functiecompetenties vind je in het functieprofiel. Daarnaast begrijpen we uiteraard dat je mogelijk nog een aantal vragen hebt. Die kun je stellen aan José Boom, manager, telefoon 055-5268430.

Tot snel!
Als het aan ons ligt, ben je er snel bij want we zijn per direct op zoek. Je kunt je sollicitatiebrief en CV tot en met 3 maart 2019 sturen naar vacatures@coda-apeldoorn.nl t.a.v. Joyce Veldhuizen (Personeel & Organisatie). Het eerste gesprek vindt plaats op woensdagochtend 6 maart. Een referentiecheck kan deel uit maken van onze procedure.

Een leven lang leren
Wij willen als organisatie dat onze medewerkers in staat zijn zichzelf constant aan te passen aan de huidige ontwikkelingen in de samenleving. Leren is daarmee een vanzelfsprekendheid binnen CODA. Niet alleen voor medewerkers, maar ook voor onze bezoekers. Hoe we dit willen bereiken? Door elkaar te stimuleren en te prikkelen. Met kennis, informatie en documentatie op het gebied van (jeugd)literatuur, muziek en film. En op het gebied van de geschiedenis van Apeldoorn en de regio, sieraden en beeldende kunst van én op papier. Initiatieven als de bibliotheek op school, CODA Junior met CODA FabLab en CODA VR Lab, CODA Taalhuis en Onvergetelijk CODA zijn goede voorbeelden van onze manier van denken én doen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.coda-apeldoorn.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,